breaking news

Uitslagen & Play-by-Play verslag : GLORY 39 : Brussels

March 25th, 2017 | by Stefan Van Erp
Uitslagen & Play-by-Play verslag : GLORY 39 : Brussels
GLORY
0

MMA DNA was vanavond aanwezig bij Glory 39 in Brussel. In dit topic kun je een live Play-by-Play verslag zien van alle partijen die vanavond zijn gevochten. Het gevecht tussen Hesdy Gerges en Chi Lewis-Parry werd tijdens het evenement zelf gecanceld omdat volgens de officiële verklaring van Glory Lewis-Parry ziek was.

GLORY Superfight Series 

Tyjani Beztati vs. Sabri Ben Henia
-70 kilogram

Ronde 1: 
Beztati zet direct druk naar voren en komt door met diverse combinaties. Ben Henia probeert wel te combineren maar Beztati weet keer op keer te ontwijken en te counteren. Vanuit een clinch komt Beztati door met een directe rechtse. Tegen het eind van de ronde weet Beztati, Ben Henia vast te zetten en is het wachten op de knockdown. Ben Henia weet echter overeind te blijven.

Ronde 2:
Het begin van de tweede ronde probeert Ben Henia druk te zetten. Echter weet Beztati weer te ontwijken en komt door met een harde linker en rechter. Ben Henia gaat tegen het canvas en krijgt 8 tellen. Beztati ruikt bloed en blijft druk zetten. diverse hard geplaatste combinaties komen door en Ben Henia gaat weer neer voor een tweede maal 8 tellen. Beztati gaat door en krijgt Ben Henia voor de derde keer deze ronde neer wat betekent dat hij TKO is.

Officiële uitslag: Tyjani Beztati wint via TKO – Ronde 2, 2:05

Harut Grigorian vs. Pavol Garaj
-77 kilogram

Ronde 1: 
Grigorian met de eerste spinning backfist poging die zijn doel mist. Daarna laat Grigorian zien hoeveel kracht hij heeft en zet Garaj tegen de touwen met zijn krachtige stoten. Garaj overleeft en probeert te counteren. Het spelletje van Grigorian is duidelijk; Garaj de hoek injagen en daar met harde stoten doorkomen.

Ronde 2:
Grigorian zet direct weer druk en probeert Garaj eruit te slaan. Toch weet Garaj vanuit zijn verdediging een aantal keer terug te scoren. Grigorian komt met een kiezelharde combinatie en Garaj heeft de ring nodig om op de been te blijven. Grigorian zet door maar toch weet Garaj op de been te blijven. Toch is het Grigorian die de aanval blijft zoeken. Houd hij dit vol tot het einde van de partij?

Ronde 3:
Grigorian weet in het begin van de ronde de druk er goed op te houden. Een harde rechter opstoot die goed doorkomt gevolgd door een links-rechts combinatie op het lichaam. Garaj toont aan een vechtershart te hebben want weet weer op de been te blijven. Grigorian weet de rest van de partij de druk er vol op te houden en lijkt zeker van een overwinning.

Officiële uitslag: Harut Grigorian wint via Unanimous Decision.

Qinhao Meng vs. Killian Moulun
-68 kilogram

Ronde 1:
Moulun probeert druk te zetten maar de eerste Chinese vechter in GLORY laat zijn snelheid direct gelden. Een supersnel geplaatste rechterhoek tot gevolg. Meng probeert vervolgens het tempo op te schroeven maar Moulun blijft rustig en weet een aantal keer goed te counteren.

Ronde 2:
Beide vechters proberen het initiatief te pakken en zetten combinaties in. Meng lijkt nu iets vaker door te komen maar ook Moulun blijft scoren vanuit de counter. Vanuit de clinch weet Meng een aantal goede knieën te plaatsen. Moulun probeert op zijn beurt ook weer naar voren te komen.

Ronde 3:
De pijp bij Meng lijkt een beetje leeg en Moulun probeert nu continu druk naar voren te zetten. Hij probeert te blijven scoren maar Meng weet veel af te weren en soms ook te counteren. Het gevecht gaat tot het eind op en neer zonder dat er echt iets noemenswaardig gebeurt.

Officiele uitslag: Qinhao Meng via Split Decision

Marat Grigorian vs. Anton Petrov
-70 kilogram

Ronde 1:
Grigorian probeert direct druk te zetten. Hij probeert Petrov vast te zetten tegen de touwen en met combinaties door te komen. Petrov beperkt zich tot verdedigen en counteren. De hele ronde zet Grigorian druk en komt een paar keer goed door. Petrov zal de tweede ronde uit een ander vaatje moeten tappen om kans op de overwinning te maken.

Ronde 2:
Wederom vecht Grigorian naar voren maar nu weet Petrov wel een keer goed door te komen met een combinatie. Petrov komt steeds vaker met een combinatie maar het is Grigorian die nu wel goed doorkomt met een combinatie en Petrov naar de grond werkt; 8 tellen. Grigorian gaat als een jager naar zijn prooi en komt vervolgens glashard door met een nieuwe combinatie. Petrov kon niets anders doen dan verdedigen en weer neer gaan. Deze keer komt hij de klappen niet te boven en laat de scheidsrechter de volle 10 seconden uittellen.

Officiële uitslag: Marat Grigorian wint via TKO – ronde 2, 1:45

Sittichai Sitsongpeenong vs. Dylan Salvador
Lightweight Championship Fight

Ronde 1: 
Sittichai met zijn bekende techniek plaatst snel een inside legkick. Beide heren tasten wat af met enkele stoten en dan is het Salvador die de eerste combinatie inzet. Salvador probeert Sittichai uit de tent te lokken met een aantal goede trappen. Die laatste lijkt nog niet echt onder de indruk en gaat door met zijn technisch begaafde stijl van kickboksen. De ronde eindigt met een korte brawl waarin beide vechters elkaar weten te raken.

Ronde 2:
Salvador probeert te combineren maar het lijkt alsof Sittichai telkens een antwoord heeft en countert met goede harde combinaties. In hoog tempo weten beide vechters elkaar over en weer te raken. Sittichai moet oppassen met zijn ellebogen gezien de ringrechter hem daar al een aantal keer voor gewaarschuwd heeft.

Ronde 3:
Salvador probeert er meer een brawl van te maken en gaat er af en toe wat onbesuisd in. Toch weet hij Sittichai een aantal keer goed te raken. Daarna probeert Sittichai het tempo weer te dicteren. Over en weer proberen de heren het elkaar moeilijk te maken zonder dat het voor een van hen echt moeilijk wordt. Sittichai lijkt deze ronde iets beter gescoord te hebben.

Ronde 4:
Wederom probeert Salvador er een brawl van te maken en weer weet Sittichai het tempo te bepalen. Na een aantal combinaties over en weer weet Sittichai in de clinch een harde knie te plaatsen die Salvador niet meer te boven komt. De ringrechter telt alle 10 seconde uit en Sittichai wint de partij.

Officiele uitslag: Sittichai Sitsongpeenong wint via KO – Ronde 4 – 2:58 en blijft de GLORY Featherweight kampioen.

GLORY 39 
Semi Final Featherweight Tournament: 

Petchpanomrung Kiatmookao vs. Aleksei Ulianov
-65 kilogram

Ronde 1:
Kiatmookao begint gelijk met een aantal harde en rake trappen. Ulianov moet er duidelijk nog even inkomen. Kiatmookao blijft komen met harde trappen. Hij schroomt ook niet de legkick te gooien. Dit zie je normaal in dit soort toernooivormen minder.

Ronde 2:
Ulianov komt iets beter in zijn ritme maar moet constant oppassen voor de harde trappen van Kiatmookao. Telkens komen deze door op het lichaam van de Rus. Ulianov blijft proberen druk te zetten maar telkens wordt hij in de clinch gegrepen. De ringrechter waarschuwt beide heren dan ook dat ze de clinch moeten vermeiden.

Ronde 3:
Ulianov vecht voor wat hij waard is maar lijkt ook vermoeider. Telkens grijpt hij de clinch en Kiatmookao deelt zijn kenmerkende trappen uit. Ulianov krijgt een laatste waarschuwing voor het beenvasthouden en beenvegen. De partij eindigt met een aantal clinches.

Officiële uitslag: Petchpanomrung Kiatmookao wint via een Unanimous Decision en gaat door naar de finale. 

Serhi Adamchuk vs. Nafi Bilakovski
-65 kilogram

Ronde 1:
Adamchuk begint aanvallend aan de partij. De protegee van Mikes Gym probeert druk vooruit te zetten en komt een paar keer goed door met een Legkick. Ook Bilakovski weet op zijn beurt te scoren. Beide heren proberen het tempo te maken wat ervoor zorgt dat er veel gebeurt. De ronde eindigt met een keiharde legick van Adamchuk die Bilakovski aan het wankelen brengt.

Ronde 2:
Adamchuk zet nu duidelijk meer druk naar voren. Hij weet met een aantal combinaties te scoren. De eerste 2 minuten van de ronde zijn duidelijk voor Adamchuk die constant druk zetten en scoorde. Daarna probeert Bilakovski op zijn beurt ook meer naar voren te vechten. Veel rake stoten levert dit niet op.

Ronde 3:
Adamchuk zoekt meteen weer de aanval. Bilakovski probeert dit ook. Gesteund door zijn thuispubliek vecht hij voor wat hij waar is. Toch is het Adamchuk die druk blijft zetten en Bilakovski in zijn achteruit dwingt. Aan het eind van de partij probeerde Bilakovski nog alles uit de kast te halen maar lijkt het te weinig voor de overwinning.

Officiële uitslag: Serhi Adamchuk wint via Unanimous Decision en gaat door naar de finale. 

Jamal Ben Saddik vs. Guto Innocente
Heavyweight

Ronde 1:
Massaal gesteund door het publiek begint Ben Saddik afwachtend aan de partij. Innocente moet wel in zijn achteruit.. Wanneer Ben Saddik hem vast heeft in de hoek volgt er een harde trap naar het lichaam. Innocente weet echter ook te scoren met harde rake trappen. Een snelle rechts/links combinatie op het hoofd van Innocente brengt hem iets aan het wankelen. Ben Saddik houdt de druk erop tot het eind van de ronde.

Ronde 2:
Ook deze ronde is het weer Ben Saddik die de aanval zoekt. Hij lijkt steeds vaker te scoren met goed geplaatste combinaties. Ook Innocente weet een aantal keer goed door te komen. De druk van Ben Saddik op Innocente wordt zwaarder en het lijkt er ook op dat Innocente vermoeider is dan Ben Saddik. Dit zorgt ervoor dat hij steeds de clinch zoekt.

Ronde 3:
Het beeld in de derde ronde blijft onveranderd. Ben Saddik zoekt de aanval en weer wederom goed door te komen met een harde trap naar het lichaam. Innocente beperkt zich nog tot verdedigen en dit lijkt steeds moeizamer te gaan. Ben Saddik blijft gedecideerd maar gecontroleerd de aanval zoeken. Toch weet Ben Saddik hem niet neer te slaan en eindigt de partij zonder knock downs.

Officiele uitslag: Jamal Ben Saddik wint via Unanimous Decision 

Finale Featherweight Tournament

Petchpanomrung Kiatmookao vs. Serhi Adamchuk
-65 kilogram

Ronde 1:
Beide vechters proberen het initiatief te nemen in de beginfase. Kiatmookao komt een aantal keer goed door met zijn harde trappen. Adamchuk laat zien dat zijn stoten ook gevaarlijk zijn. Adamchuk weet een aantal keer goed door te komen met zijn stoten-combinaties. Kiatmookao blijft gevaarlijk met zijn trappen. Kiatmookao eindigt de ronde met een aantal legkicks die doorkomen

Ronde 2:
Zowel Adamchuk als Kiatmookao kiezen gelijk vol de aanval. Adamchuk scoort met harde stoten en een headkick en Kiatmookao blijft scoren met zijn trappen naar het lichaam. In een hoog tempo scoren zowel Adamchuk als Kiatmookao punten. Voor de jury tot dusver een lastige partij om te scoren.

Ronde 3:
Kiatmookao lijkt meer druk te zetten aan het begin van de ronde. Telkens weet hij harde trappen te plaatsen die ook telkens weer worden gecounterd met een harde stoot van Adamchuk. Het toernooi vergt veel van beide vechters en het tempo gaat duidelijk omlaag. Steeds vaker zoeken beide heren de clinch op. Beide vechters zoeken nog naar een knockdown maar dit lukt niet meer voor de partij eindigt.

Officiële uitslag: Petchpanomrung Kiatmookao wint via Split Decision en wint het Featherweight Contender toernooi. 

GLORY Welterweight Championship Fight:

Cedric Doumbe vs. Yoann Kongolo
-77 kilogram

Ronde 1:
Doumbe laat direct zijn snelheid zien in de eerste paar combinaties. Kongolo op zijn beurt komt ook een paar keer door met zijn harde stoten. Kongolo probeert niet te veel druk te zetten gezien hij weet dat Doumbe ijzersterk is in de counter. Doumbe heeft het publiek duidelijk aan zijn kant en probeert het tempo te dicteren. In een wilde slagenwisseling krijgt Doumbe een harde directe rechtse te verwerken van Kongolo. Doumbe wankelt maar blijft staan.

Ronde 2:
Kongolo zoekt wat meer de aanval aan het begin van de ronde. Doumbe weet echter te parreren en brengt hem met een aantal verwoestende combinaties aan het wankelen. Kongolo blijft echter op de been en lijkt zich te herstellen. Over en weer zowel Kongolo als Doumbe combinaties te gooien. Het lijkt erop dat Doumbe scorend beter uit deze ronde is gekomen.

Ronde 3
Kongolo begint de ronde met een harde linkerjab tegen het hoofd van Doumbe. Wederom zoekt hij de aanval en weet Doumbe te scoren uit de counter. Kongolo weet Doumbe meer naar achter te drukken en komt door met een paar harde legkicks. Kongolo duikt in een knie van Doumbe en dit brengt hem aan t wankelen. Doumbe probeert de show te stelen door wat gekke bewegingen te maken. Kongolo gaat er echter niet op in.

Ronde 4:
Kongolo zoekt de aanval maar Doumbe weet steeds te ontwijken. Met iedere stoot die Doumbe ontwijkt lijkt zijn zelfvertrouwen te groeien en probeert hij Kongolo met gekke bewegingen uit zinn ritme te halen. Doumbe wil zijn spelletje spelen tegen de touwen. Kongolo nodigt hem uit in het midden van de ring maar Doumbe blijft tegen de touwen staan. Doumbe begint meer uit te dagen en Kongolo reageert hier steeds geïrriteerder op.

Ronde 5: 
Ook deze ronde zoekt Kongolo de aanval en blijft Doumbe scoren vanuit de touwen. Doumbe blijft praten tegen Kongolo terwijl hij zijn stoten en trappen ontwijkt. Doumbe bleeft de rest van de ronde showboaten en lijkt zeker van zijn zaak dat hij de partij naar zich toe heeft getrokken.

Officiële uitslag: Cedric Doumbe wint via Unanimous Decision en blijft de GLORY Welterweight kampioen. 

Comments are closed.

Translate »