breaking news

Umar Nurmagomedov maakt UFC debuut tegen Hunter Azure tijdens UFC 249 in Brooklyn

February 28th, 2020 | by Marcel Dorff
Umar Nurmagomedov maakt UFC debuut tegen Hunter Azure tijdens UFC 249 in Brooklyn
UFC
0

Umar Nurmagomedov (het neefje van Khabib) zal op 18 april 2020 zijn UFC debuut gaan maken. De ongeslagen Dagestani gaat het opnemen tegen de eveneens ongeslagen Amerikaan Hunter Azure. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Barclays Center in de Bantamweight divisie. Het gevecht maakt deel uit van de Preliminary Card.

Hunter Azure (MMA 8-0/UFC 1-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een lange amateur carrière in 2017 zijn opwachting maakte bij de professionals. Azure staat bekend om zijn zeer sterke worstelgame. Na zijn eerste drie gevechten voortijdig en winnend te hebben afgesloten tekende Azure bij de LFA organisatie. Daar wist hij in 2018 zijn debuutgevecht te winnen tegen AJ Robb. Vervolgens vocht Azure nog tweemaal voor LFA in 2019. Zo werden Jaime Hernandez en AJ Schulz beiden verslagen. Hierop klopte de UFC aan bij Azure. Hij mocht meedoen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Azure werd gekoppeld aan de eveneens ongeslagen Christian Ocon. Azure domineerde het gevecht de complete vijftien minuten. Dana White was onder de indruk en gaf Azure het contract bij de UFC. Azure maakte vervolgens in September 2019 zijn UFC debuut in Vancouver tegen Brad Katona. Azure won het gevecht via Split Decision.

Embed from Getty Images

Umar Nurmagomedov (MMA 12-0/UFC 0-0) is een vechter uit Dagestan die in 2016 zijn professionele MMA debuut maakte. Nurmagomedov wist in een tijdsbestek van 14 maanden liefst zes partijen bij de Fight Nights Global organisatie te winnen. Onder meer Ulukbek Amanbaev en Shyudi Yamauchi werden verslagen. Nurmagomedov vocht vervolgens afwisselend voor de Battle of the Volga organisatie en de PFL. Ook hier wist hij al zijn partijen te winnen. Onder meer namen als Saidyokub Kakharamonov, Sidemar Honorio en Wagner Lima moesten het onderspit delven. In November 2019 pakte Nurmagomedov zijn eerste Pro-MMA titel door bij de GFC organisatie Braian Gonzalez via een Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te finishen. Nurmagomedov tekende vervolgens begin 2020 een contract bij de UFC.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »