breaking news

Uros Medic vs. Jalin Turner toegevoegd aan UFC 266 op 4 september

May 23rd, 2021 | by Marcel Dorff
Uros Medic vs. Jalin Turner toegevoegd aan UFC 266 op 4 september
UFC
0

Een interessante partij in de Lightweight divisie is toegevoegd aan het UFC 266 evenement op 4 september. Uros Medic gaat het opnemen tegen Jalin Turner. BJPenn.com wist eerder de partij al te melden, echter was de datum niet bekend. MMA Junkie wist die bekend te maken. Het gevecht zal plaatsvinden op een nog onbekende locatie.

Uros Medic (MMA 7-0/UFC 1-0) is een Servische MMA vechter die woont en traint in Anchorage, Alaska. Medic begon zijn MMA carrière in 2016 bij Alaska FC. Medic vocht vijfmaal voor de organisatie en won al zijn vijf partijen. Alle gevechten werden voortijdig beëindigd. Dit trok de aandacht van de UFC waardoor Medic in Augustus 2020 mocht deelnemen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Medic nam het op tegen Mikey Gonzalez. De Serviër vocht zéér sterk en won door middel van TKO in de eerste ronde. Voor Dana White was er geen twijfel mogelijk. Medic kreeg een UFC contract. Medic wist zijn UFC debuut in Maart 2021 te winnen via KO tegen Aalon Cruz in de eerste ronde. Het leverde de Serviër de Performance of the Night bonus op.

Embed from Getty Images

Jalin Turner (MMA 10-5/UFC 3-2) is een talentvolle MMA vechter die sinds 2016 rondloop in het Pro circuit. Daarvoor had hij al twee jaar een amateur carrière lopen. Turner debuteerde met twee overwinningen bij de BAMMA Badbeat organisatie via KO in de eerste ronde. Vervolgens verloor Turner twee gevechten. Echter mocht hij in 2017 wel zijn debuut maken voor Bellator MMA tegen Gabriel Green. Turner won het gevecht via KO vroeg in de eerste ronde en revancheerde zich dus voor zijn twee verliespartijen. Vervolgens werd bij de Tachi Palace Fights organisatie nog een partij gewonnen, maar ging het in de daarop volgende partij weer mis voor Turner. Echter wist hij hierna bij de KOTC organisatie een overwinning te pakken waarna Bellator MMA wederom aanklopte. Turner won tijdens zijn terugkeer via KO in de eerste ronde tegen Noah Tillis. Mede hierdoor werd hij uitgenodigd voor het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Turner nam het op tegen Max Mustaki. Turner vocht zeer sterk en had Mustaki in de problemen. Echter moest Mustaki aan het einde van de eerste ronde het gevecht staken in verband met een gebroken voet. Hierdoor won Turner, maar kreeg hij geen UFC contract. Echter kreeg hij dat contract een paar weken later alsnog en zou hij door het gebrek aan tijd in plaats van in de Lightweight divisie in de Welterweight divisie zijn opwachting maken. Tijdens UFC 229 nam Turner het op tegen Vicente Luque. Luque was te sterk en wist Turner via KO te finishen. Turner ging vervolgens weer terug naar de Lightweight divisie. Tijdens UFC 234 stond hij gematcht tegen Alex Gorgees. Gorgees trok zich echter terug waardoor Turner het opnam tegen nieuwkomer Callan Potter. Turner had geen moeite met Potter en versloeg hem binnen een minuut via KO. Helaas voor Turner kon hij die overwinning geen goed vervolg geven. Tijdens UFC 236 in April 2019 werd verloren via Unanimous Decision van Matt Frevola. Turner werd vervolgens gekoppeld aan Jamie Mullarkey in Februari 2020 tijdens UFC Auckland. Echter raakte Mullarkey geblesseerd en werd Joshua Culibao de nieuwe tegenstander. Turner won de partij via TKO in de tweede ronde. Turner zou vervolgens in September 2020 terugkeren tegen Thiago Moises. Echter moest Moises zich een paar uur voor het gevecht terugtrekken in verband met een COVID-19 infectie. Hierdoor vocht Turner een week later tegen Brok Weaver. Turner won de partij via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »