breaking news

UFC Flyweightclash tussen Kai Kara-France en Brandon Royval op 26 september

July 28th, 2020 | by Marcel Dorff
UFC Flyweightclash tussen Kai Kara-France en Brandon Royval op 26 september
UFC
0

Een interessante partij in de Flyweight divisie is toegevoegd aan het UFC evenement dat op 26 september zal plaatsvinden. De Nieuw-Zeelander Kai Kara-France maakt zijn opwachting tegen Brandon Royval. Beide vechters treffen elkaar op een nog nader bekend te maken locatie. MMA Fighting wist de partij bekend te maken, wij kunnen dit bevestigen.

Kai Kara-France (MMA 21-8-0-1/UFC 4-1-0-0) is een Nieuw-Zeelandse MMA vechter die al sinds 2010 in het Pro-MMA actief is. Kara-France vocht voor kleinere Australische en Nieuw-Zeelandse organisaties alvorens hij in 2015 de Bragging Rights titel wist te pakken. Dit leverde hem een ticket op om mee te doen aan het 24ste seizoen van The Ultimate Fighter. Helaas voor Kara-France werd hij in de kwartfinales uitgeschakeld door Alexandre Pantoja. De UFC gaf Kara-France tot verbazing van veel mensen geen kans tijdens de TUF 24 Finale prelims. Kara-France verloor vervolgens zijn daarop volgende gevecht bij de Rizin FF organisatie. Echter wist hij sindsdien een serie van vijf overwinningen op rij neer te zetten. Dit deed Kara-France in de Bantamweight divisie. De UFC heeft hem inmiddels gecontracteerd en voor zijn debuut keert Kara-France terug in de Flyweight divisie. Dat zou tijdens UFC Adelaide tegen Ashkan Mokhtarian zijn. Echter raakte Mokhtarian geblesseerd waarna Elias Garcia de nieuwe tegenstander werd. In een zeer attractief gevecht was Kara-France uiteindelijk de beste en won hij zijn debuut bij de UFC via Unanimous Decision. Beide vechters wonnen eveneens de Fight of the Night bonus. Kara-France werd vervolgens ingepland tijdens UFC 234 in Melbourne tegen promotionele nieuwkomer Raulian Paiva. Kara-France won via een controversiële Split Decision. Kara-France werd vervolgens tijdens UFC Shenzhen in Augustus 2019 gekoppeld aan Mark De La Rosa. In een attractieve partij won Kara-France via Unanimous Decision. Kara-France zou het vervolgens in December 2019 gaan opnemen tegen Sergio Pettis. Maar door een contractdispuut van de Amerikaan met de UFC werd niet Pettis maar Brandon Moreno de tegenstander. Moreno bleek te sterk voor Kara-France. In een zeer attractieve partij verloor Kara-France via Unanimous Decision. Kara-France keerde echter al in Februari 2020 terug in de Octagon. Voor eigen publiek won hij in Auckland van Tyson Nam via Unanimous Decision. Kara-France werd vervolgens gekoppeld aan Alex Perez in Mei 2020. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Brandon Royval (MMA 11-4/UFC 1-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een korte amateur carrière van een jaar in 2012 de overstap maakte naar de professionals. Royval wist vier van zijn eerste zes partijen in winst om te zetten en kwam onder meer uit voor Combate en de WSOF. Uiteindelijk tekende Royval in 2017 bij de LFA organisatie. Na een Armbar Submission tegen Rakan Adwan werd verloren via Split Decision van Nick Urso. Royval wist vervolgens de weg naar boven in te zetten en won drie partijen achter elkaar. Hierdoor mocht Royval voor de Interim Flyweight titel vechten tegen Casey Kenney. Royval verloor de partij via Unanimous Decision. Royval kwam echter sterk terug met een snelle overwinning tegen UFC veteraan Joby Sanchez en kreeg de kans om vervolgens voor de vacante LFA Flyweight titel te vechten tegen Nate Williams. Royval had slechts 23 seconden nodig om via Armbar Submission de titel te pakken. Royval zou vervolgens deelnemen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Echter ging dit niet door aangezien de UFC hem een contract aanbood om in Mei 2020 te vechten tegen Timothy Elliott. Royval vocht sterk en versloeg Elliott via een Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »