breaking news

UFC debuut voor Zhalgas Zhumagulov tegen Raulian Paiva tijdens UFC 251

June 10th, 2020 | by Marcel Dorff
UFC debuut voor Zhalgas Zhumagulov tegen Raulian Paiva tijdens UFC 251
UFC
0

Fight Nights Global kampioen Zhalgas Zhumagulov gaat op 11 juli aanstaande zijn debuut maken in de UFC. De Kazak neemt het op tegen de Braziliaan Raulian Paiva in de Flyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op Yas Island in Abu Dhabi, VAE. Het gevecht maakt deel uit van de Preliminary Card van UFC 251. MMA Junkie meldde de partij, wij kunnen dit bevestigen.

Raulian Paiva (MMA 19-3/UFC 1-2) wordt al jaren gezien als een van de grootste talenten in Brazilië. Paiva startte zijn carrière in 2013. Paiva wist in het Braziliaanse MMA circuit sterke partijen neer te zetten met als hoogtepunt de NEC titel in de zomer van 2016. Destijds werd via Unanimous Decision gewonnen van Chrysangelo de Moraes. Paiva pakte in November 2017 een Submission overwinning in de eerste ronde tegen UFC veteraan Iliarde Santos. Hierdoor werd hij uitgenodigd om in Augustus 2018 mee te doen aan de Braziliaanse Contender Series. Paiva won zijn partij via Split Decision tegen Allan Nascimento. Dana White was onder de indruk en gaf de Braziliaan een contract. Echter was het nog maar de vraag of Paiva zijn UFC debuut zou gaan maken. De Braziliaan probeerde in een nachtclub met zijn vriendin weg te komen nadat ze bedreigd werden. Doordat een vriend van Paiva ertussen kwam wist hij en zijn vriendin er op de motor vandoor te gaan. Echter werden ze opzettelijk aangereden. Paiva hield slechts kleine verwondingen over aan het ongeval, helaas was zijn vriendin er slechter aan toe. Na een coma van zes dagen overleed Paiva’s vriendin. Paiva wilde stoppen met MMA, maar om zijn vriendin’s wens te eren (zijn droom waarmaken) bleef hij actief en maakte hij in Februari 2019 zijn debuut in de UFC tegen Kai Kara-France. Paiva vocht sterk maar verloor via een controversiële Split Decision. Vervolgens maakte Paiva in Augustus 2019 zijn opwachting tijdens UFC Montevideo tegen landgenoot Rogerio Bontorin. Paiva vocht wederom sterk, maar Bontorin wist een gigantische scheur open te halen boven het oog van Paiva. De dokter stopte het gevecht waarna Paiva verloor via TKO in de eerste ronde. Paiva wist vervolgens tijdens zijn derde partij in de UFC wel de overwinning te pakken. Tijdens UFC Rio Rancho werd in de tweede ronde Mark De La Rosa via KO verslagen.

Embed from Getty Images

Zhalgas Zhumagulov (MMA 13-3/UFC 0-0) is een vechter uit Kazachstan die in 2014 zijn Pro-MMA debuut maakte. Na zes overwinningen in twee maanden (waarvan 4 op dezelfde avond) verloor Zhumagulov tweemaal. Ondanks dit gegeven werd hij gecontracteerd door de Fight Nights Global organisatie. Na drie overwinningen tegen onder meer Ivan Andrushchenko en Artur Bagautinov mocht Zhumagulov voor de titel vechten tegen Vartan Asatryan. Zhumagulov verloor eerder in zijn carrière van Asatryan en dat gebeurde tijdens het titelgevecht wederom. Vanaf dat moment wist Zhumagulov zich goed te herpakken en wist hij middels overwinningen op Shajidul Haque en Tyson Nam een nieuw titelgevecht af te dwingen. Ditmaal tegen Tagir Ulanbekov. Ulanbekov versloeg Asatryan (de man die Zhumagulov het leven tweemaal wist zuur te maken). Echter wist Zhumagulov wél van Ulanbekov te winnen. Via Majority Decision pakte hij de titel. Die titel werd met succes verdedigt in Oktober 2019. UFC veteraan Ali Bagautinov werd via Split Decision verslagen. Vervolgens tekende Zhumagulov bij de UFC getekend. In Juni 2020 zou hij zijn debuut maken tijdens UFC Nur-Sultan tegen Jordan Espinosa. Echter werd het gevecht in verband met COVID-19 gecanceld.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »