breaking news

UFC debuut voor Ottman Azaitar tegen Teemu Packalen tijdens UFC 242 in Abu Dhabi

May 31st, 2019 | by Redactie
UFC debuut voor Ottman Azaitar tegen Teemu Packalen tijdens UFC 242 in Abu Dhabi
UFC
0

De Marokkaanse Duitser Ottman Azaitar zal in navolging van zijn broer Abu eindelijk zijn debuut gaan maken in de Octagon. De ongeslagen vechter treft tijdens UFC 242 in Abu Dhabi de Fin Teemu Packalen in de Welterweight divisie. MMAWeekly maakte de partij bekend. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Du Arena op 7 September 2019.

Teemu Packalén (MMA 8-2/UFC 1-2) kwam in 2015 als ongeslagen vechter de UFC binnen. De Fin had een 7-0 record met een 100% finish ratio. Hij nam het tijdens zijn debuut op in Glasgow tegen de Fransman Mickael Lebout. Helaas voor Packalén was de Fransman over drie rondes via Unanimous Decision te sterk waardoor Packalén zijn eerste Pro-MMA verlies leed. Packalén zou zich echter in Februari 2016 op fenomenale wijze revancheren voor zijn verlies 7 maanden eerder. Zo wist hij de Fransman Thibault Gouti knockdown te slaan en het gevecht binnen 20 seconden te finishen via een Guillotine Choke Submission. Dit leverde de Fin de Performance of the Night bonus op. Packalén keerde pas begin 2017 terug in de Octagon. Tijdens UFC Londen was de Engelsman Marc Diakiese zijn tegenstander. Diakiese had slechts 30 seconden nodig om Packalén via KO te verslaan. In Oktober 2017 zou Packalén vechten tegen de Pool Marcin Held tijdens UFC Gdansk. Echter moest Packalén onder het mes en werd het gevecht afgeblazen. Packalen zou vervolgens tijdens UFC St.Petersburg in April 2019 terugkeren in de Octagon tegen Alexander Yakovlev. Echter raakte Packalen wederom geblesseerd waarna hij moest afzeggen.

Embed from Getty Images

Ottman Azaitar (MMA 11-0/UFC 0-0) is een Marokkaanse Duitser die in 2014 zijn Pro-MMA debuut maakte. Azaitar gooide hoge ogen in het regionale Duitse circuit en vocht onder meer voor organisaties als Fair FC en GMC. Daar wist hij een 7-0 record in totaal neer te zetten en tekende hij in 2016 bij de Brave CF organisatie. Tijdens zijn debuut voor Brave CF won Azaitar via Unanimous Decision van Kevin Koldobsky. Drie maanden later finishte Azaitar zijn tegenstander Charlie Leary via KO in de eerste ronde. Brave CF was overtuigd en liet Azaitar voor de allereerste Brave CF Welterweight titel vechten tegen de Mexicaan Alejandro “Pato” Martinez. Azaitar imponeerde wederom en pakte de titel door “Pato” via een trap naar het lichaam in de derde ronde te finishen. Tijdens zijn laatste gevecht voor Brave CF vocht Azaitar in Marokko een non-titlefight tegen de Pool Danijel Kokora. Azaitar won de partij na ongeveer dertig seconden via TKO. Azaitar maakte vervolgens eind 2018 bekend dat hij bij de UFC had getekend.

Afbeeldingsresultaat voor ottman azaitar

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »