breaking news

UFC doet wederom nieuwe poging voor Alonzo Menifield vs. William Knight, ditmaal op 4 december

November 20th, 2021 | by Marcel Dorff
UFC doet wederom nieuwe poging voor Alonzo Menifield vs. William Knight, ditmaal op 4 december
UFC
0

De UFC heeft de partij tussen Alonzo Menifield en William Knight die eigenlijk al in februari en maart jongstleden had moeten plaatsvinden opnieuw ingepland. Beide malen werd de partij in verband met positieve COVID-19 testen gecanceld. Ditmaal staat het gevecht gepland op 4 december aanstaande in het UFC APEX te Las Vegas. De partij werd bekend gemaakt via de Amerikaanse TV gids, wij kunnen de partij bevestigen.

Alonzo Menifield (MMA 11-2/UFC 4-2) is een MMA vechter die uitkomt voor Fortis MMA. Na slechts één jaar te hebben vertoefd in het Amateur circuit maakte Menifield in 2015 de overstap naar het professionele MMA. Menifield debuteerde bij Bellator MMA met een snelle KO overwinning in de eerste ronde. Menifield bleef niet bij Bellator en ging naar de RFA organisatie waar hij wederom een snelle overwinning wist te pakken. Nadat RFA vervolgens met Legacy FC fuseerde in de LFA organisatie was dat het nieuwe thuis voor Menifield. Menifield won zijn eerste partij voor de LFA organisatie en werd vervolgens uitgenodigd voor het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series (DWCS). Menifield nam het op tegen UFC veteraan Daniel Jolly. Menifield won nadat Jolly niet meer verder mocht vechten in verband met een oogblessure. Hierdoor was de UFC niet overtuigd en kreeg Menifield geen contract. Menifield keerde terug bij de LFA organisatie waar hij twee overwinningen pakte tegen respectievelijk Otavio Lacerda en Brice Ritani-Coe. Dit was voor de UFC het teken om Menifield uit te nodigen voor het tweede seizoen van de DWCS. Ditmaal vocht Menifield in het Main Event van de 1ste week tegen de eveneens ongeslagen DaShawn Boatwright. Menifield pakte via KO binnen acht(!!!) seconden de overwinning. Ditmaal was de UFC wél overtuigd waarna Menifield zijn verdiende contact kreeg. Menifield zou zijn debuut maken in November 2018 tijdens UFC Denver tegen Saparbek Safarov. Echter trok Safarov zich terug uit het gevecht waardoor de partij in zijn geheel werd gecanceld. Hierdoor debuteerde Menifield pas tijdens UFC Brooklyn in Januari 2019 tegen de eveneens debuterende Braziliaan Vinicius Moreira. Menifield hield zijn 100% finishratio intact en versloeg Moreira via TKO in de eerste ronde. Menifield keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Minneapolis in Juni 2019 tegen de Schot Paul Craig. Menifield wist Craig zwaar KO te slaan in de eerste ronde en pakte niet alleen de overwinning maar ook de Performance of the Night bonus. Menifield zou vervolgens zijn opwachting maken tijdens UFC Oklahoma City in Mei 2020 tegen Devin Clark. Echter werd het evenement gecanceld in verband met COVID-19. De partij is nu opnieuw ingepland voor Juni 2020. Ondanks een goed begin verloor Menifield de partij via Unanimous Decision. Dit was het eerste verlies van zijn carrière. Helaas voor Menifield kon hij drie maanden later zich niet revancheren voor het verlies. Via KO werd in de tweede ronde verloren van Ovince St.Preux. Menifield zou vervolgens in Maart 2021 vechten tegen William Knight. Echter werd Knight van de partij gehaald en zou Fabio Cherant de nieuwe tegenstander worden. Menifield kende geen problemen met Cherant en wist via een Von Flue Choke Submission in de eerste ronde zijn losing streak van twee partijen te doorbreken. Menifield pakte vervolgens ook in Augustus 2021 een overwinning. In een sterke partij won de Fortis MMA vechter van Ed Herman via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

William Knight (MMA 10-2/UFC 2-1) is een Amerikaanse MMA vechter die na een imposante amateur carrière in 2018 overstapte naar de professionals. Knight viel op met vier (T)KO finishes in evenveel partijen. Mede hierdoor werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was de eveneens ongeslagen Herdem Alacabek. Knight won de partij via TKO in de derde ronde. Dana White vond Knight nog te onervaren en gaf hem een zogeheten “Developmental Deal”. Dit houdt in dat je als vechter door de UFC in een andere organisatie partij krijgt aangeboden en je ook gebruik mag maken van het UFC Performance Institute. Knight vocht vervolgens met succes tweemaal voor de CES MMA organisatie, maar verloor verrassend bij de CFFC organisatie. Knight zou vervolgens tijdens het vierde seizoen van de DWCS een herkansing krijgen tegen Cody Brundage. Knight had het moeilijk in het begin, maar wist met een aantal ellebogen de partij compleet te draaien en Brundage via TKO te finishen. Dana White beloonde Knight ditmaal wél met een UFC contract. Knight won vervolgens in September 2020 zijn UFC debuut via Unanimous Decision tegen Aleksa Camur. Vervolgens werd Knight tweemaal gekoppeld aan Alonzo Menifield. Beide partijen gingen niet door in verband met COVID-19. Knight maakte wel zijn opwachting in April 2021 tegen Da Un Jung. Knight verloor via Unanimous Decision. Vier maanden later revancheerde Knight zich met een Performance of the Night overwinning tegen Fabio Cherant. Knight won via KO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »