breaking news

Umar Nurmagomedov vs. Sergey Morozov toegevoegd aan UFC 254 op 24 oktober

August 17th, 2020 | by Redactie
Umar Nurmagomedov vs. Sergey Morozov toegevoegd aan UFC 254 op 24 oktober
UFC
0

De ongeslagen Umar Nurmagomedov gaat op 26 september zijn lang verwacht debuut maken in de Octagon. Het neefje van Khabib gaat het opnemen tegen de eveneens debuterende M-1 Global kampioen Sergey Morozov in de Bantamweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een later te bepalen locatie (al lijkt dit Abu Dhabi te worden). Het gevecht werd bekend gemaakt door TASS en is inmiddels bevestigd.

Umar Nurmagomedov (MMA 12-0/UFC 0-0) is een vechter uit Dagestan die in 2016 zijn professionele MMA debuut maakte. Nurmagomedov wist in een tijdsbestek van 14 maanden liefst zes partijen bij de Fight Nights Global organisatie te winnen. Onder meer Ulukbek Amanbaev en Shyudi Yamauchi werden verslagen. Nurmagomedov vocht vervolgens afwisselend voor de Battle of the Volga organisatie en de PFL. Ook hier wist hij al zijn partijen te winnen. Onder meer namen als Saidyokub Kakharamonov, Sidemar Honorio en Wagner Lima moesten het onderspit delven. In November 2019 pakte Nurmagomedov zijn eerste Pro-MMA titel door bij de GFC organisatie Braian Gonzalez via een Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te finishen. Nurmagomedov tekende vervolgens begin 2020 een contract bij de UFC. De ongeslagen vechter zou in April 2020 zijn UFC debuut maken tegen Hunter Azure echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Vervolgens werd Nurmagomedov gekoppeld aan Nathaniel Wood in Juli 2020. Echter trok Nurmagomedov zich terug na het overlijden van zijn oom Abdulmanap Nurmagomedov.

Embed from Getty Images

Sergey Morozov (MMA 16-3/UFC 0-0) is een vechter uit Kazachstan die vooral furore maakte in de Russische MMA organisaties. Morozov wist zijn eerste zes partijen allemaal winnend af te sluiten. Waaronder een partij bij M-1 Challenge. Daar zou hij in 2015 ook een contract tekenen voor meerdere partijen. Morozov won onder meer van de hoog aangeschreven Rafael Dias, maar verloor sleutelpartijen tegen Pavel Vitruk en Josh Rettinghouse. Nadat vervolgens werd gewonnen van Luan Fernandes kreeg Morozov in 2018 de kans om voor de titel te vechten tegen Movsar Evloev. Evloev bleek te sterk. Morozov wist vervolgens driemaal op rij te winnen. En nadat Evloev naar de UFC vertrok werd er een partij voor de vacante titel op touw gezet tussen Morozov en Aleksandr Osetrov. Morozov won in de vierde ronde via TKO en pakte de titel. Tijdens zijn eerste titelverdediging wist Morozov een man uit het verleden te verslaan. Josh Rettinghouse werd via Unanimous Decision verslagen. Morozov tekende in Augustus 2020 bij de UFC.

Сергей Морозов: Хочу завоевать второй чемпионский пояс в М-1 — UFCBet

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »