breaking news

Urijah Faber komt terug op zijn MMA pensioen en treft Ricky Simón tijdens UFC Sacramento

May 28th, 2019 | by Marcel Dorff
Urijah Faber komt terug op zijn MMA pensioen en treft Ricky Simón tijdens UFC Sacramento
UFC
0

Een pionier voor de lichtere gewichtsklassen maakt na een MMA pensioen van 2.5 jaar op 13 Juli 2019 zijn terugkeer in de Octagon. UFC Hall of Famer Urijah Faber zal in zijn stad Sacramento zijn opwachting gaan maken tegen de talentvolle Ricky Simón. Zo wist Dave Meltzer te melden in zijn Podcast. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Golden 1 Center in de Bantamweight divisie op de Main Card.

Urijah Faber (MMA 34-10/UFC 10-6) is een van de bekendste gezichten van de lichtere gewichtsklassen in het MMA. De voormalig WEC Featherweight Kampioen kwam door de overname van de WEC naar de UFC in 2011 de organisatie binnen. Urijah Faber vocht liefst vier keer voor de UFC Bantamweight Titel, en verloor vier keer (2x Barao, 2x Cruz). Faber wist van zijn laatste drie gevechten er slechts een in winst om te zetten. Zo werd gewonnen van Frankie Saenz, maar duidelijk verloren van Frankie Edgar, Dominick Cruz en voor velen verrassend ook van Jimmie Rivera. Faber kondigde vervolgens aan dat zijn gevecht in December 2016 in Sacramento zijn laatste zou zijn. Dit gevecht won Faber van Brad Pickett via Unanimous Decision. Vervolgens begon het toch weer te kriebelen bij “The California Kid” en maakt hij na 2.5 jaar afwezigheid in Juli 2019 zijn comeback in de Octagon.

Embed from Getty Images

Ricky Simón (MMA 15-1/UFC 3-0) is een groot Mexicaans Amerikaans talent. Na zeven overwinningen in evenveel partijen binnen het amateur circuit maakte Simon in 2014 de overstap naar het professionele circuit. Simon wist in zijn eerste twee jaren als professional een record neer te zetten van 6-0 met onder meer een overwinning tegen Jeremiah Labiano. Vervolgens tekende Simon bij de Titan FC organisatie. Na een goed debuut tegen Alex Soto mocht Simon voor de titel vechten tegen Anderson dos Santos. Simon verloor via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Het eerste verlies in de carrière van Simon. Echter herpakte Simon zich in de KOTC organisatie met twee overwinningen in het eerste kwart van 2017. Dit trok de aandacht van de UFC. Hierdoor mocht Simon tijdens de vijfde week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series zijn opwachting maken tegen Donavon Frelow. In een zeer attractieve partij won Simon via Split Decision. Ondanks een sterke vertoning volgens Dana White niet goed genoeg om een contract te verdienen. Simon ging naar de LFA organisatie en mocht tijdens zijn debuut meteen voor de vacante Bantamweight titel vechten tegen UFC veteraan Chico Camus. Simon won via Unanimous Decision en pakte de titel. In Maart 2018 verdedigde Simon de titel via een snelle KO tegen Vinicius Zani. Hierdoor mocht Simon alsnog zijn UFC debuut gaan maken. En wel tijdens UFC Atlantic City in April 2018 tegen de Georgiër Merab Dvalishvili. Dvalishvili leek het gevecht naar zich toe te trekken, maar kwam vast te zitten in een Guillotine Choke veertig seconden voor het einde. Echter tikte Dvalishvili niet af en wist hij de ronde door te komen. De dienstdoende scheidsrechter stopte alsnog het gevecht (na de toeter) en gaf de overwinning aan Simon. Een zeer controversieel besluit. Simon keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC 227 in Augustus 2018 tegen Montel Jackson. Jackson verving de geblesseerde Benito Lopez. Simon domineerde het gevecht en won via Unanimous Decision. Simón werd vervolgens tijdens UFC Denver in November 2018 gekoppeld aan de Braziliaan Ricardo Ramos. Ramos raakte echter geblesseerd waarna de UFC ook Simón van de card afhaalde. Simón werd vervolgens in Februari 2019 gematcht tegen BJJ specialist en MMA veteraan Rani Yahya. Simón vocht erg sterk en won de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »