breaking news

Ian Heinisch

Naam: Ian Heinisch
Bijnaam: Hurricane
Record: 14 – 5 – 0 (UFC 3 – 4 – 0)
Geboortedatum: 05-08-1988
Geboorteplaats: Denver, Colorado, USA
Nationaliteit: Amerikaans
Lengte: 1.80m (5ft 11in)
Gewicht: 84kg (185lb)
Divisie: Middleweight
Vecht uit: Englewood, Colorado, USA
Gym: Tiger Muay Thai
Actief: 2015 – heden
Twitter: @ianheinischmma
 

Ian Edward Heinisch is een man met een verhaal. Heinisch raakte op jonge leeftijd op het verkeerde pad. En kwam veel in aanraking met justitie en politie. Echter wist Heinisch zijn heil te vinden in het MMA. Na een korte amateur carrière maakte hij in 2015 zijn Pro-MMA debuut. In een tijdsbestek van anderhalf jaar had Heinisch een record opgebouwd van zeven achtereenvolgende overwinningen. Waaronder overwinningen tegen Tyler Vogel en Hayward Charles. De LFA organisatie bood Heinisch vervolgens een contract aan in 2017. Heinisch debuteerde en won via een imponerende Shoulder Lock Submission in de eerste ronde tegen Lucas Rota. Heinisch werd vervolgens gematcht tegen Markus Perez voor de vacante LFA Middleweight titel. Perez won het gevecht via Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde en pakte de titel. Heinisch was zijn ongeslagen record kwijt, en wat misschien nog wel pijnlijker was het feit dat Perez vervolgens bij de UFC tekende. Heinisch vocht echter zijn weg terug naar boven. Nadat Daniel Madrid via KO in de tweede ronde werd verslagen mocht Heinisch voor de Interim titel vechten tegen Gabriel Checco. Heinisch won via KO in de eerste ronde en pakte die Interim titel. De titel werd later omgezet naar de échte titel nadat LFA Middleweight Kampioen Anthony Hernandez bij de UFC tekende. Echter zou Heinisch niet voor lang de Kampioen blijven. Ook Heinisch werd uitgenodigd voor het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Heinisch won zijn gevecht van Justin Sumter na ongenadig harde ellenbogen via KO in de eerste ronde.

De UFC gaf Heinisch een contract. Heinisch pakte vervolgens in November 2018 met een voorbereiding van minder dan een week een gevecht aan in Buenos Aires tegen Cezar Ferreira. Heinisch vocht een zeer sterke partij en won overtuigend via Unanimous Decision. Vervolgens pakte Heinisch in Maart 2019 wederom een short notice partij aan. Ditmaal tegen Tom Breese in Londen. Echter werd Breese medisch afgekeurd om te vechten twee uur voor aanvang van de partij. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. Heinisch kreeg vervolgens de kans om zich de Top 15 in te vechten. Tijdens UFC Rochester nam hij het op tegen Antonio Carlos Junior. Na een matige start herstelde Heinisch en won hij de tweede en derde ronde en zodoende ook het gevecht via Unanimous Decision. Heinisch werd vervolgens gematcht tegen Derek Brunson in Augustus 2019 tijdens UFC 241 in Anaheim. Na een goede eerste ronde van Heinisch wist Brunson het vervolgens over te nemen en de partij via Unanimous Decision naar zich toe te trekken. Heinisch zou vervolgens alweer snel terugkeren tijdens UFC Singapore in Oktober 2019 tegen Brad Tavares. Echter raakte hij geblesseerd en moest hij noodgedwongen afzeggen. Heinisch werd vervolgens twee maanden later gekoppeld aan Omari Akhmedov tijdens UFC 245. Ondanks een sterke derde ronde verloor Heinisch het gevecht via Unanimous Decision. Heinisch wist uiteindelijk in Juni 2020 zijn losing streak te doorbreken. Via TKO vroeg in de eerste ronde werd afgerekend met Gerald Meerschaert. Heinisch zou vervolgens dezelfde maand terugkeren in de Octagon tegen Brendan Allen, maar zei uiteindelijk af. De partij werd in November 2020 opnieuw ingepland. Echter moest Heinisch ditmaal op de dag van het gevecht verstek laten gaan na een positieve COVID-19 test. Heinisch keerde hierdoor pas terug in Februari 2021 tegen Kelvin Gastelum. Heinisch verloor de partij via Unanimous Decision. Helaas wist Heinisch zich in Juli 2021 niet te revancheren voor dat verlies. Via TKO in de tweede ronde werd verloren van Nassourdine Imavov. Heinisch zou vervolgens in Februari 2022 gematcht worden tegen Sam Alvey. Echter moest Heinisch in verband met een blessure verstek laten gaan.

 

UFC RECORD
Res. Tegenstander Methode Ronde Evenement Datum Notities
Loss Nassourdine Imavov TKO (Punches) 2 (3:09) UFC on ESPN 27: Las Vegas 24 Jul. 2021
Loss Kelvin Gastelum Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC 258 13 Feb. 2021
Win Gerald Meerschaert TKO (Punches) 1 (1:14) UFC 250 6 Jun. 2020
Loss Omari Akhmedov Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC 245 14 Dec. 2019
Loss Derek Brunson Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC 241 17 Aug. 2019
Win Antonio Carlos Junior Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC FN 152: Rochester 18 Mei. 2019
Win Cezar Ferreira Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC FN 140: Buenos Aires 17 Nov. 2018 UFC Middleweight Debut
Win Justin Sumter KO (Elbows) 1 (3:37) DWCS S2. Week 7 31 Jul. 2018 Gevecht telt niet als ”UFC” gevecht maar vond wel plaats onder de UFC organisatie

 

Translate »