breaking news

UFC Liverpool breidt uit met Makwan Amirkhani vs. Jason Knight

March 21st, 2018 | by Lennart Van Arendonk

Op 27 mei 2018 keert de Ultimate Fighting Championship (UFC) terug naar Europa voor een evenement in Liverpool, Engeland. Eerst zou dit evenement onder de naam UFC Fight Night 130 gehouden worden in Dublin, Ierland, maar de promotie heeft ervoor gekozen om dit evenement te verplaatsen. Naast Darren Till als headliner is nu ook Makwan Amirkhani en Jason Knight toegevoegd aan de line-up. Dit wist ViaPlay te melden via social media.

Makwan Amirkhani (MMA 13-3/UFC 3-1) is sinds zijn UFC debuut in 2015 een van de meest kleurrijke persoonlijkheden binnen de UFC Featherweight divisie. De Fin van Koerdische afkomst debuteerde in Stockholm tegen Andy Ogle. Amirkhani wist via Flying Knee en stoten het gevecht binnen 8(!!!) seconden te eindigen via TKO. Amirkhani juist bekend om zijn sterke groundgame en totaal niet om zijn standup game sleepte meteen de Performance of the Night bonus in de wacht. Een paar maanden later vocht Amirkhani in Berlijn tegen de Mexicaan Masio Fullen. Opnieuw had Amirkhani weinig problemen met zijn tegenstander. Amirkhani won het gevecht na iets meer dan anderhalve minuut via Rear Naked Choke Submission. Hierna daagde hij Mike Wilkinson uit. Wilkinson had eerder Amirkhani’s trainingspartner Niklas Bäckström via KO verslagen. Amirkhani kreeg zijn gewilde gevecht in Februari van vorig jaar in Engeland. In een competitief gevecht was het uiteindelijk Amirkhani die via Unanimous Decision de overwinning pakte. Echter was Arnold Allen hem te sterk af. Amirkhani verloor met een split decision tijdens UFC Londen in maart 2017. Sinds dien heeft hij niet meer gevochten.

Jason Knight (MMA 20-4/UFC 4-3) kwam in December 2015 de UFC binnen. Hij viel in op short notice voor de geblesseerde Mirsad Bektic tegen de Japanse MMA veteraan Tatsuya Kawajiri. Na een sterke opening in de eerste 2 minuten voor Knight, wist Kawajiri het gevecht te keren en uiteindelijk via Unanimous Decision de UFC debutant te verslaan. In Juli 2016 stond Jason Knight voor de tweede maal in de Octagon. Ditmaal was Jim Alers de tegenstander. In een over en weer gaand gevecht was Jason Knight volgens twee judges beter dan Alers en won hij het gevecht via Split Decision. Beide mannen kregen na afloop $50.000 extra ten gevolge van het winnen van de Fight of the Night bonus. In November 2016 nam Jason Knight het op tegen Daniel Hooker. In Australië verraste Knight de favoriet Hooker via Unanimous Decision. Dit leverde de Knight de Main Card opener op een UFC on FOX card op tegen Alex Caceres. Knight liet zien dat hij iemand is om rekening mee te houden in de toekomst en versloeg Caceres via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Dit leverde de man uit Mississippi de Performance of the Night bonus op. Vervolgens vocht Knight in Dallas, Texas tegen Chas Skelly. Knight liet opnieuw zien over een zeer sterke allround game te bezitten, en finishte Skelly via TKO in de derde ronde. Dit leverde Knight opnieuw de Performance of the Night bonus op. Ricardo Lamas en Gabriel Benítez waren echter te hoog gegrepen. Hij verloor beide partijen. Jason Knight was voordat hij de UFC binnen kwam de Atlas Fights kampioen en is de enige persoon met een win tegen RFA kampioen Thiago Moises.

Comments are closed.

Translate »