breaking news

UFC werkt aan Stipe Miocic vs. Cain Velasquez voor UFC 216

July 18th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Het lijkt erop dat Alistair Overeem nog even geduld moet hebben… De UFC heeft bevestigd te werken aan een Heavyweight titelgevecht tijdens UFC 216. Dit evenement wordt op 7 oktober georganiseerd in de T-Mobile Arena van Las Vegas, Nevada. Het gevecht zal dan gaan tussen de kampioen Stipe Miocic en oud kampioen Cain Velasquez.

Chris Taylor wist het nieuws de wereld in te brengen: “I am told that the UFC is aiming to have a heavyweight title fight between Stipe Miocic and Cain Velasquez headline UFC 216 this October.”

Cain Velasquez (MMA 14-2/UFC 12-2) staat inmiddels al bijna weer 6 jaar aan de top in de UFC Heavyweight divisie. Velasquez werd tweemaal kampioen binnen de UFC. Echter staat zijn carrière vaak dicht bij de rand. Zo kent hij veel langdurige blessure’s en heeft hij meerdere keren gevechten moet afzeggen of afwijzen. Hij stapte in zowel 2015 als 2016 maar één keer de Octagon in. In 2014 heeft hij helemaal niet gevochten.

Velasquez won zijn eerste titel in 2010 door Brock Lesnar in de eerste ronde via TKO te verslaan. Vervolgens verloor hij zijn titel tegen Junior Dos Santos via knock-out in de eerste ronde, maar pakte hij zowel in de rematch als in de derder wedstrijd zijn revanche tegen de Braziliaan. Velasquez getergd door blessures verloor zoals eerder gezegd vervolgens van Fabricio Werdum. Afgelopen Juli vocht Velasquez tegen Travis Browne. Velasquez stopte Browne in de eerste ronde met een technische knock-out.

Veel Nederlandse fans zien graag een rematch tussen de huidige kampioen en Alistair Overeem. Hij won recent van Fabricio Werdum met een majority decision tijdens UFC 213. Daarvoor wist hij Mark Hunt met een knock-out te verslaan. Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »