breaking news

UFC hard op zoek naar tegenstander voor Anderson Silva

April 12th, 2017 | by Stefan Van Erp

De UFC is hard op zoek naar een tegenstander voor Anderson Silva tijdens UFC 212 in Rio de Janeiro. Silva stond oorspronkelijk ingepland om het op te gaan nemen tegen Kelvin Gastelum. Echter heeft Gastelum een potentiële schorsing in het vooruitzicht wegens gebruik van cannabis.

De UFC kwam in de zoektocht naar een geschikte tegenstander al snel uit bij Luke Rockhold. De voormalig Middleweight kampioen zit al bijna een jaar in de lappenmand wegens een knieblessure maar is op de weg terug. Hij wilde dan ook graag vechten tegen Silva op UFC 212 maar Silva had hier geen trek in. Hij weigerde het gevecht.

Daarna kwam de UFC met het plan om Vitor Belfort tegenover Silva te zetten. De Braziliaanse veteraan zit in de nadagen van zijn carrière en heeft eerder al aangegeven graag zijn laatste gevecht in Brazillie te vechten. Ook hij ging akkoord met een gevecht tegen Silva. Echter heeft Silva zelf hier ook geen trek in.

Over de reden waarom Silva beide gevechten afwijst zegt hij zelf het volgende:
“I’m coming off a win. I hadn’t won a fight in a long time, so there’s not really a point in fighting either one of those because they’re coming off a loss. It doesn’t make sense. It’s not going to take me any further, so it makes no sense.”

Een gevecht met Yoel Romero ziet Silva daarentegen wel zitten. Romero zit in een indrukwekkende win streak van 8 partijen en leek de eerst voorbestemde om voor de titel te mogen vechten. Echter gooide Georges St-Pierre roet in het eten. Het management van Romero reageerde direct op social media dat Romera niet voornemens is om het tegen Silva op te nemen

https://twitter.com/malkikawa/status/851940659950956548

Silva zelf heeft aangegeven het wel op te willen nemen tegen Nick Diaz. Silva en Diaz namen het tegen elkaar in 2015 op tijdens UFC 183. Silva won via Unanimous Decision maar dit resultaat werd later omgezet naar een No Contest omdat beide heren de dopingcontrole niet ongeschonden doorkwamen. Dit was tevens het laatste gevecht voor Nick Diaz. Silva zegt over een potentiele partij tegen Diaz het volgende;
“It’s something that’s been talked about. It’s possible that it could happen, the fight against Nick. I respect him a lot. I think he’s an excellent fighter. It’s a fight that would be interesting, a fight that would be pretty cool to watch, and it actually makes sense. It was a no contest, so let’s see. Anything can happen.”

De zoektocht gaat dus gestaan verder. Zodra bekend is wie de volgende tegenstander van Silva is lees je het uiteraard bij MMA DNA.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »