breaking news

UFC debuut voor Sergey Khandozhko tegen Bartosz Fabinski tijdens UFC Stockholm

May 8th, 2019 | by Marcel Dorff
UFC debuut voor Sergey Khandozhko tegen Bartosz Fabinski tijdens UFC Stockholm
UFC
0

De UFC heeft een Welterweight gevecht heeft toegevoegd aan de UFC Fight Night 153 card in Stockholm, Zweden op 1 Juni 2019. Nieuwkomer Sergey Khandozhko neemt het op tegen de Pool Bartosz Fabinski in de Octagon van de Ericsson Globe. De UFC maakte dit bekend via hun “UFC Stats” website. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Sergey Khandozhko (MMA 26-5-1/UFC 0-0-0) is een Russische MMA vechter die sinds 2011 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Khandozhko vocht in zijn beginjaren in het regionale Russische circuit waar hij een record bij elkaar wist te vechten van twintig overwinningen in tweeëntwintig partijen. Khandozhko tekende vervolgens bij de bekende ACB (inmiddels ACA) organisatie. Daar wist hij een aantal sterke partijen te vechten. Zo won hij onder meer van Sergey Faley, Guillermo Martinez Ayme, Mauricio Machado en Stanislav Vlasenko. Echter verloor hij ook evenveel gevechten voor de organisatie. Tijdens zijn twee meest recente partijen wist Khandozhko tweemaal te winnen. Khandozhko brengt een winstreak van twee mee de Octagon in.

Bartosz Fabinski (MMA 14-3/UFC 3-1) is een Poolse MMA vechter die sinds 2011 te vinden is in het professionele circuit. Fabinski staat bekend om zijn berensterke groundgame. De Pool vocht tijdens de eerste drie jaar van zijn carrière vooral in eigen land. Daar wist hij uiteindelijk de PLMMA titel te pakken door landgenoot Michal Szulinski via TKO in de eerste ronde te stoppen. Na een winstreak te hebben neergezet van vier gevechten in 2014 klopte de UFC aan. Fabinski mocht tijden UFC Krakau in eigen land zijn debuut maken tegen de Zuid-Afrikaan Garreth McLellan. Fabinski gebruikte zijn sterke worstelgame en won het gevecht via Unanimous Decision. Na vervolgens in Mexico ook via Unanimous Decision gewonnen te hebben van Hector Urbina, zou Fabinski het tijdens UFC Zagreb in April 2016 opnemen tegen de ongeslagen Deen Nicolas Dalby. Echter raakte Fabinski geblesseerd en werd het gevecht gecanceld. Fabinski zou vervolgens niet meer in actie komen voor de UFC en werd van de lijst verwijderd. Echter maakte hij in Hamburg in Juli 2018 zijn comeback na 2.5 jaar afwezigheid tegen Emil Meek. Op de ”Fabinski methode” (worstelen en topcontrol) won de Pool via Unanimous Decision. Fabinski kon zijn ongeslagen streak in de UFC in November 2018 geen vervolg geven. Tijdens UFC Buenos Aires werd snel verloren van Michel Prazeres via een Mounted Guillotine Choke Submission.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »