breaking news

UFC debuut voor RIZIN FF kampioen Manel Kape tegen Rogerio Bontorin tijdens UFC 252

June 13th, 2020 | by Marcel Dorff
UFC debuut voor RIZIN FF kampioen Manel Kape tegen Rogerio Bontorin tijdens UFC 252
UFC
0

Het lang verwachte debuut van RIZIN FF Bantamweight kampioen Manel Kape is eindelijk geboekt. De Angolese vechter gaat het op 15 augustus opnemen tegen de Braziliaan Rogerio Bontorin in de Flyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog nader te bepalen locatie tijdens UFC 252. Combate maakte melding van de partij.

Rogério Bontorin (MMA 16-2-0-1/UFC 2-1-0-0) is een Braziliaanse MMA vechter die zijn Pro-MMA debuut maakte in 2013. Na acht overwinningen in evenveel gevechten werd Bontorin in 2016 getekend door de Imortal FC organisatie. Daar won hij op een avond een vier-mans toernooi door in de finale Cristiano Souza te verslaan. Vervolgens wist Bontorin zijn debuut voor de Japanse Pancrase organisatie te winnen, maar werd het resultaat omgezet in een No Contest omdat Bontorin zijn streefgewicht miste. Bontorin kwam hierna eenmaal uit voor de Brave CF organisatie. Met succes werd in de eerste ronde gewonnen van Jon Olivar Jr via Rear Naked Choke Submission. Hierna volgde een verlies tegen UFC veteraan Michinori Tanaka, maar dat verlies werd gerevancheerd tegen Paulo César Cardoso. De UFC nodigde Bontorin vervolgens uit voor de Braziliaanse versie van de Contender Series. Bontorin werd gematcht tegen de ongeslagen Gustavo Gabriel. Bontorin imponeerde met een Standing Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde en kreeg een UFC contract. Zijn officiële UFC debuut maakte Bontorin tijdens UFC Fortaleza in Februari 2019 tegen Magomed Bibulatov. In een zeer gelijkwaardige partij was het uiteindelijk Bontorin die een enigszins controversiële Split Decision wist te winnen. Bontorin werd vervolgens gematcht tegen landgenoot Raulian Paiva tijdens UFC Montevideo in Augustus 2019. In een zeer attractief gevecht was het Bontorin die een hele grote snee boven Paiva’s oog wist te veroorzaken. Hierdoor won Bontorin na medische interventie via TKO in de eerste ronde. Vervolgens nam Bontorin het op tegen Ray Borg tijdens UFC Rio Rancho. Bontorin had weinig in te brengen en verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Manel Kape (MMA 15-4/UFC 0-0) maakte in 2012 op 19 jarige leeftijd zijn MMA debuut. De Angolees-Portugees wist in drie jaar tijd een record van 9-1 bij elkaar te vechten in het Portugese MMA circuit. Dit trok in 2015 de aandacht van het Japanse RIZIN FF. Kape maakte zijn debuut voor RIZIN FF tijdens de Bantamweight Grand Prix. Na overwinningen tegen Erson Yamamoto en Ian McCall kwam Kape te kort tegen de uiteindelijke winnaar Kyoji Horiguchi. Vervolgens verloor Kape ook van Kai Asakura en leek een gevecht om de titel voorlopig uit zicht. In 2018 werd vervolgens gewonnen van Yusaku Nakamura, maar verloren van de UFC overgekomen Ulka Sasaki. Echter wist Kape in 2019 de sneltrein richting de top van de RIZIN FF Bantamweight divisie in te zetten. Met TKO overwinningen tegen Seiichiro Ito en Takeya Mizugaki kreeg Kape de kans om zich te revancheren tegen Kai Asakura. De partij zou gaan om de vacante Bantamweight titel op dat Horiguchi zwaar geblesseerd was geraakt. Hierdoor het de Japanner de belt vrij gegeven. Kape vocht sterk en versloeg Asakura ditmaal wel via KO in de tweede ronde. Dit leverde Kape de RIZIN FF Bantamweight titel op. Nu maakt hij de overstap naar de UFC.

Manel Kape promises to get the job done at Rizin 20 | Asian MMA

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »