breaking news

”Uncle Creepy” duikt op tijdens bekendmaking Bantamweight GP Final 8

October 16th, 2017 | by Redactie
”Uncle Creepy” duikt op tijdens bekendmaking Bantamweight GP Final 8
Rizin FF
0

De RIZIN Fighting Federation organisatie begon dit jaar aan een Bantamweight toernooi. In totaal waren er twaalf deelnemers die meededen aan de achtste finales. Hiervan gingen er zes door naar de kwartfinales. De organisatie zou vervolgens twee wildcards vergeven bij de bekendmaking van de match-ups voor die kwartfinales. Niemand minder dan Ian McCall verscheen vanmorgen op het podium bij de bekendmaking van de wildcards. McCall zal op 29 December 2017 in de Saitama Super Arena het gevecht aangaan met Manel Kape.

Eind Juli hield RIZIN FF een evenement in de Saitama Super Arena. Hier werden drie van de zes Bantamweight achtste finales gevochten. Voormalig UFC titeluitdager en favoriet voor de eindoverwinning Kyoji Horiguchi won zijn gevecht via KO in de eerste ronde tegen de Japanse veteraan Hideo Tokoro. De Duitser Khalid Taha wist ook een ticket voor de kwartfinales te bemachtigen, hij versloeg de Japanner Keita Ishibashi via KO in de eerste ronde. De grootste verrassing was de uitslag in de partij tussen Anthony Birchak en Takafumi Otsuka. Otsuka won via een zeer controversiële Split Decision en schakelde daarmee een van de favorieten uit.

Afgelopen weekend vonden de andere drie achtste finales plaats. De Portugese Angolees Manel Kape maakte korte metten met Erson Yamamoto en won via TKO vroeg in de eerste ronde. De andere twee gevechten gingen wel naar de judges. De Fransman Kevin Petshi versloeg de Zuid-Koreaan Je Hoon Moon via Split Decision. En de Japanner Shintaro Ishiwatari versloeg de Rus Akhmed Musakaev via Unanimous Decision. Hierdoor waren ook de resterende drie kwartfinalisten bekend.

RIZIN FF wees Ian McCall dus aan als de zevende kwartfinalist. Echter was de bedoeling om ook Tatsuya Kawajiri een wildcard te geven. De Japanse legende verloor echter via KO afgelopen Zondag van Gabriel Oliveira. Hierdoor is hij niet in staat om deel te nemen aan het toernooi. Oliveira zelf wees een uitnodiging af. Hierdoor is er nog altijd een plek vrij in het toernooi.

Dit zijn de Kwartfinales die zullen plaatsvinden op 29 December 2017.
– Ian McCall vs. Manel Kape (QF 1)
– Kyoji Horiguchi vs. TBA (QF 2)
– Khalid Taha vs. Takafumi Otsuka (QF 3)
– Shintaro Ishiwatari vs. Kevin Petshi (QF 4)

Halve Finales (31 December 2017)
– QF 1 Winnaar vs. QF 2 Winnaar (SF1)
– QF 3 Winnaar vs. QF 4 Winnaar (SF2)

Finale (31 December 2017)
– Winnaar (SF1) vs. Winnaar (SF2)

Comments are closed.

Translate »