breaking news

Uitdager aankomende zaterdag van Demetrious Johnson bekend

December 1st, 2016 | by Marcel Dorff

Zojuist was de laatste aflevering van het 24ste seizoen van The Ultimate Fighter. In de finale stonden de Japanner Hiromasa Ogikubo en de Amerikaan Tim Elliott. De winnaar kroonde zich tot TUF 24 winnaar en nog belangrijker, de winnaar mag het aankomende zaterdag opnemen voor de UFC Flyweight Titel tegen #1 Pound-for-Pound vechter Demetrious Johnson.

Tim Elliott die 22 maanden geleden na zijn verliespartij tegen Zach Makovsky gecut werd door de UFC wist de Japanner Ogikubo te verslaan in de Finale van TUF 24. Hierdoor is Elliott terug in de UFC, en mag hij het ook nog eens opnemen tegen Demetrious Johnson. Elliott verliet de UFC met een 2-4 record, maar verloor in principe alleen maar van topcontenders.

Elliott is in de UFC altijd een fan’s favourite geweest door zijn onorthodoxe stijl van vechten. De Amerikaan uit Wichita staat bekend om zijn zeer aanvallende stijl zowel qua standup als qua grappling. Of Elliott (die TUF 24 binnen kwam als Titan FC Kampioen) het Demetrious Johnson moeilijk kan maken is nog maar de vraag. Wel is het uiteraard mooi voor Elliott dat hij met zijn winst in TUF 24 zichzelf heeft gerevancheerd voor zijn UFC cut 22 maanden geleden.

pixlr_20161129164749366

 

Leave a Reply

Translate »