breaking news

UFC Fight Island krijgt grote 30-foot octagon

July 4th, 2020 | by Lennart Van Arendonk
UFC Fight Island krijgt grote 30-foot octagon
UFC
0

De atleten die strijden op YAS Island in Abu Dhabi krijgen meer werkruimte. De Ultimate Fighting Championship gaat namelijk de grote versie van de octagon gebruiken. Dit doen ze niet om de 1.5 meter beter te kunnen waarborgen, maar omdat de lokatie de grotere evenementen moet hosten. De octagon in het APEX van Las Vegas blijft bij de 25-foot afmeting.

Er worden recent flinke discussies gehouden op het internet. Zo zouden er meer partijen (54.5%) in de kleine octagon eindigen in een knock-out of submission en gebruiken mensen argumenten dat de vechters gedwongen worden om op een klein speelveld meer aan te vallen, en minder ruimte hebben om afstand te houden.

Dana White vind het allemaal maar onzin: “Were the fights in Jacksonville bad? They were great. It’s all an illusion. It’s bullsh*t. It’s not true.”

Op het moment staan er vier evenementen in de agenda van YAS Island geschreven. Dit zijn:

– UFC 251
– UFC Fight Night: Katter vs. Ige
– UFC Figth Night: Figueiredo vs. Benavidez 2
– UFC FIght Night: Whittaker vs. Till

Pas op 15 augustus keert de promotie weer terug naar het APEX in Las Vegas voor UFC 252 met Daniel Cormier en Stipe Miocic.

MMA DNA bestaat 4 jaar! Daarom geven wij twee complete kickboks of MMA pakketten t.w.v. €175 weg! KLIK HIER om naar de actie te gaan.

Comments are closed.

Translate »