breaking news

Urijah Faber met pensioen na zijn gevecht tegen Brad Pickett

October 24th, 2016 | by Redactie

Faber heeft zojuist tijdens The MMA Hour laten weten dat hij op 17 december voor de laatste keer zal vechten. Na ruim 13 jaar professioneel MMA te hebben gevochten is het tijd om de handschoenen voorgoed aan de wilgen te hangen.

“It feels good to do my last fight in the new arena in Sacramento. And I can’t wait to do it in front of the people I love”.

Na een heerlijk begin van zijn carrière bouwde Faber een record op van 11 overwinningen met slechts 1 verlies en pakte ondertussen de Bantamweight titel bij King of The Cage. Er ontstond veel interesse voor Faber en na twaalf gevechten kwam hij bij de WEC terecht, waar hij uitgroeide tot superster!
Tijdens zijn debuut voor de organisatie versloeg hij Cole Escovedo en won de WEC Featherweight titel.
Deze titel zou hij maar liefst vijf maal verdedigen, voordat hij de titel verloor aan Mike Brown.

Als Urijah zijn carriere in december afsluit heeft hij er 44 professionele gevechten opzitten, waarvan er 16 in de UFC hebben plaatsgevonden. Mocht Faber zijn laatste partij winnen van Brad Pickett sluit hij af met een UFC record van: 10-6.
Faber heeft zijn handen de komende tijd meer dan vol, zo heeft hij diverse projecten lopen op entertainment gebied, waarbij we moeten denken aan shows en films. Zijn grote passie na 17 december zal echter het verder opbouwen van zijn team worden.

“I’m most excited about growing the next generation fighters, bringing multiple belts back to the Sacramento area!”

We zullen “The California Kid” vast en zeker terugzien in de UFC Hall of Fame.

Leave a Reply

Translate »