breaking news

Uriah Hall treft Ronaldo “Jacaré” Souza tijdens UFC 249 in Brooklyn

December 27th, 2019 | by Marcel Dorff
Uriah Hall treft Ronaldo “Jacaré” Souza tijdens UFC 249 in Brooklyn
UFC
0

Fortis MMA vechter Uriah Hall zal op 18 april 2020 zijn opwachting maken tijdens UFC 249 in Brooklyn, New York. Hall treft de Braziliaan Ronaldo “Jacaré” Souza die na een uitstapje in de Light-Heavyweight divisie weer terugkeert naar de Middleweight divisie. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van het Barclays Center. ESPN MMA maakte eerder bekend dat er een mondelinge overeenkomst was. Inmiddels is de partij bevestigd.

Uriah Hall (MMA 15-9/UFC 8-7) is een tweevoudig Ring of Combat Kampioen die in 2013 furore maakte tijdens het 17de seizoen van The Ultimate Fighter. Hall wist een van de meest brute KO’s te leveren via een spinning backkick. Hall zou vervolgens via drie KO overwinningen de finale halen. Daarin was echter Kelvin Gastelum te sterk via Split Decision. Nadat vervolgens ook van John Howard werd verloren via Split Decision leek Hall’s UFC verblijf aan een zijden draadje te hangen. Echter pakte Hall vervolgens drie overwinningen tegen achtereenvolgens UFC veteraan Chris Leben, Thiago Santos en late replacement Ron Stallings. Hierna werd opnieuw via Split Decision verloren, ditmaal tegen de Braziliaanse veteraan Rafael Natal. Hall pakte vervolgens in Augustus 2015 een mooie overwinning tegen de sterke Oluwale Bamgbose. Maar Hall’s grootste triomf kwam in September 2015. De Jamaicaan viel in op short notice voor Roan Carneiro tegen Gegard Mousasi. Mousasi domineerde de volledige eerste ronde, maar liep in de tweede ronde tegen een ”Flying Knee” van Hall aan. Hall finishte het gevecht via Ground and Pound. Maar sindsdien is het voor Hall bergafwaarts gegaan. Zo werd verloren via Unanimous Decision van de inmiddels Interim Middleweight Kampioen Robert Whittaker, en werd eveneens verloren van zowel Derek Brunson als in de rematch tegen Gegard Mousasi. Beide keren verloor Hall via TKO in de eerste ronde. Hall stond dus in September 2017 met zijn rug tegen de muur toen hij het opnam tegen Krzysztof Jotko. Jotko domineerde de eerste ronde, maar Hall wist vervolgens in de tweede ronde het gevecht via KO te winnen. Hall kreeg voor die finish de Performance of the Night bonus. Hall zou in Januari 2018 vechten tegen Vitor Belfort, echter ging Hall ”out” achter de schermen vlak voordat hij moest wegen. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. Vervolgens werd een gevecht tegen Paulo Costa voor UFC Atlantic City ingepland. Het gevecht werd in verband met een blessure van Costa verplaatst naar UFC 226 in Juli 2018. In een zeer leuk gevecht was uiteindelijk wel de Braziliaan die via TKO in de tweede ronde Hall wist te verslaan. Hall keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC 232 in December 2018. Tegenstander was UFC debutant Bevon Lewis. Hall vocht matig in de eerste twee rondes en keek tegen een achterstand aan. Echter wist hij in de derde ronde Lewis via een keiharde stoot vol te raken. Lewis ging KO waardoor Hall een comeback overwinning kon bijschrijven. Hall wist daar in September 2019 een nieuwe overwinning aan toe te voegen. Via Split Decision werd in Vancouver gewonnen van Antonio Carlos Junior.

Embed from Getty Images

Ronaldo Souza (MMA 26-8-0-1/UFC 9-5-0-0) is misschien wel de meest gevreesde tegenstander voor iedere Middleweight in de UFC. Het niveau van Jacaré qua BJJ skills is in de huidige Middleweight divisie ongeëvenaard. Daar kunnen Chris Camozzi (2x), Gegard Mousasi en ook Robbie Lawler over meepraten. Jacaré leek op weg naar een titelgevecht tegen de winnaar van Weidman/Rockhold in December 2015. Op dezelfde card vocht de Braziliaan tegen Yoel Romero. Jacaré had echter de eerste twee rondes nauwelijks vat op Romero. Uiteindelijk won Romero een Split Decision waardoor de titelaspiraties van Jacaré voorlopig de ijskast in konden. In Mei 2016 wist Jacaré zonder al teveel moeite voormalig UFC Light-Heavyweight Kampioen Vitor Belfort te neutraliseren en te finishen in de eerste ronde. Daarna was Tim Boetsch zijn volgende slachtoffer. Jacare sleepte binnen 4 minuten via een Kimura Submission de overwinning binnen. In April 2017 vocht Jacaré tegen Robert Whittaker. Whittaker wist de groundgame van Jacaré te neutraliseren en besliste het gevecht via TKO in de tweede ronde. Hierdoor was Jacaré opnieuw genoodzaakt om zijn weg naar boven te vechten. Dat deed de Braziliaan tijdens UFC Charlotte in Januari 2018 tegen Derek Brunson. Jacaré won het gevecht via TKO in de eerste ronde. Jacaré werd vervolgens gematcht tegen Kelvin Gastelum tijdens het Co-Main Event van UFC 224 in Rio de Janeiro. Jacaré verloor het gevecht via een zeer close Split Decision. Beide vechters kregen voor het spectaculaire gevecht de Fight of the Night bonus. Jacaré werd vervolgens ingepland tijdens UFC 230 in November 2018 tegen David Branch. Echter raakte Luke Rockhold geblesseerd. Hierdoor zat Chris Weidman zonder tegenstander. De UFC besloot om Jacaré over te plaatsen naar het Co-Main Event om te vechten tegen Weidman. Jacaré wist de partij via KO in de derde ronde te winnen en pakte ook de Fight of the Night bonus. Jacaré zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Fort Lauderdale tegen Yoel Romero. Echter moest Romero zich met een longontsteking noodgedwongen afmelden. Hierdoor werd Jacaré gekoppeld aan Jack Hermansson. Jacaré wist echter niet zijn normaal hoge niveau te halen en dat kwam hem duur te staan. Hermansson was sterker en won via Unanimous Decision. Hierdoor lijkt een titelgevecht voorlopig wederom ver weg voor de Braziliaan. Mede daarom besloot Jacaré een gewichtsklasse omhoog te gaan naar de Light-Heavyweight divisie. In November 2019 nam hij het op in São Paulo tegen Jan Blachowicz. In een buitengewoon matige partij verloor Jacaré via Split Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »