breaking news

Umar Nurmagomedov treft Nathaniel Wood tijdens UFC evenement op 25 juli in Abu Dhabi

June 12th, 2020 | by Marcel Dorff
Umar Nurmagomedov treft Nathaniel Wood tijdens UFC evenement op 25 juli in Abu Dhabi
UFC
0

Umar Nurmagomedov (het neefje van Khabib) zal op 25 juli aanstaande zijn lang verwacht debuut maken in de Octagon. De Dagestani neemt het op tegen het Engelse talent Nathaniel Wood in de Bantamweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon op Yas Island te Abu Dhabi, VAE. Het gevecht werd bekend gemaakt door Mo Hosani 360 Podcast.

Umar Nurmagomedov (MMA 12-0/UFC 0-0) is een vechter uit Dagestan die in 2016 zijn professionele MMA debuut maakte. Nurmagomedov wist in een tijdsbestek van 14 maanden liefst zes partijen bij de Fight Nights Global organisatie te winnen. Onder meer Ulukbek Amanbaev en Shyudi Yamauchi werden verslagen. Nurmagomedov vocht vervolgens afwisselend voor de Battle of the Volga organisatie en de PFL. Ook hier wist hij al zijn partijen te winnen. Onder meer namen als Saidyokub Kakharamonov, Sidemar Honorio en Wagner Lima moesten het onderspit delven. In November 2019 pakte Nurmagomedov zijn eerste Pro-MMA titel door bij de GFC organisatie Braian Gonzalez via een Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te finishen. Nurmagomedov tekende vervolgens begin 2020 een contract bij de UFC. De ongeslagen vechter zou in April 2020 zijn UFC debuut maken tegen Hunter Azure echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Nathaniel Wood (MMA 16-4/UFC 3-1) is een van de grootste talenten uit Engeland. Wood maakte zijn MMA debuut in 2012. Hij vertoefde vooral in het regionale Britse MMA circuit, maar kwam ook regelmatig voor de grotere organisaties als BAMMA en Cage Warriors uit. Na een overwinning tegen de hoog aangeschreven Bryan Creighton kreeg Wood in 2016 een titelgevecht bij de BAMMA organisatie tegen Alan Philpott. Wood verloor het gevecht uiteindelijk via TKO in de derde ronde. Vervolgens maakte Wood zijn debuut voor Bellator in Londen. Wood won die partij via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde tegen Chase Morton. Hierna tekende Wood bij de Cage Warriors organisatie (eerder vocht hij al een aantal losse partijen voor de promotie). Wood liet zien dat hij iemand was om in de toekomst rekening mee te houden. In Juni 2017 pakte hij de vacante titel door via TKO in de eerste ronde Marko Kovacevic te verslaan. Wood zou zijn titel tweemaal verdedigen tegen achtereenvolgens Josh Reed en Luca Iovine. De partij tegen Reed kan worden gerekend tot een van de meest spectaculaire MMA partijen van 2017. Wood werd vervolgens door de UFC gecontracteerd en maakte in Juni 2018 tijdens UFC Utica zijn debuut tegen Johnny Eduardo. Na een moeilijke eerste ronde wist Wood het tij te keren en de Braziliaanse veteraan via een Brabo Choke Submission te finishen. Wood werd vervolgens gematcht tijdens UFC 232 tegen Tom Duquesnoy. Echter door een blessure van de Fransman werd Andre Ewell de nieuwe tegenstander. Wood vocht sterk tegen Ewell en wist de Amerikaan op de grond te controleren. Uiteindelijk won Wood laat in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission. Wood kreeg vervolgens zijn gewenste gevecht in Londen. Tegenstander was de Mexicaan Jose Quinones. Wood won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens kreeg de Engelsman tijdens UFC Rio Rancho de kans om zich de rankings in te vechten tegen John Dodson. Echter wist Dodson in de derde ronde Wood via TKO te finishen waardoor de Engelsman niet langer ongeslagen is binnen de UFC.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »