breaking news

UFC veteraan Sam Sicilia ontmoet ex-Bellator Kampioen Marcos Galvão tijdens debuut

October 24th, 2017 | by Marcel Dorff

MMA Junkie heeft zojuist bekend gemaakt dat UFC veteraan Sam Sicilia zijn Bellator MMA debuut zal maken op 1 December 2017 in het WinStar World Casino and Resort te Thackerville, Oklahoma. Hij neemt het in de Featherweight divisie op tegen voormalig Kampioen Marcos Galvão. Eveneens staat er ook een Women’s Featherweight gevecht op het programma tussen Alexis Dufresne en Amber Leibrock. De gevechten zullen plaatsvinden tijdens Bellator 189.

Sam Sicilia (MMA 15-8/Bellator 0-0) kwam in 2012 de UFC binnen. Sicilia deed mee aan TUF 15, maar verloor al vroeg in het toernooi van Chris Saunders. Sicilia kreeg toch een kans van de UFC tijdens de TUF Finale Prelims. Sicilia greep die kans en won van Cristiano Marcello via KO in de tweede ronde. Sicilia ging vervolgens naar de Featherweight divisie. Hier had hij een hele zware start. Zo werd verloren van Rony Jason via KO en vervolgens van de Venezolaan Maximo Blanco via Unanimous Decision. Eind 2013 wist Sicilia voor veel mensen verrassend in Brazilië de gevaarlijke Godofredo Pepey via TKO vroeg in de eerste ronde te verslaan. Maar in 2014 ging het vervolgens ook niet ”je van het” met Sicilia. Zo werd tweemaal verloren via Rear Naked Choke Submission van Cole Miller en Katsunori Kikuno, en werd er via Unanimous Decision gewonnen van Aaron Phillips. In 2015 leek Sicilia weer helemaal terug. Met een KO overwinning tegen Akira Corassani en een Unanimous Decision win tegen Yaotzin Meza leek Sicilia 2015 goed te eindigen. Sicilia had echter niet erop gerekend te verliezen van een (op dat moment) vrij onbekende Zuid-Koreaan. Doo Ho Choi had maar iets meer dan anderhalve minuut nodig om Sicilia via KO te stoppen. In 2016 stond Sicilia tegenover de Mexicaan Gabriel Benitez. Benitez won via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Sicilia weigerde af te tikken waardoor hij ”out” ging. Sicilia had vervolgens eerder dit jaar een soort van do-or-die gevecht tegen de ongeslagen Canadese nieuwkomer Gavin Tucker. Tucker was sterker en won via Unanimous Decision. Sicilia’s contract werd niet door de UFC verlengt waarna hij de overstap naar Bellator maakte.

Marcos Galvão (MMA 18-8-1/Bellator 9-5-0) is de voormalig Bellator MMA Bantamweight Kampioen die inmiddelsin de Featherweight divisie zijn partijen vecht. Galvão vecht al sinds 2011 voor Bellator en heeft onder andere mannen als Chase Beebe, Ed West en Luis Nogueira op zijn lijst van overwinningen staan. Galvão vocht driemaal voor de Bellator titel. In 2013 was Eduardo Dantas te sterk, maar in Maart 2015 wist hij veteraan Joe Warren via Kneebar Submission in de tweede ronde te verslaan. Echter was Dantas in Juni 2016 opnieuw te sterk. Galvão herstelde enigszins via een Split Decision overwinning tegen LC Davis, maar wist waarschijnlijk zelf ook wel dat een derde gevecht tegen Dantas met deze prestatie voorlopig niet in het vooruitzicht lag. Galvão maakte vervolgens zijn debuut op Featherweight tegen Emmanuel Sanchez. Echter zette deze overstap tot dusver ook geen zoden aan de dijk aangezien Galvão verloor via Unanimous Decision.

Alexis Dufresne (MMA 6-3/Bellator 1-1) kwam in 2016 over van de UFC naar Bellator. Dufresne mistte haar gewichtslimiet in haar Bellator debuut, maar wist wel een zeer indrukwekkende prestatie neer te zetten door de Nederlandse Marloes Coenen verrassend via Triangle Armbar Submission in de eerste ronde te finishen. Echter kon ze dat debuut eerder dit jaar geen goed vervolg geven. Via TKO in de tweede ronde verloor Dufresne van Gabrielle Holloway. Amber Leibrock (MMA 2-1/Bellator 0-0) maakt tegen Dufresne haar Bellator debuut. De 29-Jarige Amerikaanse komt over van Invicta FC waar ze al haar drie Pro-MMA partijen vocht. Tweemaal werd via (T)KO in de eerste ronde gewonnen van respectievelijk Marina Shafir en Amy Coleman. Alleen de hoog aangeschreven Megan Anderson was via TKO in de derde ronde te sterk voor Leibrock.

Comments are closed.

Translate »