breaking news

UFC neemt afscheid van Belgische Cindy Dandois

August 2nd, 2017 | by Redactie

De Ultimate Fighting Championship (UFC) heeft het contract van de Belgische Cindy Dandois beëindigd. Dandois verloor haar debuutpartij van Alexis Davis tijdens UFC Fight Night 108 en maakte weinig indruk bij zowel de vechtsport fans, de media als de organisatie. Dandois is met een MMA record van acht om drie en een UFC record van nul om één.

Cindy Dandois (MMA 8-3/UFC 0-1) is een 32-Jarige Belgische die jaren heeft geprobeerd om de UFC binnen te komen. Dandois beschikt over een zeer goed resumé in de MMA scene. Zo wist Dandois in haar Pro-MMA debuut de Nederlandse Marloes Coenen via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens vocht Dandois onder meer voor de M-1 promotie. In 2014 werd ze Invicta FC binnen gehaald. Haar debuut ging echter verloren tegen de huidige Invicta FC Bantamweight Kampioene Tonya Evinger. Negen maanden later had ”Battlecat” wel haar eerste overwinning binnen Invicta FC te pakken. Megan Anderson werd via Submission (Triangle Choke) in de tweede ronde gefinisht. Anderson is inmiddels de Interim Featherweight Kampioene in Invicta FC. Halverwege 2016 werd ook Jessamyn Duke betrekkelijk eenvoudig vroeg in de eerste ronde via Armbar Submission aan de kant gezet. Tijdens Dandois’ laatste gevecht voor de COTC organisatie nam ze het op tegen Anjela Pink. Slechts 13 seconden had Dandois nodig om de winst te pakken. Haar tegenstandster tikte af op stoten.

Na het tekenen van het contract was Dandois ingeroosterd om te strijden tegen Alexis Davis. Ze stapte op 22 april 2017 de Octagon binnen maar wist de jury niet te overtuigen. Ze verliet de Octagon met een negatieve score van 29-28, 29-28, 29-28. Dandois had wel plannen voor een terugkeer in de Octagon. Ze wou zich graag revancheren tijdens het UFC evenement in Rotterdam. Lina Länsberg zou in haar ogen een geschikte tegenstander zijn.

Dandois bracht het nieuws naar buiten via social media:

https://www.instagram.com/p/BXOH_T5BzTW/

Er zijn nog geen toekomstplannen bekend gemaakt. Echter zal dit niet bij de UFC zijn. Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Dandois verloor haar UFC debuut tijdens Fight Night Nashville:

Comments are closed.

Translate »