breaking news

UFC ontslaat vijf vechters, waaronder de Japanse legende Takanori Gomi

November 15th, 2017 | by Redactie

Vijf vechters hebben deze week te horen gekregen dat ze niet meer hoeven te rekenen op een plek binnen de UFC. Naast “The Fireball Kid” zijn er vier Brazilianen ontslagen, te weten Hacran Dias, Henrique da Silva, Adriano Martins en Carlos Felipe.

Op dit moment heeft de UFC meer dan 525 vechters onder contract staan. Er is vaak een hoop kritiek op de UFC dat ze teveel events per jaar organiseren. Hierdoor zijn er ontzettend veel vechters nodig, maar het komt de kwaliteit van de gevechten niet altijd ten goede. Aan de andere kant is het natuurlijk bewonderenswaardig dat de UFC zoveel personeel in dienst heeft en het elke dag weer werkt aan globalisatie van de sport en vooral het eigen merk.

Met zoveel vechters onder contract kan het bijna niet anders dan dat er zo nu en dan een ontslagronde gehouden wordt.

Gomi werd in 2010 naar de UFC gehaald, maar het verwachte succes bleef uit. Na een teleurstellend begin waarin Gomi 3 van de 4 partijen verloor van o.a. Nate Diaz, wist hij er twee op rij te winnen. Takanori verloor zijn laatste vijf gevechten allemaal vroegtijdig. Gomi’s record van 4-9 wakkert een verhitte discussie aan wanneer het tijd is voor een vechter om zijn handschoenen aan de wilgen te hangen. Niet alleen om de overduidelijke gezondheidsreden, maar ook de afbreuk die het kan doen aan een carriere als men te lang doorgaat.

Ook Hacran Dias wist weinig succes te behalen na zijn overstap van Shooto naar de UFC. Zijn debuut werd gewonnen, maar daarna waren achtereenvolgens Lentz en Lamas te sterk voor de Braziliaan. Zijn laatste drie partijen gingen allemaal naar de jury, maar drie maal zonder het gewenste resultaat.

Henrique da Silva kwam met een record van 10-0 naar de UFC en wist aanvankelijk hoge ogen te gooien door zijn eerste twee partijen te winnen. Voor zijn submission winst op Christensen kreeg “Frankenstein” zelfs een verdiende Performance of the Night op zijn naam.

Zijn volgende vier partijnen gingen echter verloren. Op 23 september vocht da Silva voor het laatst tijdens UFC Fight Night: OSP vs. Okami. De Nederlander Gökhan Saki was een maat te groot en sloeg da Silva nog voor het einde van de eerste ronde KO.

De vierde vechter die op zoek zal moeten naar een andere werkgever is Adriano Martins. Martins vocht in 2013 tijdens het laatste Strikeforce event ooit en wist van Jorge Gurgel te winnen. Strikeforce werd overgenomen door de UFC en hierdoor kreeg Martins destijds een nieuwe werkgever.Zijn eerste vijf partijen waren zeer solide en de vechter van American Top Team wist een UFC record op te bouwen van 4-1. Daarna werd er verloren van Leonardo Santos, maar waarschijnlijk deed zijn KO verlies tegen Kajan Johnson in september 2017 hem de das om.

De vechter die (voorlopig) als laatste het veld moet ruimen is Carlos Felipe. De zwaargewicht uit Brazilë werd deze zomer aangetrokken door de UFC, maar werd in oktober door USADA aangesproken op het gebruik van verboden middelen. Zijn gevecht met Christian Columbo werd geannuleerd en de straf die Felipe ontving was een schorsing van twee jaar. “Boi” is ontslagen voordat hij ooit een voet in de Octagon heeft kunnen zetten.

Als we terugkijken naar het verleden zal het niemand verbazen als er deze maand nog een ontslagronde zal volgen. Zo zullen er groot aantal vechters gespannen af moeten wachten of het gevreesde telefoongesprek zal plaatsvinden.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »