breaking news

UFC Heavyweight divisie voor dilemma: Twee teamgenoten aan de top

February 17th, 2019 | by Redactie
UFC Heavyweight divisie voor dilemma: Twee teamgenoten aan de top
UFC
0

In de nacht van zondag 17 en 18 februari keert Cain Velasquez terug naar de Octagon van de Ultimate Fighting Championship (UFC). Hij stapt na een afwezigheid van ruim twee jaar weer op het canvas om te strijden voor de winst. Dit doet hij tegen Francis Ngannou tijdens UFC on ESPN 1 in de Talking Stick Resort Arena van Phoenix, Arizona.

Powered by Aiki Budo.

Met de terugkeer van Velasquez kent de promotie twee teamgenoten en vrienden in de top van de Heavyweight divisie. Waar Velasquez voorheen het goud om zijn middel droeg, is dat nu aan Daniel Cormier. Beide trainen bij de American Kickboxing Academy in San Jose en zijn niet van plan om tegen elkaar te strijden.

De huidige UFC Heavyweight top 15:
Kampioen: Daniel Cormier
1 Stipe Miocic
2 Derrick Lewis
3 Francis Ngannou
4 Curtis Blaydes
5 Alexander Volkov
6 Alistair Overeem
7 Junior Dos Santos
8 Aleksei Oleinik
9 Marcin Tybura
10 Justin Willis
11 Tai Tuivasa
12 Shamil Abdurakhimov
13 Walt Harris
14 Andrei Arlovski
15 Stefan Struve

De 39-jarige Daniel Cormier hoopte zijn afscheidspartij te vechten tijdens UFC 235. Echter lukt het hem niet om hier op 2 maart te staan door een opgelopen blessure. Hij sprak met MMA Fighting over zijn toekomstplannen:

“I think maybe Lesnar next would be the fight. And again as I’ve always said, yeah I’ll fight Stipe again. It’s just the same exact thing. We’re not waiting for Brock Lesnar. Because of my injuries, I’m just not available to fight. If I was available to fight, I probably would have fought Stipe already. But I’m just not available to fight right now so we’ll see what happens with Lesnar and then we’ll address what’s after that.”

Ondertussen zit de Amerikaanse Stipe Miocic ook zonder gevecht, Heeft Derrick Lewis in november verloren van de huidige kampioen en heeft Curtis Blaydes in november verloren van Francis Ngannou.

De winnaar van Cain Velasquez vs. Francis Ngannou zou dus mogelijk ingeroosterd kunnen worden tegen Miocic, Lewis of Blaydes. Echter kunnen de toekomstplannen van Cormier het hele rooster weer omgooien.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »