breaking news

UFC debuut voor Ode Osbourne tegen Brian Kelleher tijdens UFC 246 in Las Vegas

December 4th, 2019 | by Marcel Dorff
UFC debuut voor Ode Osbourne tegen Brian Kelleher tijdens UFC 246 in Las Vegas
UFC
0

De UFC heeft een nieuw gevecht in de Bantamweight divisie toegevoegd aan de UFC 246 card in Las Vegas, Nevada. Brian Kelleher maakt zijn opwachting in de Octagon van de T-Mobile Arena tegen promotionele nieuwkomer Ode Osbourne. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card op 18 januari 2020. The Scrap maakte het gevecht bekend, wij kunnen de match-up bevestigen.

Brian Kelleher (MMA 19-10/UFC 3-3) is een man die al jaren probeerde de UFC binnen te komen. In Juni 2017 maakte Kelleher zijn debuut voor de UFC tijdens UFC 212 in Brazilië. Kelleher vocht tegen Iuri Alcantara. Kelleher had in het begin van de ronde moeite met Alcantara, maar nadat de Braziliaan voor een matige takedown ging pakte Kelleher de Guillotine Choke Submission. Alcantara tikte snel af waardoor Kelleher meteen zijn eerste UFC overwinning en Performance of the Night bonus kon bijschrijven. Kelleher mocht vervolgens ruim een maand later in zijn geliefde New York vechten tegen de Ecuadoriaan Marlon Vera. Vera wist vroeg in de eerste ronde Kelleher via een Armbar Submission tot aftikken te dwingen. Kelleher keerde echter in Oktober 2017 al weer terug in de Octagon. In Gdansk was publieksfavoriet Damian Stasiak zijn tegenstander. Kelleher besliste het attractieve gevecht in de derde ronde via TKO en won hiermee ook de Fight of the Night bonus. Kelleher maakte voordat hij de UFC binnen kwam vooral furore in Eastcoast MMA scene. Zo vocht Kelleher voor organisaties als CES MMA, Ring of Combat en Cage Fury Fighting Championships. Kelleher vocht ook tweemaal voor Bellator. Beide wedstrijden gingen verloren waaronder een Unanimous Decision tegen huidig UFC Top 5 vechter Jimmie Rivera. In 2015 wist hij Andre Soukhamthath te verslaan. Soukhamthath zou een jaar later de titel pakken en naar de UFC gaan. Kelleher pakte in hetzelfde jaar de titel bij de Ring of Combat organisatie door Julio Arce te verslaan. Tijdens zijn eerste titelverdediging versloeg Kelleher, Arce opnieuw. Ook Arce werd door de UFC gecontracteerd. Kelleher maakte vervolgens de overstap naar de ACB organisatie. Hij stond tweemaal ingepland, maar vocht nooit voor de Russische organisatie. Kelleher kreeg tijdens zijn vierde gevecht in de Octagon voormalig UFC Bantamweight Kampioen Renan Barão tegenover zich. Kelleher was sterker en won het gevecht via Unanimous Decision. Helaas voor Kelleher wist hij die goede prestatie in Mei 2018 geen goed vervolg te geven. Ondanks een sterke partij van de New Yorker verloor hij via KO in de derde ronde van John Lineker. Kelleher werd vervolgens tijdens UFC 230 gekoppeld aan Domingo Pilarte. Echter raakte Pilarte geblesseerd waarna Montel Jackson de tegenstander werd. Kelleher liep echter een voedselvergiftiging op de dag voor het gevecht waardoor op het laatste moment de partij werd gecanceld. De UFC plande het gevecht opnieuw in ditmaal voor UFC 232 in December 2018. Kelleher werd al vroeg in het gevecht hard door een ellenboog geraakt. Jackson finishte vervolgens het gevecht via een D’Arce Choke Submission. Kelleher zou hierna zijn opwachting maken tijdens UFC Ottawa in Mei 2019 tegen Mitch Gagnon, maar moest in verband met een blessure verstek laten gaan.

Embed from Getty Images

Ode Osbourne (MMA 8-2-0-1/UFC 0-0-0-0) is een Jamaicaan die inmiddels al een aantal jaren in de VS woont. Osbourne traint bij Pura Vida BJJ/MMA in Milwaukee, Wisconsin. Osbourne startte zijn Pro-MMA carrière in 2015 en bleef ongeslagen in zijn eerste vier gevechten. Osbourne verloor echter tijdens zijn RFA debuut. Vervolgens werd van Cory Galloway gewonnen. Hierna werd wederom verloren tegen de talentvolle Jose Luis Calvo. Osbourne wist vervolgens drie partijen achter elkaar te winnen wat de aandacht trok van de UFC. Osbourne mocht hierdoor meedoen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Osbourne vocht sterk tegen de favoriet Armando Villarreal en wist Villarreal in de eerste ronde via Armbar Submission te finishen. Dit leverde Osbourne een contract bij de UFC op.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »