breaking news

UFC Rotterdam : Alle gevechten uitgelicht

August 29th, 2017 | by Redactie
UFC Rotterdam : Alle gevechten uitgelicht
UFC
0

De UFC Rotterdam card is eindelijk compleet. Aankomende zaterdag in de Rotterdam Ahoy zal het spektakel plaatsvinden. Tijdens het Main Event zal de Nederlander Stefan Struve het opnemen tegen voormalig Bellator MMA Heavyweight Kampioen Alexander Volkov. Ook zal de Nederlandse Afghaan Siyar Bahadurzada zijn opwachting maken tegen de ongeslagen Australische nieuwkomer Rob Wilkinson. Verder staan er nog bekende vechters als Mairbek Taisumov, Des Green, Rustam Khabilov, Michel Prazeres, Bryan Barberena etc. op de card. Bekijk hieronder informatie over elke vechter individueel.

PRELIMINARY CARD. (17.30 op FoxSports 4/UFC FightPass)

Andrew Holbrook vs. Thibault Gouti

Andrew Holbrook (UFC 12-2/MMA 2-2) kwam in 2015 de UFC binnen en staat bekend als Submission specialist. Holbrook won voordat hij de UFC binnen kwam al zijn tien gevechten. Negen daarvan won hij via Submission, en een werd beslist via TKO. Zijn eerste gevecht in de UFC was een late replacement gevecht tegen TUF 13 finalist Ramsey Nijem. Ondanks dat veel mensen Nijem aan de winnende hand hadden, dachten twee judges daar anders over waardoor Holbrook het gevecht won. Holbrook zou vervolgens in Januari 2016 tegen Sage Northcutt vechten maar moest afzeggen vanwege een blessure. In Juli van dat jaar vocht Holbrook tegen eveneens Submission specialist Joaquim Silva. Silva besliste het gevecht al na 34 seconden via KO. Echter kwam Holbrook zeer sterk terug in November 2016. In Australië werd tijdens het Co-Main Event van UFC Fight Night 101 in Melbourne thuisfavoriet Jake Matthews via Split Decision verslagen. Holbrook was de grootste underdog op de card die avond en zorgde dus in veel ogen voor een upset. Holbrook stond vervolgens eerder dit jaar in Buffalo, New York tijdens UFC 210 tegen de ongeslagen Gregor Gillespie. Een partij die Holbrook snel zal willen vergeten. Gillespie wist Holbrook binnen 30 seconden met een genadeloze stoot zwaar KO te slaan.

Thibault Gouti (MMA 11-3/UFC 0-3) probeerde via TUF 22 de UFC binnen te komen. De Fransman kwam in de eliminatie ronde echter te kort tegen de Zweed David Teymur en ging niet verder in het toernooi. Gouti ging terug naar de Cage organisatie waar hij de titel wist te winnen door voormalig UFC vechter Anton Kuivanen KO te slaan. Gouti werd vervolgens alsnog door de UFC gecontracteerd om het op short notice op te nemen tegen de Fin Teemu Packalen. Packalen had geen kind aan Gouti en finishte de Fransman binnen 30 seconden via een Guillotine Choke Submission. Dit was voor Gouti zijn eerste verlies in zijn Pro-MMA carrière (TUF voorronden gevechten tellen niet mee op het Pro-Record). Vier maanden later stond Gouti tegen de Frans-Canadese Submission specialist Olivier Aubin-Mercier. Aubin-Mercier besliste het gevecht in de derde ronde via een Rear Naked Choke Submission. Opnieuw een verlies voor Gouti. Gouti zou ook zijn derde partij in de UFC verliezen. Ditmaal werd via TKO verloren in de eerste ronde van TUF Nations winnaar Chad Laprise. Vervolgens zou Gouti het opnemen tegen ”Maestro” Dong Hyun Kim tijdens UFC Auckland eerder dit jaar. Echter kreeg Gouti vlak voor aanvang van het gevecht van de Athletic Commission geen goedkeuring om te vechten. Hierdoor werd het gevecht gecanceld en wacht Gouti nog steeds op zijn eerste overwinning in de UFC.

Bojan Mihajlovic vs. Abdul-Kerim Edilov

Bojan Mihajlovic (MMA 10-4/UFC 0-2) maakte in de zomer van 2016 zijn debuut in de UFC tegen Francis Ngannou. Een mismatch bleek al snel. Ngannou maakte korte metten met de Serviër en won via TKO in de eerste ronde. Mihajlovic die al bijna 8 jaar niet had verloren in MMA moest dus meteen in zijn UFC debuut een verlies slikken. Mihajlovic is in principe een Light-Heavyweight. Daarom zou hij in zijn tweede gevecht voor de organisatie begin dit jaar naar die klasse gaan. Hier nam hij het op tegen de Deen Joachim Christensen. Echter bleef het resultaat hetzelfde. Ditmaal werd van Christensen via TKO verloren. In Rotterdam zal Mihajlovic moeten winnen om zijn UFC verblijf voorlopig veilig te stellen.

Abdul-Kerim Edilov (MMA 16-4/UFC 0-0) werd eind 2015 door de UFC gecontracteerd. Hij zou zijn debuut maken begin 2016 tegen Francimar Barroso. Echter werd de Tsjetsjeen door USADA van het evenement afgehaald nadat het verboden middel Meldonium in zijn bloed werd gevonden. Edilov accepteerde de schorsing van 15 maanden. Nu mag Edilov dus weer vechten en zal hij zijn UFC debuut maken in Rotterdam tegen Bojan Mihajlovic. Edilov is een allround vechter die zowel staand als op de grond goed uit de voeten kan. Edilov heeft buiten de UFC onder meer overwinningen staan tegen Gadzhimurad Antigulov en Fernando Almeida. Edilov is een zeer bekende in de Russische MMA scene en vooral in het Tsjetsjeense gedeelte daarvan. Edilov is zeer goed bevriend met de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov en vocht ook meerdere malen tijdens zijn evenementen.

Zabit Magomedsharipov vs. Mike Santiago
(Mike Santiago verving Nick Hein op ”7 days notice”)

Zabit Magomedsharipov (MMA 12-1/UFC 0-0) is 26 jaar en maakte in 2012 zijn Pro-MMA debuut. Nadat Magomedsharipov in kleinere Russische en Oekraïense organisaties een record had opgebouwd van 6-1 (met onder andere een overwinning op de sterke Tadzjiek Iftikhor Arbobov) werd hij in 2014 opgepikt door de Absolute Championship Berkut organisatie, kortweg ACB. Magomedsharipov debuteerde tegen de ongeslagen Oruzh Zamanov. Via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde wist Magomedsharipov zijn debuut goed af te sluiten. Vervolgens deed Magomedsharipov mee aan een ”8-men tournament”. Het toernooi zou hij winnen. Zowel de Kwartfinale, Halve Finale als Finale werden allen voortijdig beslist. Zo werd de Armeen Artek Nazaryan en de ongeslagen Russen Mukhamed Kokov en Abdul-Rakhman Temirov allemaal verslagen. Vervolgens mocht Magomedsharipov vechten voor de vacante titel tegen zijn landgenoot Sheikh-Magomed Arapkhanov. Via een keiharde stoot wist Magomedsharipov zijn tegenstander al in de eerste ronde tegen het canvas te slaan, en de ACB Featherweight titel te claimen. In September 2016 maakte Magomedsharipov zijn enige (en tevens laatste) verdediging van de belt tegen de Braziliaan Valdines Silva. Silva werd binnen twee minuten via TKO gefinisht. Magomedsharipov heeft op dit moment een winstreak van acht gevechten.

Mike Santiago (MMA 21-9/UFC 1-0) maakt dus op ”7 days notice” zijn opwachting tegen Zabit Magomedsharipov. Een zeer verrassende wending in de carrière van Santiago aangezien hij nog geen week geleden meedeed aan Week 7 van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Santiago wist via een imponeerde KO in de eerste ronde de favoriete Mark Cherico te verslaan. Veel mensen waren dan ook verbaasd dat de UFC Santiago niet beloonde met een contract bij de organisatie. Echter had de UFC dringend iemand nodig om het tegen Magomedsharipov op te nemen, waardoor de UFC Santiago alsnog een contract heeft gegeven. Santiago wist onder meer in de HFC promotie een titel te winnen en was meervoudig Kampioen in de sterke Ring of Combat organisatie. Santiago heeft op dit moment een winstreak van elf gevechten, en heeft sinds 2014 niet meer verloren.

Francimar Barroso vs. Aleksandar Rakic

Francimar Barroso (MMA 19-5-0-1/UFC 4-2-0-1) is een vechter uit Team Nova União. De Brazilian Jiu Jitsu Black Belt vecht sinds Augustus 2013 in de UFC. Hij behaalde overwinningen tegen Ednaldo Oliveira, Ryan Jimmo (R.I.P.) & Elvis Mutapcic. Verliespartijen leed de Braziliaan tegen Hans Stringer en Nikita Krylov. Krylov is de eerste vechter ooit die Barroso tot aftikken dwong via een Rear Naked Choke Submission. Barroso heeft ondanks zijn positief record in de UFC niet veel indruk gemaakt tot noch toe. Vorig jaar verloor hij in Ahoy dus van Nikita Krylov, en de No-Contest tegen Darren Stewart was ook niet een al te beste prestatie een paar maanden later. Echter wist hij eerder dit jaar in de rematch de ongeslagen Stewart wel te verslaan en hiermee wist Barroso zich van een langer verblijf bij de organisatie te verzekeren.

Aleksandar Rakic (MMA 8-1/UFC 0-0) traint bij Gym 23 in Wenen, Oostenrijk onder leiding van hoofdcoach Nebil Sebai. Rakic heeft een winstreak van acht partijen. De Oostenrijker verloor alleen zijn MMA debuut in 2011 tegen Christian Radke via Guillotine Choke Submission. In zijn daarop volgende acht partijen ging hij er achtmaal met de winst vandoor met een finishratio van 100%. Zeven keer wist Rakic te winnen via (T)KO en eenmaal via Submission. Van die acht overwinningen werden er zes beslist in de eerste ronde. Zijn meest in het oog springende overwinning behaalde Rakic in 2014. Tijdens FFC 16 werd de Tatsujin Dojo vechter Marcin Prachnio via TKO in de derde ronde gefinisht. Prachnio is een van de toonaangevende vechters bij de Aziatische organisatie ONE FC, en zou eigenlijk vorig jaar voor de titel vechten alleen gooide destijds een blessure roet in het eten. Rakic is vooral een bekende in de Oostenrijkse MMA scene, echter zal daar met het contract bij de UFC waarschijnlijk snel verandering in komen.

Desmond Green vs. Rustam Khabilov

Desmond Green (MMA 20-5/UFC 1-0) maakte eerder dit jaar tijdens UFC 210 zijn debuut tegen de ongeslagen Team Alpha Male vechter Josh Emmett. Green verraste veel mensen door Emmett via Split Decision te verslaan. Green is echter geen onbekende in het MMA circuit. Green deed mee aan twee Bellator toernooien in 2013 en 2014. In 2013 werd hij meteen uitgeschakeld, maar in 2014 kwam Green tot de finale tegen Daniel Weichel. Uiteindelijk won Weichel met een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Green ging vervolgens naar de Titan FC organisatie waar hij onder meer won van Miguel Torres en Steven Siler. De overwinning op Siler leverde Green de Featherweight titel op. Green verloor vervolgens de titel via Split Decision tegen Kurt Holobaugh, en kon ook niet winnen tegen Ande Harrison in een titelgevecht. Inmiddels is Green weer ”back on track” en heeft hij een winstreak van vijf gevechten. Green zal in Rotterdam gaan proberen zijn tweede UFC overwinning te pakken.

Rustam Khabilov (MMA 21-3/UFC 7-2) is een Russische Sambo vechter die in 2012 de UFC binnen kwam. Khabilov maakte meteen indruk door de ongeslagen Amerikaan Vinc Pichel zowat suf te suplexen en hem vervolgens via zo’n suplex KO te krijgen. Khabilov vervolgde 2013 vervolgens met een TKO (Duimblessure) overwinning tegen Yancy Medeiros, en een zeer knappe Unanimous Decision overwinning tegen Jorge Masvidal. Beide mannen verdienden er de Fight of the Night bonus mee. Khabilov kreeg vervolgens in 2014 zijn eerste Main Event gevecht aangeboden door de UFC tegen voormalig Lightweight Kampioen Benson Henderson. Henderson bleek te sterk en won via Rear Naked Choke Submission in de vierde ronde. Vervolgens verloor Khabilov ook zijn enige partij in 2015 tegen Adriano Martins via Split Decision. Echter was 2016 een ongekend sterk jaar voor de Rus. Zo won hij viermaal via Unanimous Decision tegen achtereenvolgens Norman Parke, Chris Wade, Leandro Silva en Jason Saggo. Het gevecht tegen Wade pakte Khabilov aan op short notice. Dit gevecht was tijdens UFC Rotterdam in Mei 2016. Nu keert Khabilov dus terug naar Rotterdam, ditmaal is de Amerikaan Des Green zijn tegenstander.

Michel Prazeres vs. Mads Burnell
(Mads Burnell verving Islam Makhachev op ”1 month notice”)

Michel Prazeres (MMA 22-2/UFC 6-2) is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde vechters in de UFC Lightweight divisie. De 35-Jarige Braziliaan kwam begin 2013 met een 16-0 record de UFC binnen. De 2nd degree BJJ Black Belt maakte een valse start in de UFC, tegen landgenoot Paulo Thiago werd via Unanimous Decision verloren. In hetzelfde jaar vocht Prazeres nogmaals voor de UFC. Ditmaal won de Braziliaan via Split Decision van Jesse Ronson. Prazeres ging vervolgens in 2014 een gewichtsklasse omlaag. Op Lightweight won hij van de sterke Rus Mairbek Taisumov via Unanimous Decision. Vervolgens ging het voor de tweede keer in zijn UFC carrière mis, ditmaal was de zeer sterk worstelende Kevin Lee te sterk via Unanimous Decision. Prazeres revancheerde zich in hetzelfde jaar (2015) via Split Decision tegen Valmir Lazaro. Een zeer controversiële Split Decision overwinning. In 2016 vocht Prazeres tweemaal voor de UFC. In Juli werd gewonnen van short notice replacement J.C.Cottrell en in September van dat jaar boekte Prazeres zijn meest prestigieuze overwinning tot dusver in de UFC. Landgenoot Gilbert Burns werd via Unanimous Decision verslagen. Prazeres mocht het vervolgens opnemen tegen veteraan Joshua Burkman. Prazeres had werkelijk geen enkele moeite met Burkman en versloeg hem vroeg in de eerste ronde via een North-South Choke Submission.

Mads Burnell (MMA 8-1/UFC 0-0) is een zeer talentvolle Deense vechter die op short notice dus zijn UFC debuut zal maken. Burnell, normaal uitkomend in de Featherweight divisie zal ditmaal in verband met de korte voorbereidingstijd vechten in de Lightweight divisie. De Deen heeft met zeven overwinningen in acht gevechten zich vooral laten gelden in het Scandinavische MMA circuit. Burnell traint bij Art Suave Copenhagen waar vooral zeer sterke BJJ vechters vandaan komen. Dit blijkt ook wel uit de vijf submission overwinningen op Burnell’s record. Burnell pakte in zijn laatste gevecht de SOMMA titel door de Braziliaan Fernando Duarte te finishen met een Japanese Necktie Submission. Deze Submission is slechts eenmaal in de UFC uitgevoerd.

Mairbek Taisumov vs. Felipe Silva

Mairbek Taisumov (MMA 26-5/UFC 5-1) kwam begin 2014 de UFC binnen. In Singapore debuteerde de Tsjetsjeense vechter tegen de Zuid-Koreaan Tae Hyun Bang. Taisumov won het gevecht via Unanimous Decision. Twee maanden later stond Taisumov tegenover de Braziliaan Michel Prazeres. Prazeres bracht via een dominante Unanimous Decision Taisumov zijn eerste en voorlopig enige verliespartij binnen de UFC toe. Uiteindelijk sloot Taisumov 2014 wel goed af met een TKO overwinning in de eerste ronde tegen de Pool Marcin Bandel in Stockholm. Drie maanden later in Januari 2015 ging de UFC opnieuw naar Stockholm. Ditmaal nam Taisumov het op tegen Anthony Christodoulou. Christodoulou bleek een paar maatjes te klein voor Taisumov die hem uiteindelijk in het begin van de tweede ronde finishte via een kiezelharde KO. In Berlijn (inmiddels Juni 2015) stond Taisumov tegen de ongeslagen Braziliaanse BJJ specialist Alan Patrick. Patrick wilde uiteraard het gevecht naar de mat halen, maar Taisumov wist keer op keer dit goed te ontwijken. In de tweede ronde weet Taisumov de Braziliaan met een Head Kick knockdown te krijgen, en maakt hij het vervolgens af met ground and pound. Dit leverde Taisumov de Performance of the Night bonus op. Ongeveer een jaar later tegen Damir Hadzovic kreeg Taisumov opnieuw de Performance of the Night bonus na een TKO finish in de eerste ronde. Taisumov is een veel belovende vechter in de UFC, maar heeft continu problemen met zijn visum rond te krijgen. Dit is mede de reden waardoor Taisumov tot op de dag van vandaag nog nooit voor de UFC in de VS heeft gevochten, en al meerdere keren partijen heeft moeten cancelen. Zo ook eerder dit jaar in Stockholm tegen Joaquim Silva. Echter was ditmaal een blessure de oorzaak.

Felipe Silva (MMA 8-0/UFC 1-0) is een 33-Jarige Braziliaanse vechter die sinds 2016 uitkomt voor de UFC. Silva staat bekend om zijn finishes en besliste zeven van zijn acht overwinning in de eerste ronde. Silva heeft een Muay Thai achtergrond wat ook zeer goed terug te zien is in zijn vechtstijl. Silva won in 2015 de Explosion MMA titel in Paraguay. Hij finishte zijn tegenstander binnen een minuut via een Armbar Submission. Tot zover de enige Submission overwinning van Silva in zijn carrière. Nadat Silva de Fin Anton Kuivanen in Finland binnen een ronde KO wist te slaan, klopte de UFC aan de deur. Silva werd gematcht tegen de Canadees Shane Campbell in Canada. Silva deed wat hij meestal doet, het gevecht in de eerste ronde afmaken. Silva had iets meer dan een minuut nodig om de partij via TKO in zijn voordeel te beslissen. Vervolgens bleef het stil rondom Silva, naar eigen zeggen omdat de meeste Lightweights geen zin hadden om tegen hem te vechten. Nu zal hij dus zijn kunsten gaan vertonen in Rotterdam.

Darren Till vs. Bojan Velickovic

Darren Till (MMA 14-0-1/UFC 2-0-1) is een ongeslagen Engelse vechter die al bijna zijn gehele MMA carrière in Brazilië bivakkeert. Till begon zijn Pro-MMA carrière in 2013. Binnen twee jaar had Till een ongeslagen record van 12-0 en belde de UFC aan. Till werd gevraagd om een short-notice partij te vechten tegen de Braziliaan Wendell Oliveira. Till nam het gevecht aan, en versloeg Oliveira via KO in de tweede ronde. Vervolgens mocht de man uit Liverpool zijn tweede gevecht voor de UFC vechten tegen de op dat moment eveneens ongeslagen Deen Nicolas Dalby. Till won de eerste twee rondes en leek de partij in de zak te hebben. Echter was Till zwaar vermoeid en aangeslagen in de derde ronde. Hierdoor won Dalby op twee judges scorecards de derde ronde met 10-8. Hierdoor was de uiteindelijke score een Majority Draw en bleven beide mannen ongeslagen. Till had mede door blessures, en naar eigen zeggen door laksheid van de UFC anderhalf jaar niet meer gevochten. Daar kwam een paar maanden geleden verandering in toen de Engelsman in Zweden het opnam tegen Jessin Ayari. Till won het gevecht via Unanimous Decision en bleef ongeslagen.

Bojan Velickovic (MMA 15-4-1/UFC 2-1-1) vecht sinds 2016 voor de UFC. De Amerikaanse Serviër maakte in Zagreb zijn debuut tegen de Italiaan Alessio Di Chirico. In een over en weer gaand gevecht won Velickovic uiteindelijk via Unanimous Decision. Een paar maanden later in Juli 2016 vocht Velickovic zijn tweede partij voor de UFC. ATT’s Michael Graves was zijn tegenstander. Graves was nog altijd ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière, en dat was ook nog het geval na dit gevecht. Het gevecht eindigde namelijk in een Majority Draw waardoor beide mannen ongeslagen bleven binnen de UFC. Echter ging het in December 2016 mis voor Velickovic. In een gevecht waar hij van te voren favoriet was moest hij zijn meerdere erkennen in de Rus Sultan Aliev via Unanimous Decision. Velickovic keerde eerder dit jaar terug in Zweden waar hij het opnam tegen thuisfavoriet Nico Musoke. Velickovic wist Musoke laat in het gevecht via TKO te finishen en de Performance of the Night bonus in de wacht te slepen.

MAIN CARD. (21.00u op FoxSports 1, 2 & 4).

Bryan Barberena vs. Leon Edwards

Bryan Barberena (MMA 13-4/UFC 4-2) is een Amerikaanse vechter met Colombiaanse roots die sinds 2014 voor de UFC vecht. Barberena traint bij John Crouch, de hoofdcoach van The MMA Lab in Glendale, Arizona. Barberena begon in de UFC in de Lightweight divisie. Hij won zijn debuut via TKO in de derde ronde tegen Joe Ellenberger. Vervolgens verloor hij een zeer controversiële Unanimous Decision tegen Chad Laprise in Canada. Het grote publiek maakte in Januari 2016 pas echt kennis met Barberena. Zo versloeg hij de door de UFC gehypte Sage Northcutt in de tweede ronde via Arm-Triangle Choke Submission. Deze performance (inmiddels op Welterweight) leverde Barberena een gevecht op tegen de Braziliaan Warlley Alves. Volgens velen een van de grootste talenten uit Brazilië, en ook nog altijd ongeslagen. Opnieuw wist Barberena na een mindere eerste ronde orde op zaken te stellen, en won hij in Brazilië van Alves via Unanimous Decision. In December 2016 vocht Barberena tegen Colby Covington. Covington wist het gevecht naar zijn hand te zetten en uiteindelijk via Unanimous Decision de overwinning te pakken. Barberena keerde vervolgens in April van dit jaar weer terug naar de Lightweight divisie om het op te nemen tegen Joe Proctor. Proctor was duidelijk niet opgewassen tegen Barberena die het gevecht na iets meer dan anderhalve minuut besliste via TKO. Barberena mag het nu opnemen tegen Leon Edwards.

Leon Edwards (MMA 13-3/UFC 5-2) is de voormalig Lonsdale BAMMA Welterweight Kampioen. Mede hierdoor tekende hij in 2014 een contract voor de UFC. Edwards verloor tot dusverre van Claudio Silva en Kamaru Usman, maar won van Seth Baczynski, Pawel Pawlak en in Rotterdam van Dominic Waters. Edwards staat bekend om zijn zeer agressieve stand-up game, en dat spreidde hij tentoon tegen Seth Baczynski. Een KO binnen 8 seconden wat hem de Performance of the Night bonus opleverde. Edwards heeft ook tevens een sterke groundgame, maar vecht bij voorkeur staand. Ondanks dit gegeven wist hij de Rus Albert Tumenov in Oktober 2016 in Manchester via een Rear Naked Choke Submission in de derde ronde te finishen. Door deze overwinning leek Edwards kortbij een Top 15 klassering te zitten. Dit kwam er echter niet van. Eerder dit jaar maakte Edwards opnieuw zijn opwachting in Engeland, ditmaal vocht hij in Londen tegen de Braziliaanse Amerikaan Vicente Luque. In een zeer gelijkwaardig gevecht won Edwards uiteindelijk via Unanimous Decision. Nu mag Edwards proberen om in Rotterdam dan eindelijk die Top 15 klassering te gaan pakken tegen Barberena. Edwards vocht zoals eerder gezegd vorig jaar ook al in Rotterdam. Destijds won Edwards via Unanimous Decision van Dominic Waters.

Marion Reneau vs. Talita de Oliveira
(Talita de Oliveira verving Germaine de Randamie op ”5 days notice”)

Marion Reneau (MMA 7-3-1/UFC 3-2-1) kwam als 38 jarige twee jaar geleden de UFC binnen. Dana White vond haar te oud en eigenlijk niet goed genoeg voor de UFC. Reneau bleef White benaderen dat ze hem het tegendeel wilde bewijzen. Dit deed ze in haar debuut tegen Alexis Dufresne. Dufresne werd continu achterna gezeten door Reneau en mede door het niet ingrijpen van de dienstdoende scheidsrechter won Reneau via Unanimous Decision. Veruit haar grootste overwinning behaalde Reneau al een maand later. Jessica Andrade werd in de eerste ronde via Triangle Choke Submission verslagen. Vervolgens vocht Reneau in Augustus van 2015 tegen de latere kampioene Holly Holm. In een vrij matig gevecht won Holm uiteindelijk via Unanimous Decision. Tijdens haar gevecht in Februari 2016 verloor Reneau een zeer controversiële beslissing tegen Ashlee Evans-Smith. Reneau revancheerde zich echter negen maanden later in Belfast tegen de Russische Milana Dudieva. Reneau won via TKO in de derde ronde. Daarna vocht Reneau tegen Bethe Correia in Brazilië. In een niet al te hoogstaand gevecht kon de jury geen winnaar aanwijzen en eindigde de partij in een Majority Draw.

Talita de Oliveira (MMA 4-1/UFC 0-0) zal aankomende Zaterdag haar UFC debuut gaan maken in Rotterdam. De BJJ specialiste maakte in 2015 haar Pro-MMA debuut. Een succesvol debuut met een Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde tot gevolg. De Oliveira vocht vervolgens in 2015 nog driemaal. Een gevecht ging verloren via Unanimous Decision, en de andere twee gevechten gewonnen via Armbar Submission binnen één minuut. In 2016 kwam de Oliveira niet in actie omdat tweemaal een gevecht tegen Gisele Moreira in de Aspera FC organisatie werd geannuleerd. Begin dit jaar in Polen vocht de Oliveira tegen de Hongaarse Iren Racz. Dit gevecht werd in de eerste ronde beslist via Rear Naked Choke Submission in het voordeel van de Oliveira. Vorige maand stond de Oliveira gepland om het op te nemen tegen Alexa Conners in wat haar VS debuut had moeten worden. Echter werd Conners wegens een zeer slechte ”weight-cut” niet gecleared, waardoor het gevecht zou komen te vervallen. De Oliveira bezit over een 100% finishratio, allemaal in de eerste ronde.

Siyar Bahadurzada vs. Rob Wilkinson
(Rob Wilkinson verving Abu Azaitar op ”1 month notice”)

Siyar Bahadurzada (MMA 22-6-2/UFC 2-2-0) is een Afghaans Nederlandse MMA vechter die sinds 2012 in de UFC uitkomt. Bahadurzada heeft mede door blessures slechts 4 partijen gevochten voor de organisatie waarvan hij er 2 won en 2 verloor. Zijn debuut maakte Bahadurzada tegen Paulo Thiago. Deze partij wist hij binnen een minuut te winnen via een kiezelharde KO die hem tevens de KO of the Night bonus opleverde. Daarna mocht Paulo Thiago het tegen Dong Hyun Kim opnemen. In een harde partij verloor Bahadurzada via een Unanimous Decision. Vervolgens was John Howard zijn tegenstander en ook deze partij ging naar de jurytafel. Zij besloten dat Howard via een Unanimous Decision de partij won. De laatste partij van Bahadurzada verliep een stuk succesvoller. Tijdens UFC 196 was Brandon Thatch zijn tegenstander. Bahadurzada wist via een Arm-Triangle Choke de wedstrijd te winnen. Het is aan Bahadurzada nu om zijn UFC record naar een positieve score te werken met het Nederlandse publiek achter zich.

Rob Wilkinson (MMA 11-0/UFC 0-0) is een Australische ongeslagen Middleweight. Wilkinson staat bekend als een attractieve vechter. Zo wist hij 10 van zijn 11 overwinningen voortijdig te beslissen (4KO/TKO en 6 Submissions). Wilkinson maakt zijn debuut voor de UFC nadat hij eerder voor onder anderen BFW en Australian FC waar hij in beiden kampioen werd. Wilkinson vecht sinds 2011 mee in het professionele circuit en heeft vooral de Choke als favoriete Submission. Zo wist hij 5 van zijn 6 Submissions met een Choke te behalen (3 maal Rear-Naked Choke, 1 maal Guillotine Choke en eenmaal Triangle Choke). Siyar zal zijn nek dus goed moeten gaan verdedigen in deze partij.

Stefan Struve vs. Alexander Volkov

Stefan Struve (MMA 28-8/UFC 12-6) maakte zijn UFC debuut in 2009 tegen tegen Junior Dos Santos. Struve verloor dit gevecht via TKO vroeg in de eerste ronde. Vervolgens vocht Struve een legendarische partij tegen Denis Stojnic in Keulen. Struve won met een gapende wond op zijn voorhoofd via Rear Naked Choke Submission. Struve wist vervolgens een winstreak van drie gevechten op te bouwen door ook nog te winnen van Chase Gormley en Paul Buentello. Helaas ging het mis tegen Roy Nelson. Vervolgens werden zowel Christian Morecraft als Sean McCorkle gefinisht, maar ging het mis tegen Travis Browne. Hierna zou Struve een 4 fight winstreak opbouwen, met onder meer overwinningen tegen Pat Barry en huidig UFC Heavyweight Kampioen Stipe Miocic. Miocic werd verslagen via TKO in Londen. Struve wist de Amerikaan met Kroatische roots zelfs te finishen en is daarmee de enige man die Miocic heeft gefinisht. Mede door hartproblemen en privéproblemen kwam er tegen Mark Hunt een einde aan de winstreak van Struve, ook tegen landgenoot Alistair Overeem werd niet gewonnen. In Augustus 2015 nam Struve het op tegen de Braziliaanse MMA Legende Antonio Rodrigo ”Minotauro” Nogueira. Struve vocht zeer sterk en won in Brazilië via Unanimous Decision. Struve gaf er een paar maanden later echter geen vervolg aan. In een van de slechtste partijen uit Struve’s carrière verloor de Nederlander via Unanimous Decision onnodig van Jared Rosholt. In Mei 2016 streek de UFC neer in Rotterdam. Struve vocht op het Co-Main Event tegen Antonio ”Bigfoot” Silva. Struve was genadeloos en won via KO na 16 seconden. Een boost die de Nederlander meer dan gebruiken kon. Inmiddels heeft Struve weer een 2 fight winstreak in de UFC. Op 8 Oktober 2016 versloeg hij de Pool Daniel Omielanczuk met een mooie D’Arce Choke Submission. Vervolgens zou Struve het opnemen eerder dit jaar in Halifax tijdens het Main Event in een rematch tegen Junior Dos Santos. Struve moest echter een operatie ondergaan en moest daardoor verstek laten gaan.

Alexander Volkov (MMA 28-6/UFC 2-0) is een 28-jarige voormalig M-1 en Bellator Heavyweight kampioen. De 2.01 meter lange Rus wist 21 van zijn 28 overwinningen te eindigen voor de bel (18 KO/TKO en 3 Submission). Volkov begon zijn professionele MMA carrière in 2009. Sindsdien maakte hij furore bij M-1 waarna hij een telefoontje kreeg van Bellator. Daar mocht hij direct meedoen aan het Heavyweight tournooi. Na overwinningen op Brett Rogers en Vinicius Queiroz mocht hij voor de titel vechten. In een spannende partij die de 5 ronden volmaakte wist Volkov tegen Richard Hale aan het langste eind te trekken en mocht zich de Bellator Heavyweight kampioen noemen. Lang kon Volkov er niet van genieten want in zijn eerstvolgende partij verloor hij zijn titel aan Vitaly Minakov via TKO in de eerste ronde. In November 2016 debuteerde Volkov voor de UFC. In een weinig hoogstaande partij wist hij te winnen via een Split Decision tegen Timothy Johnson. Volkov werd vervolgens gematcht tegen Roy Nelson in Kansas City, Missouri eerder dit jaar. Volkov won dit gevecht via Unanimous Decision en is dus vooralsnog ongeslagen binnen de UFC.

Bekijk hieronder de line-up compleet.

Comments are closed.

Translate »