breaking news

UFC maakt aantal nieuwe gevechten bekend inclusief Max Holloway vs. Anthony Pettis

October 27th, 2016 | by Marcel Dorff

De UFC heeft zojuist drie nieuwe gevechten bekend gemaakt voor evenementen die zullen plaatsvinden in December. Zo werd er een gevecht voor de TUF 24 Finale bekend gemaakt op 3 December 2016. En werden er twee gevechten bekend gemaakt voor UFC 206 in Toronto een week later. Ook werden er een vervangers gevonden voor vechters die geblesseerd waren geraakt en gepland stonden om het op deze evenementen tegen elkaar op te nemen.

Check de gevechten hieronder.

Brandon Moreno vs. Ryan Benoit (TUF 24 Finale, 3 December 2016 in Las Vegas, Nevada, USA)

”The Assassin Baby” Brandon Moreno (MMA 12-3/UFC 1-0) zagen we voor het eerst tijdens TUF 24. Hij verloor zijn eerste gevecht van Alexandre Pantoja. Moreno kreeg echter een belletje van de UFC begin deze maand om in te vallen voor Sergio Pettis tegen Louis Smolka. Moreno nam het gevecht aan en ging als zware underdog het gevecht in. Moreno verbaasde vriend en vijand door Smolka in de eerste ronde via Guillotine Choke te finishen. Nu mag hij het opnemen tegen Ryan Benoit (MMA 9-4/UFC 2-2). ”Babyface” zoals de bijnaam van Benoit luidt vecht sinds 2013 voor de UFC. Benoit wist van zijn vier partijen er twee te winnen, waaronder een TKO win tegen Sergio Pettis. In zijn laatste gevecht won Benoit via Split Decision tegen de Colombiaan Fredy Serrano.

pixlr_20161026225003614

Josh Stansbury vs. Devin Clark (TUF 24 Finale, 3 December 2016 in Las Vegas, Nevada, USA)

Josh Stansbury (MMA 8-2/UFC 1-0) kwam via TUF 23 de UFC binnen. Stansbury verloor in de halve finale van Khalil Rountree, maar kreeg alsnog een gevecht aangeboden op de card tegen Cory Hendricks. In een zeer aan elkaar gewaagd gevecht won Stansbury via Majority Decision, waardoor hij nu een winstreak van acht partijen heeft. Hij zou het op 3 December opnemen tegen Jake Collier. Collier liet echter via zijn Twitter weten geblesseerd te zijn. De UFC heeft Devin Clark (MMA 6-1/UFC 0-1) bereid gevonden om het op te nemen tegen Stansbury. De voormalig RFA kampioen kwam via de show ”Dana White : Looking for a Fight” afgelopen Juli de UFC binnen. Voor eigen publiek nam hij het op tegen Alex Nicholson. Clark leek aan de winnende hand, maar liep vlak voor het einde van de eerste ronde tegen een stoot op van Nicholson. Clark ging KO waardoor de man uit Sioux Falls nog altijd wacht op zijn eerste UFC overwinning.

pixlr_20161027023344266

Max Holloway vs. Anthony Pettis (UFC 206, 10 December 2016 in Toronto, Ontario, Canada)

Een gevecht waar MMA liefhebbers van zullen smullen is het gevecht tussen Featherweight Topcontender Max Holloway, en voormalig Lightweight Kampioen Anthony Pettis. Max Holloway (MMA 16-3/UFC 13-3) is aan een ongekende zegereeks bezig binnen de UFC. De Hawaiïaan heeft al ruim 3 jaar niet meer verloren, en ondertussen een winstreak opgebouwd van negen gevechten. Cub Swanson, Charles Oliveira, Jeremy Stephens en Ricardo Lamas werden allemaal verslagen door Holloway. Met een overwinning op Pettis kan Holloway haast geen titelgevecht meer onthouden worden. Anthony Pettis (MMA 19-5/UFC 6-4) greep afgelopen gevecht zijn laatste strohalm. De voormalig Lightweight Kampioen die liefst drie gevechten achter elkaar verloor verliet de gewichtsklasse, en probeerde het 10 lbs lager op Featherweight. Dit pakte goed uit. Pettis versloeg BJJ specialist Charles Oliveira via Rear Naked Choke submission. De Roufusport vechter zal er alles aan doen om dit momentum mee te nemen en zichzelf aan de top van de Featherweight divisie te melden.

pixlr_20161026224135267

Mitch Gagnon vs. Matthew Lopez (UFC 206, 10 December 2016 in Toronto, Ontario, Canada)

Ook de Canadees Mitch Gagnon (MMA 12-3/UFC 4-2) zien we na bijna twee jaar afwezigheid terug in de Octagon. Hij neemt het op tegen Matthew Lopez. Mitch Gagnon kwam in 2012 de UFC binnen. Hij verloor weliswaar laat in de derde ronde via Rear Naked Choke van Bryan Caraway, maar het gevecht was zeer competitief en leuk om te zien waardoor de UFC het beide vechters beloonde met de Fight of the Night bonus. Vervolgens wist Gagnon een winstreak op te bouwen van vier gevechten, met onder meer drie Rear Naked Choke finishes in de eerste ronde. Hiermee kwam hij de Top 15 van de UFC Bantamweight divisie in. Gagnon werd vervolgens gematcht tegen voormalig Bantamweight Kampioen Renan Barao. Gagnon deed het na behoren, maar kwam uiteindelijk toch te kort. Barao finishte Gagnon laat in de derde ronde. Matthew Lopez (MMA 8-1/UFC 0-1) maakte in Juli van dit jaar zijn debuut voor de UFC. De op dat moment ongeslagen vechter kwam via het programma ”Dana White Looking for a Fight” de UFC binnen. Lopez nam het op tegen BJJ wizard Rani Yahya. In een vrij eenzijdig gevecht wist Yahya laat in de derde ronde Lopez te finishen. Lopez zal dus het gevoel hebben iets goed te maken, en zal dat dus moeten doen in ”hostile territory”.

pixlr_20161026205551483

Valérie Létourneau vs. Viviane Pereira (UFC 206, 10 December 2016 in Toronto, Ontario, Canada)

Tot slot vond er een wijziging plaats in verband met een blessure. Valérie Létourneau (MMA 11-5/UFC 3-2) zou het in eerste instantie opnemen tegen de Braziliaanse UFC debutante Poliana Botelho. Helaas is Botelho geblesseerd en niet op tijd fit om op 10 December 2016 haar UFC debuut te maken. Botelho wordt vervangen door Viviane Pereira. Létourneau vocht iets minder dan een jaar geleden nog voor de UFC Women’s Strawweight Titel tegen Joanna Jedrzejczyk. Létourneau verloor via Unanimous Decision. Eerder dit jaar verloor Létourneau opnieuw, ditmaal via TKO tegen de Schotse Joanne Calderwoord (dit is voorlopig het enige Women’s Flyweight gevecht in de UFC geweest). Haar meest in het oog springende overwinning behaalde Létourneau in Augustus 2015 door de ongeslagen Maryna Moroz via Unanimous Decision te verslaan. Viviane Pereira (MMA 11-0/UFC 0-0) in Brazilië beter bekend als ”Viviane Sucuri” (Sucuri is Portugees voor Anaconda) is een ongeslagen vechtster dit uitkomt voor Dragon Kombat Team. Pereira won meerdere titels in haar MMA carrière bij organisaties als XFC, LFC en Bitetti Combat. Met vier KO overwinningen, twee submissions en 5 decisions is de Braziliaanse uit Ceara, Fortaleza, Brazilië nog altijd ongeslagen en zal ze op 10 December proberen die status te behouden.

pixlr_20161027010322836

Leave a Reply

Translate »