breaking news

UFC maakt meerdere gevechten voor FOX card in Kansas City bekend

February 12th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft afgelopen nacht tijdens de Preliminary Card van UFC 208 meerdere gevechten bekend gemaakt voor de UFC on FOX 24 card in Kansas City, Missouri. Het gevecht tussen Timothy Elliott en Louis Smolka kwam al eerder naar buiten, maar nu zijn nog een aantal zeer interessante matchups door de organisatie bekend gemaakt. De gevechten zullen plaatsvinden op 15 April 2017 in het Sprint Center.

Bekijk hieronder de aankondigingen.

Rose Namajunas vs. Michelle Waterson (waarschijnlijke contenderfight)

Rose Namajunas (MMA 5-3/UFC 3-2) kwam via TUF 20 de UFC binnen. De Amerikaanse van Litouwse afkomst kwam maar liefst tot de finale van TUF 20. Ze versloeg in haar weg naar de finale Alex Chambers, Joanne Calderwood & Randa Markos allen via Submission. Tijdens de finale om de UFC Women’s Strawweight belt ging het mis voor ”Thug Rose”. Carla Esparza was te sterk en versloeg Namajunas in de derde ronde via een Rear Naked Choke Submission. Namajunas keerde (mede door een uitgevallen gevecht tegen Nina Ansaroff) pas tien maanden later terug. Ditmaal was Angela Hill de tegenstandster. Hill met beperkte groundgame had niets in te brengen tegen Namajunas en verloor via Rear Naked Choke in de eerste ronde. Twee maanden later vocht Namajunas als vervangster van Joanne Calderwood tijdens het Main Event van UFC Fight Night 80 tegen Paige VanZant. In een absolute masterclass wist Namajunas har tegenstandster het gehele gevecht te domineren om uiteindelijk in de vijfde ronde het gevecht via Rear Naked Choke Submission te beslissen. In April 2016 revancheerde Namajunas een verlies van 2013 tegen Tecia Torres. Ondanks dat de uitkomst controversieel was won Namajunas via Unanimous Decision. Echter ging het in de titel-eliminator in Juli 2016 mis voor Namajunas. Na een sterke eerste ronde, wist Namajunas de tweede en derde ronde tegen Karolina Kowalkiewicz nauwelijks wat te doen en verloor ze via Split Decision. Met een overwinning op Waterson zouden de titelkansen voor Namajunas opnieuw springlevend zijn.

Michelle Waterson (MMA 14-4/UFC 2-0) is een van de meest geliefde vechtsters in de UFC Women’s Strawweight divisie. ”The Karatte Hottie” kwam in 2015 over van Invicta FC nadat ze net haar Atomweight titel was kwijtgeraakt aan de Braziliaanse Herica Tiburcio. Waterson maakte haar debuut tegen Angela Magana. In een over en weer zeer spectaculair gevecht wist Waterson uiteindelijk in de derde ronde Magana via een Rear Naked Choke Submission te finishen. Mede door blessures duurde het vervolgens liefst anderhalf jaar alvorens Waterson haar tweede partij in de UFC vocht. Tijdens het Main Event van UFC on FOX 22 in Sacramento, Californië stond Waterson tegenover Paige VanZant. Waterson wist het gevecht snel in haar voordeel via Rear Naked Choke Submission te beslissen. Mocht Waterson ook Namajunas weten te verslaan dan lijkt een titelgevecht zeer kortbij.

Doo Ho Choi vs. Renan Barão

Doo Ho Choi (MMA 15-2/UFC 3-1) ook bekend als de Korean Superboy is tot nu toe een revelatie binnen de UFC. De jonge Zuid-Koreaan verloor in zijn MMA carrière slechts één gevecht, en dat ook nog eens via Split Decision. Choi kwam over van de Japanse organisatie DEEP en maakte in 2014 zijn UFC debuut. Choi had slecht 18 seconden nodig om zijn tegenstander Juan Puig via TKO te verslaan. Ongeveer een jaar later werd Choi door de UFC in Zuid-Korea op de opener van de Main Card gezet tegen Sam Sicilia. Choi had geen kind aan de TUF veteraan en versloeg Sicilia na iets meer dan anderhalve minuut via KO. Dit leverde Choi de Performance of the Night bonus op. Afgelopen zomer stond Choi voor de derde keer in de Octagon. Ditmaal was BJJ specialist Thiago Tavares de tegenstander. Een zeer grote uitdaging in je derde UFC gevecht. Tavares leek in het begin de overhand te hebben, maar kon Choi niet op de grond houden. Choi had vervolgens genoeg aan één combinatie aan stoten om ook Tavares via KO uit te schakelen. Ditmaal duurde het gevecht iets langer dan 2,5 minuut. Begin December 2016 werd Choi gekoppeld aan de Amerikaan Cub Swanson. In een werkelijk fantastisch gevecht dat door meerdere mediaoutlets werd verkozen als Fight of the Year wist uiteindelijk Swanson via Unanimous Decision de partij over de streep te trekken. Dit betekende het eerste verlies voor Choi in de UFC….maar op een manier waar iedereen alleen maar respect voor zal hebben.

Renan Barão (MMA 34-4-0-1/UFC 9-3-0-0) kwam in 2011 door de fusie tussen de WEC en de UFC de organisatie binnen. De Braziliaan imponeerde in zijn gevechten, en met een winstreak in de UFC van 3-0 tegen onder meer Brad Pickett en Scott Jorgensen mocht Barao vechten voor de Interim Bantamweight Titel tegen Urijah Faber. Barao liet zien dat hij iemand was om rekening mee te houden voor de toekomst. De Braziliaan verbaasde destijds veel MMA fans door via Unanimous Decision de Interim Titel te pakken. Barao verdedigde de Interim Titel tegen Eddie Wineland en Michael McDonald, waarna de UFC de Interim Titel van Barao omzette in de ”echte” titel omdat de Kampioen Dominick Cruz nog altijd geblesseerd was. Barao mocht zijn ”nieuwe” titel verdedigen tegen Urijah Faber en deed dit met succes via TKO in de eerste ronde. Barao leek onaantastbaar en werd gekoppeld aan TJ Dillashaw. Dillashaw deed wat niemand verwachtte en versloeg Barao in de vijfde ronde via TKO en pakte de titel van de Braziliaan af. Sindsdien in Barao niet meer de oude. Barao revancheerde zich dan weliswaar door van Mitch Gagnon te winnen, maar kwam opnieuw ernstig tekort in zijn rematch tegen TJ Dillashaw. Barao ging een gewichtsklasse omhoog en nam het op tegen Jeremy Stephens. In een Fight of the Night performance wist Stephens uiteindelijk de jury het meest te overtuigen en zo de Unanimous Decision overwinning in de wacht te slepen. Barao won echter zijn laatste wedstrijd wel. Voor eigen publiek was de Braziliaan te sterk voor Phillipe Nover via Unanimous Decision.

Jake Collier vs. Devin Clark

Jake Collier (MMA 10-3/UFC 2-2) maakte in 2014 zijn debuut voor de UFC. In Brazilië verloor de Amerikaan van de Braziliaan Vitor Miranda via Unanimous Decision. Ongeveer een half jaar later had Collier wel zijn eerste overwinning binnen de UFC te pakken. Via Split Decision werd Ricardo Abreu verslagen. Vervolgens verloor Collier via TKO van de Chinees Dongi Yang in Zuid-Korea. Hierna volgde de tot noch toe grootste overwinning voor Collier binnen de UFC. Zo werd Alberto Uda via TKO in de tweede ronde verslagen. Dit leverde Collier de Performance of the Night bonus op. Collier stond in 2016 nog tweemaal ingepland om te vechten, maar moest beide keren afzeggen wegens blessures.

Devin Clark (MMA 7-1/UFC 1-1) maakte in 2016 zijn UFC debuut. De voormalig RFA kampioen kwam via de show ”Dana White : Lookin’ for a Fight” vorig jaar Juli de UFC binnen. Voor eigen publiek nam hij het op tegen Alex Nicholson. Clark leek aan de winnende hand, maar liep vlak voor het einde van de eerste ronde tegen een stoot op van Nicholson. Clark ging KO waardoor de man uit Sioux Falls nog even moest wachten op zijn eerste UFC overwinning. Deze kwam tijdens de TUF 24 Finale in December 2016 tegen Joshua Stansbury. Clark won het gevecht via Unanimous Decision.

Andrew Sanchez vs. Anthony Smith

Andrew Sanchez (MMA 9-2/UFC 2-0) kwam via TUF 23 in 2016 de UFC binnen. Sanchez wist de finale te halen door in de halve finale teamgenoot Eric Spicely via KO te verslaan. In de finale nam Sanchez het op tegen Khalil Rountree. Sanchez wist Rountree drie rondes lang worstelend de baas en won via Unanimous Decision. Ditzelfde kunstje herhaalde Sanchez een half jaar later ook tegen Trevor Smith, waardoor Sanchez nog altijd ongeslagen is in de UFC.

Anthony Smith (MMA 26-12/UFC 2-2) werd in 2013 na een snel submission verlies tegen Antonio Braga Neto de UFC gezet. Na een winstreak van zeven gevechten in organisaties als RFA, Bellator & CFFC mocht Smith terug komen. Smith won zijn rentree in Februari 2016 tegen Leonardo Augusto Leleco via Unanimous Decision. In Juli van dat jaar verloor Smith echter van Cezar Ferreira. Tijdens de TUF Finale in December 2016 wist Smith zijn tegenstander Elvis Mutapcic via TKO te finishen. Dit leverde Smith de Performance of the Night bonus op.

Comments are closed.

Translate »