breaking news

UFC Fight Night 117: Feiten en weetjes

September 21st, 2017 | by Lennart Van Arendonk
UFC Fight Night 117: Feiten en weetjes
UFC
0

We zijn slechts enkele dagen verwijderd van het evenement UFC Fight Night 117 dat op 23 september 2017 georganiseerd wordt in de Saitama Super Arena van Saitama, Japan. Het evenement kent atleten als Yushin Okami, Claudia Gadelha, Takanori Gomi en Gokhan Saki. Vechters die een aantal interessante feiten kennen:

– Saint Preux staat voor de vijfde keer op het main event. Hij heeft als headliner één partij gewonnen en twee verloren.

– Saint Preux heeft vijftien van zijn twintig overwinningen afgemaakt voor de bel. Dit is inclusief zes gevechten in de wereldberoemde Octagon van de UFC.

– Saint Preux is de enige vechter in de geschiedenis van de UFC, WEC, PRIDE en Strikeforce met twee submission overwinningen door middel van een Von Flue Choke.

– Okami stapt sinds september 2013 weer in de Octagon. Hij verloor in 2013 met een technische knock-out van Ronaldo Souza tijdens UFC Fight Night 28.

– Okami staat voor zijn eerste keer op het canvas als een UFC Light Heavyweight vechter.

– Gadelha heeft tijdens haar UFC carrière zevenentwintig takedowns gemaakt. Geen andere vrouwelijke Strawweight vechter heeft dit vaker gedaan.

– Jessica Andrade stapt voor de twaalfde keer op het canvas. Geen andere vrouw heeft meer UFC partijen op haar naam staan.

– Andrade heeft samen met Valerie Letourneau en Joanne Calderwood overwinningen geboekt in twee verschillende gewichtsklasse.

– Takanori Gomi vecht op zijn verjaardag. Hij is met zijn 39-jarige leeftijd de oudste vechter van de kaart.

– Gomi maakte de snelste knock-out bij de PRIDE organisatie. Hij versloeg Ralph Gracie in zes seconden tijdens PRIDE Bushido 3.

– Gokhan Saki vocht zijn laatste MMA partij in juli 2004.

– Rosa won tijdens UFC Fight Night 59 met een submission in de derde ronde (4:43). Geen andere Featherweight vechter heeft later afgeklopt.

– Chan-Mi Joen is met 20-jaar de jongste deelnemer van het gala.


Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »