breaking news

UFC maakt zes gevechten bekend voor UFC São Paulo, inclusief Main Event

September 25th, 2016 | by Marcel Dorff
UFC maakt zes gevechten bekend voor UFC São Paulo, inclusief Main Event
UFC
0

De UFC heeft eerder vanochtend zes gevechten bekend gemaakt voor UFC Fight Night 100 in São Paulo, Brazilië.

– Op het Main Event gaan we een gevecht zien tussen de Zweed Alexander Gustafasson (MMA 17-4/UFC 9-4) en de Braziliaanse MMA legende Antonio Rogerio Nogueira (MMA 22-7/UFC 5-4). Gustafsson won recent in Hamburg via een Unanimous Decision tegen Jan Blachowicz, en zal proberen met een win tegen Nogueira korter bij een titelgevecht te komen. Nogueira won afgelopen Mei van Patrick Cummins, en een win tegen Gustafsson zou de Braziliaan zomaar in de Top 8 van de divisie kunnen schieten.

– Ook Thales Leites (MMA 26-6/UFC 11-5) zien we op deze card. De Braziliaan neemt het op tegen de sterke Pool Krzysztof Jotko (MMA 18-1/UFC 5-1). Leites won via Submission in zijn laatste gevecht tegen Chris Camozzi, en zal bij een overwinning zichzelf handhaven in de Top 15 van de divisie. Jotko versloeg Tamdan McCrory via KO in zijn laatste gevecht en zit kort tegen de Top 15 aan. Een overwinning zal hem in die Top 15 brengen.

– Een Bantamweight gevecht tussen Johnny Eduardo (MMA 27-10/UFC 2-2) en Manvel Gamburyan (MMA 15-9-0-1/UFC 6-7-0-1) is ook officieel voor deze card. Johnny Eduardo’s meest in het oog springende overwinning was die tegen voormalig WEC Kampioen Eddie Wineland. Hij versloeg Wineland inmiddels een aantal jaartjes terug via KO. Eduardo verloor in December zijn laatste partij tegen Aljamain Sterling. Manvel Gamburyan is een echte MMA veteraan. De Armeen zal echter een overwinning goed kunnen gebruiken. Tijdens zijn laatste partij werd hij binnen een minuut KO geslagen door John Dodson. Gamburyan was gepland om te vechten tegen Alejandro Perez vorige week tijdens UFC Hidalgo, maar moest wegens persoonlijke redenen afzeggen.

– De Flyweight divisie heeft een aantal grote talenten. Twee van die talenten staan in São Paulo tegen over elkaar. Nova União’s Matheus Nicolau (MMA 12-1-1/UFC 2-0-0) neemt het op tegen de Japanner Ulka Sasaki (MMA 19-3-2/UFC 2-2-0). Nicolau kwam via TUF Brazil 3 de UFC binnen. Hij won zijn eerste gevecht in de UFC via Japanese Necktie Submission (de eerste ooit in de UFC) tegen zijn goede vriend Bruno Korea. Nicolau verbaasde in zijn tweede gevecht echter vriend en vijand door de hooggerankte en voormalig titeluitdager John Moraga te verslaan. Ulka Sasaki maakte zijn debuut voor de UFC op Bantamweight, maar vocht zijn laatste gevecht op Flyweight. In Rotterdam versloeg hij Willie Gates via een Submission. Nicolau staat gerankt, Sasaki niet.

Michael Graves (MMA 6-0-1/UFC 2-0-1) & Sergio Moraes (MMA 10-2-1/UFC 4-1-1) zijn twee mannen die allebei van een draw afkomen in hun laatste gevecht. Michael Graves kwam via TUF 21 de UFC binnen en is vooralsnog ongeslagen. Graves versloeg Vicente Luque en Randy Brown, maar zijn laatste gevecht tegen Bojan Velickovic eindigde dus in een draw. Sergio Moraes verloor alleen zijn eerste gevecht in de UFC. Tijdens de Finale van TUF Brazil 1 was Cezar Ferreira te sterk. Moraes wist vervolgens vier keer te winnen alvorens hij eerder dit jaar niet verder kwam dan een draw tegen nieuwkomer Luan Chagas.

Marcos Rogerio de Lima (MMA 14-3-1/UFC 3-1-0) had gehoopt op een gevecht tegen Gian Villante tijdens UFC 205 in New York. Dit contract had hij ook getekend, maar helaas moest Villante geblesseerd afhaken. De Lima vecht nu in zijn thuisland Brazilië tegen de Russische nieuwkomer Gadzhimurad Antigulov (MMA 18-4/UFC 0-0). Rogerio de Lima heeft in de UFC nog nooit de tweede ronde gezien. Van zijn vier gevechten won hij onder andere van Clint Hester en Igor Pokrajac, en kwam hij te kort tegen de hooggerankte Nikita Krylov. Antigulov maakt zijn UFC debuut. De submission specialist uit Rusland is een voormalig ACB Kampioen, en zal tijdens zijn UFC debuut indruk willen maken. Antigulov heeft onder meer overwinningen tegen Muslim Makhmudov, Jorge Luis Bezerra en Hracho Darpinyan op zijn record staan.

Eerder werd het gevecht tussen Christian Colombo en Luis Henrique al door de vechters zelf aangekondigd. De UFC heeft ook dit gevecht nu officieel bevestigd.

ufn-100

Leave a Reply

Translate »