breaking news

UFC debuut voor Phil Rowe tegen Laureano Staropoli tijdens UFC Columbus

January 22nd, 2020 | by Marcel Dorff
UFC debuut voor Phil Rowe tegen Laureano Staropoli tijdens UFC Columbus
UFC
0

Dana White’s Contender Series winnaar Phil Rowe heeft zijn UFC debuut gepland staan. “The Fresh Prince” zal het op 28 maart 2020 gaan opnemen tegen de Argentijn Laureano Staropoli in de Welterweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Nationwide Arena op de Preliminary Card van UFC on ESPN 8 in Columbus, Ohio. Het gevecht werd bekend gemaakt door het Argentijnse Clarin Deportes.

Laureano Staropoli (MMA 9-1/UFC 2-0) is een Argentijnse vechter die in 2013 zijn Pro-MMA carrière startte. “Pepi” maakte indruk in het regionale Argentijnse circuit wat resulteerde in een 5-1 record. In de zomer van 2016 tekende Staropoli bij het Boliviaanse Combate Cotas MMA. Ook daar wist hij twee goede overwinningen te pakken. Sebastian Delgadillo & Carlos Alberto Bazan Rojas werden beiden verslagen. Mede doordat in November 2017 een gevecht werd gecanceld was het gevecht tegen Rojas in Juni 2017 het laatste gevecht van Staropoli voordat hij bij de UFC tekende. De Argentijn maakte in zijn eigen stad Buenos Aires zijn UFC debuut in November 2018 tegen de Mexicaan Hector Aldana. In een spectaculaire partij waar beide vechters de Fight of the Night bonus wisten te winnen won “Pepi” voor eigen publiek via Unanimous Decision. Staropoli zou vervolgens vechten tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro tegen Thiago Alves. Staropoli vocht erg sterk en won via Unanimous Decision van de Braziliaan. Staropoli werd vervolgens tijdens UFC Montevideo in Augustus 2019 gematcht tegen Alexey Kunchenko. Echter raakte de Argentijn geblesseerd en moest hij verstek laten gaan. Twee maanden later maakte Staropoli in Singapore wel zijn opwachting tegen Muslim Salikhov. Helaas voor Staropoli verloor hij het gevecht via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Phil Rowe (MMA 7-2/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière in 2014. Rowe had een zeer moeilijke start met twee verliespartijen achter elkaar. Echter wist Rowe sindsdien orde op zaken te stellen en wist hij losse partijen voor organisaties als Battleground MMA, V3 Fights, Cage Sport en ook Island Fights te winnen. Tijdens zijn Island Fights partij versloeg Rowe zijn tegenstander Matt McKeon via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Mede door deze overwinning mocht Rowe zich bewijzen tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Rowe nam het op tegen Leon Shahbazyan. Shahbazyan was favoriet voor het gevecht echter liet Rowe zien dat het gaat om wat er in de kooi gebeurd. Rowe versloeg Shahbazyan in de derde ronde via TKO en kreeg het felbegeerde UFC contract.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »