breaking news

UFC veteraan Rob Emerson treft Shamil Shakhbulatov tijdens ACB 87 in Nottingham

March 28th, 2018 | by Marcel Dorff
UFC veteraan Rob Emerson treft Shamil Shakhbulatov tijdens ACB 87 in Nottingham
ACB
0

De ACB organisatie heeft zojuist wederom een partij bekend gemaakt voor 19 Mei 2018 tijdens ACB 87 in Nottingham, Engeland. Voormalig UFC vechter Rob Emerson zal zijn opwachting maken in de Bantamweight divisie tegen de Tsjetsjeen Shamil Shakhbulatov. Beide vechters treffen elkaar in de Motorpoint Arena.

Rob Emerson (MMA 19-12) vecht al in het Pro-MMA circuit sinds 2002. Nadat hij in het regionale circuit en in de Pancrase organisatie zeven overwinningen in twaalf gevechten wist te pakken deed Emerson mee aan het vijfde seizoen van The Ultimate Fighter. Emerson verloor echter van zowel Nate Diaz als van Corey Hill (R.I.P.) en werd uitgeschakeld. Ondanks dit gegeven kreeg Emerson een UFC contract. Emerson kwam zeven keer uit voor de UFC. Hij won driemaal tegen onder meer Manny Gamburyan en Keita Nakamura. De UFC verlengde Emerson’s contract niet. Sindsdien wist Emerson negen van in totaal twaalf gevechten te winnen, en won hij ook de titel bij de Victory FC organisatie. Emerson zal nu zijn debuut gaan maken voor de ACB organisatie.

Shamil Shakhbulatov (MMA 9-1) is een van de grootste talenten van de ACB organisatie. De Tsjetsjeen vocht al zijn gevechten voor de organisatie. Shakhbulatov begon in 2014 met zijn Pro-MMA carrière en wist in een tijdsbestek van twee jaar zichzelf na een record van 6-1 te vechten. Onder meer Oleg Bondar en Arturo Chavez werden verslagen. In 2017 pakte Shakhbulatov twee goede overwinningen via Unanimous Decision tegen respectievelijk Filip Macek en Evgeniy Lazukov. In Januari van dit jaar pakte Shakhbulatov zijn grootste overwinning tot dusver. Hij versloeg de Canadees Xavier Alaoui via Majority Decision. Shakhbulatov heeft een winstreak van zeven gevechten en heeft al ruim 3.5 jaar niet meer verloren.

Meer gevechten voor deze card zullen later deze week en de daarop volgende weken worden bekend gemaakt. Tickets zijn vorige week Donderdag in de verkoop gegaan en variëren van 35 pond tot 150 pond. In de voorverkoop (de eerste twee weken t/m 6 April) zijn er zelfs tickets voor 20 pond te koop. Bestel hier je tickets.

De ACB organisatie kondigde vandaag eveneens een evenement aan in Rimini, Italië. Dit evenement (ACB 85) zal plaatsvinden op 21 April. Tijdens het Main Event zal voormalig titeluitdager Anthony Leone het opnemen tegen Magomed Ginazov.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »