breaking news

“UFC organiseert een evenement in Nur-Sultan, Kazachstan”

February 26th, 2020 | by Redactie
“UFC organiseert een evenement in Nur-Sultan, Kazachstan”
UFC
0

Meerdere MMA websites maakten bekend dat de UFC op 13 juni 2020 voor het eerst een evenement in Kazachstan zal gaan organiseren. De organisatie heeft de geruchten echter nog niet bevestigd. Echter kunnen wij via betrouwbare bronnen melden dat het zo goed als zeker rond is. De Astana Arena in Nur-Sultan (voormalig Astana) met 30.000 zitplaatsen zal het strijdtoneel moeten gaan worden. Mede door de samenwerking met M-1 Global lijkt de UFC makkelijker evenementen in het voormalige Sovjet-Unie te kunnen organiseren. M-1 Global organiseert immers regelmatig evenementen in Kazachstan.

Vechters die gelinkt worden aan het evenement is de voormalig M-1 Global kampioen en de in de UFC nog ongeslagen Damir Ismagulov. Ismagulov werd op de grens van Rusland en Kazachstan geboren. Eveneens heeft de UFC ook voormalig M-1 Global kampioen Shavkat Rakhmonov onder contract staan. Ook hij zal een voorname kandidaat zijn om zijn opwachting te maken tijdens dit evenement. Echter zal hij eerst moeten zien af te rekenen in Londen met Bartosz Fabinski. Vorige week contracteerde de UFC ook Zhalgas Zhumagulov. De Fight Nights Global Flyweight kampioen tekende een contract voor meerdere gevechten voor de organisatie. Zijn aanwezigheid zal dan ook een “no-brainer” zijn.

Mariya Agapova verloor tijdens de Contender Series vorig jaar, maar heeft sindsdien sterk gevochten bij Invicta FC. Ook zij zal in aanmerking komen voor een eventueel debuut. Ditzelfde geldt waarschijnlijk voor Sergey Morozov (M-1 Global kampioen en in onderhandeling met de UFC) en Arman Ashimov.

Sayat Abdrakhmanov (manager van veel Kazachse vechters) postte dit op IG.
https://www.instagram.com/p/B9A_25znz62/

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.