breaking news

UFC Denver card eindelijk compleet met Julian Erosa vs. Devonte Smith gevecht

November 2nd, 2018 | by Marcel Dorff
UFC Denver card eindelijk compleet met Julian Erosa vs. Devonte Smith gevecht
UFC
0

De UFC Denver card die volgende week zaterdag zal plaatsvinden in het Pepsi Center lijkt eindelijk compleet. Amerikaanse TV programmering meldt dat Julian Erosa terugkeert in de UFC. Erosa treft Devonte Smith in de Lightweight divisie. Beide vechters trekken ten strijde tijdens UFC Fight Night 139. Het 25-Jarig jubileum evenement van de UFC.

Julian Erosa (MMA 22-5/UFC 1-1) is een Amerikaanse vechter die in 2010 zijn Pro-MMA debuut maakte. “Juicy J” wist in het regionale circuit hoge ogen te gooien. Zo wist hij bij de CageSport en Super Fight League organisaties titels te winnen. Dit trok ook de aandacht van de UFC die hem in 2014 toegang gaf tot The Ultimate Fighter. Erosa kwam tot de halve finale, maar verloor daarin van Artem Lobov. Ondanks dat verlies werd Erosa wel ingeroosterd op de Prelims van de TUF Finale tegen Marcin Wrzosek. In een zeer evenwichtig gevecht zat Erosa via Split Decision aan de goede kant van de score. Erosa verloor echter in Maart 2016 zijn tweede UFC gevecht tegen de Japanner Teruto Ishihara en kreeg vervolgens geen contractverlenging. Erosa vocht vervolgens onder meer partijen voor Cage Warriors, Prime Fighting en wederom CageSport. In Juni 2018 kreeg Erosa kans om terug te keren in de UFC. Via de Dana White’s Tuesday Night Contender Series moest Erosa het opnemen tegen Jamall Emmers. Emmers, bij velen gezien als een van de toekomstige toppers in het MMA kon geen potten breken tegen de geroutineerde Erosa. Erosa wist via een Headkick KO in de tweede ronde de overwinning te pakken. Ondanks de spectaculaire finish kreeg Erosa geen contract. Echter heeft de UFC nu alsnog bij “Juicy J” aangeklopt.

Embed from Getty Images

Devonte Smith (MMA 8-1/UFC 0-0) is een MMA vechter die uitkomt voor Factory X Muay Thai. Smith is een flamboyante en spectaculaire vechter die de mensen vaak op het puntje van hun stoel laat zitten. Smith maakte in 2015 zijn MMA debuut voor de Caged Madness organisatie. Smith pakte de TKO overwinning in de eerste ronde. Smith wist vervolgens een streak op te bouwen van vier overwinningen maar verloor in zijn vijfde partij tegen huidig UFC vechter John Gunther. Smith had naar eigen zeggen geen goede cardio meer in de derde ronde. Smith rechtte de rug en pakte drie overwinningen op rij waaronder de V3Fights titel tegen Nick Gherts. De UFC gaf Smith vervolgens tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series de kans om zichzelf de UFC in te vechten. Smith moest het opnemen tegen de favoriete Joseph Lowry. Smith kende echter geen genade en versloeg Lowry via KO na herhaaldelijke ellenbogen tegen het hoofd. Smith verdiende zodoende een UFC contract.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »