breaking news

UFC debuut voor Grigory Popov tegen Eddie Wineland tijdens UFC 238 in Chicago

April 23rd, 2019 | by Redactie
UFC debuut voor Grigory Popov tegen Eddie Wineland tijdens UFC 238 in Chicago
UFC
0

Op 8 Juni 2019 gaat de Rus Grigory Popov zijn UFC debuut maken. De vooral in Azië vechtende Bantamweight neemt het op tegen voormalig WEC Kampioen en MMA veteraan Eddie Wineland. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het United Center in de Bantamweight divisie. The Fight Nation wist het gevecht bekend te maken, wij kunnen bevestigen dat beide contracten getekend zijn. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card van UFC 238 in Chicago, Illinois.

Eddie Wineland (MMA 23-13-1/UFC 5-7-0) won in 2006 de allereerste WEC Bantamweight titel. Wineland had het vervolgens moeilijk in de organisatie en verloor zijn daarop volgende twee gevechten. Vlak voordat de UFC de organisatie definitief overnam wist Wineland een winstreak neer te zetten van vier gevechten. Hierdoor vocht hij tijdens zijn UFC debuut een ”title-eliminator” tegen Urijah Faber. Wineland verloor waardoor niet hij maar Faber voor de titel mocht vechten. Wineland verloor ook het gevecht erna tegen Faber’s teamgenoot Joseph Benavidez (destijds nog uitkomend in de Bantamweight divisie). Vervolgens versloeg Wineland zowel Scott Jorgensen (KO) als Brad Pickett (Split Decision). Dit leverde hem een interim titelgevecht op tegen Renan Barão. Wineland was sterk in de eerste ronde, en er leek geen vuiltje aan de lucht. Echter liep Wineland vol tegen een spinning backkick aan van Barão vlak aan het begin van de tweede ronde. Barão finishte het gevecht via Ground & Pound. Wineland wist zich vervolgens te revancheren tegen de Canadees Yves Jabouin via TKO, maar liep vervolgens tegen een zeer verrassende KO aan tegen Johnny Eduardo. Eduardo was namelijk de grootste underdog op de card. Na in Juli 2015 opnieuw het onderspit te moeten delven, ditmaal tegen Bryan Caraway leek Wineland zo goed als klaar. In Juli 2016 bewees Wineland echter dat de oude Eddie Wineland nog altijd springlevend is. In een zeer sterk gevecht versloeg hij de taaie Frankie Saenz via TKO in de derde ronde. Iets wat Wineland de Performance of the Night bonus opleverde. In December 2016 stond de Japanner Takeya Mizugaki tegenover Wineland. Wineland had weinig problemen met de Japanner en won betrekkelijk eenvoudig via TKO in de eerste ronde. Die twee overwinningen wist Wineland in April 2017 echter geen goed vervolg te geven. Via Unanimous Decision werd verloren van John Dodson. Helaas voor Wineland kon hij ook in Juli 2018 het tij niet keren. Via een controversiële Unanimous Decision werd verloren van Alejandro Perez.

Embed from Getty Images

Grigory Popov (MMA 13-2/UFC 0-0) is een Jakoetse vechter uit de autonome republiek Sacha uit Rusland. Popov maakte zijn MMA debuut in 2012 op 28-jarige leeftijd bij de MFP organisatie in Khabarovsk, Rusland. Daar wist Popov zich op te werken tot een van de beste vechters binnen de organisatie. Zo versloeg hij onder andere Amir Abdullaev, Abdulmutalip Gayirbegov en Vando de Almeida. Eveneens won hij ook de titel bij de MFP organisatie. Popov vocht vervolgens voor het Chinese WLF Wars daar wist hij tweemaal te winnen. Ook won hij tussendoor nogmaals bij de MFP organisatie met een Gogoplata Submission tegen Deyu Wang. Popov zal nu zijn UFC debuut gaan maken en zet zijn winstreak van negen gevechten op het spel.

Afbeeldingsresultaat voor Попов Григорий mma

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »