breaking news

Umar Nurmagomedov vs. Sergey Morozov toegevoegd aan UFC 257 op 23 januari

November 24th, 2020 | by Marcel Dorff
Umar Nurmagomedov vs. Sergey Morozov toegevoegd aan UFC 257 op 23 januari
UFC
0

Umar Nurmagomedov zal op 23 januari 2021 zijn lang verwachte UFC debuut gaan maken. De Dagestani gaat het opnemen tegen Sergey Morozov in de Bantamweight divisie. De partij had eigenlijk als in september jongstleden moeten plaatsvinden, echter moest Nurmagomedov zich in verband met ziekte terug trekken. Beide vechters treffen elkaar op een nog later te bepalen locatie tijdens UFC 257. Morozov maakte het nieuws bekend via Instagram.

Umar Nurmagomedov (MMA 12-0/UFC 0-0) is een vechter uit Dagestan die in 2016 zijn professionele MMA debuut maakte. Nurmagomedov wist in een tijdsbestek van 14 maanden liefst zes partijen bij de Fight Nights Global organisatie te winnen. Onder meer Ulukbek Amanbaev en Shyudi Yamauchi werden verslagen. Nurmagomedov vocht vervolgens afwisselend voor de Battle of the Volga organisatie en de PFL. Ook hier wist hij al zijn partijen te winnen. Onder meer namen als Saidyokub Kakharamonov, Sidemar Honorio en Wagner Lima moesten het onderspit delven. In November 2019 pakte Nurmagomedov zijn eerste Pro-MMA titel door bij de GFC organisatie Braian Gonzalez via een Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te finishen. Nurmagomedov tekende vervolgens begin 2020 een contract bij de UFC. De ongeslagen vechter zou in April 2020 zijn UFC debuut maken tegen Hunter Azure echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Vervolgens werd Nurmagomedov gekoppeld aan Nathaniel Wood in Juli 2020. Echter trok Nurmagomedov zich terug na het overlijden van zijn oom Abdulmanap Nurmagomedov. Vervolgens werd Nurmagomedov gematcht met eveneens debutant Sergey Morozov in September 2020. Echter moest Nurmagomedov in verband met ziekte verstek laten gaan. De partij werd opnieuw ingepland voor Januari 2021.

Embed from Getty Images

Sergey Morozov (MMA 16-3/UFC 0-0) is een vechter uit Kazachstan die vooral furore maakte in de Russische MMA organisaties. Morozov wist zijn eerste zes partijen allemaal winnend af te sluiten. Waaronder een partij bij M-1 Challenge. Daar zou hij in 2015 ook een contract tekenen voor meerdere partijen. Morozov won onder meer van de hoog aangeschreven Rafael Dias, maar verloor sleutelpartijen tegen Pavel Vitruk en Josh Rettinghouse. Nadat vervolgens werd gewonnen van Luan Fernandes kreeg Morozov in 2018 de kans om voor de titel te vechten tegen Movsar Evloev. Evloev bleek te sterk. Morozov wist vervolgens driemaal op rij te winnen. En nadat Evloev naar de UFC vertrok werd er een partij voor de vacante titel op touw gezet tussen Morozov en Aleksandr Osetrov. Morozov won in de vierde ronde via TKO en pakte de titel. Tijdens zijn eerste titelverdediging wist Morozov een man uit het verleden te verslaan. Josh Rettinghouse werd via Unanimous Decision verslagen. Morozov tekende in Augustus 2020 bij de UFC. Hij zou zijn debuut maken een maand later tegen Umar Nurmagomedov. Echter moest Nurmagomedov in verband met ziekte verstek laten gaan. De UFC plande de partij opnieuw in voor Januari 2021.

Сергей Морозов: Хочу завоевать второй чемпионский пояс в М-1 — UFCBet

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »