breaking news

UFC debuut voor FNG Kampioene Liana Jojua tegen Sarah Moras tijdens UFC 242 in Abu Dhabi

June 18th, 2019 | by Marcel Dorff
UFC debuut voor FNG Kampioene Liana Jojua tegen Sarah Moras tijdens UFC 242 in Abu Dhabi
UFC
0

Fight Nights Global Bantamweight Kampioene Liana Jojua zal op 7 September 2019 haar debuut gaan maken bij de UFC. De Georgische neemt het op tegen de Canadese Sarah Moras tijdens UFC 242 in Abu Dhabi, VAE. Dit wist de Russische journalist Igor Lazorin te melden. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van de “Du Arena” in de Bantamweight divisie. Het is het eerste vrouwengevecht dat aan de Abu Dhabi card is toegevoegd.

Sarah Moras (MMA 5-5/UFC 2-4) kwam via TUF 18 in 2013 de UFC binnen. Moras kwam tot de halve finale waar ze verloor van de latere winnares Julianna Pena via Submission in de tweede ronde. Het gevecht had nogal een behoorlijke ”lading” vooraf aangezien Moras en Pena een jaar eerder al een tegen elkaar vochten in een andere organisatie. Toen brak Moras de arm van Pena en won via TKO. Moras maakte vervolgens tijdens de TUF 19 finale een jaar later haar officiële UFC debuut. Ze versloeg de op dat moment ongeslagen Alexis Dufresne via Unanimous Decision. Echter kon ze haar debuut geen goed vervolg geven. Een jaar later, in 2015 verloor Moras van Jessica Andrade via Unanimous Decision. Moras zou het vervolgens opnemen tegen Lauren Murphy, maar raakte geblesseerd. Moras maakte in September 2017 na ruim twee jaar afwezigheid haar comeback in de Octagon tegen Ashlee Evans-Smith. Via een Armbar Submission in de eerste ronde pakte Moras de overwinning en kwam ze de Top 15 van haar gewichtsklasse binnen. Moras nam het vervolgens in Februari 2017 tijdens UFC Austin op tegen Lucie Pudilova. Pudilova won het gevecht via Unanimous Decision. Moras kon in haar thuisland in Oktober 2018 geen ommekeer maken. Ook tegen de Braziliaanse Talita Bernardo ging het niet zoals Moras had verwacht. De Canadese verloor via Unanimous Decision en heeft hierdoor een losing streak van twee partijen. Moras zou vervolgens in Mei 2019 vechten in Ottawa tegen Leah Letson. Echter zou Letson zich terug trekken uit de strijd en werd Macy Chiasson de nieuwe opponente. Moras wist haar losing streak niet te doorbreken en verloor wederom, ditmaal via TKO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Liana Jojua (MMA 7-2/UFC 0-0) wordt gezien als een van de allergrootste MMA talenten uit Oost-Europa. Jojua is afkomstig uit Georgië en begon haar MMA carrière in 2015. Na een moeilijke start waar twee keer werd gewonnen in vier partijen wist Jojua de stijgende lijn vol te houden. Zo won ze vier partijen via Submission achter elkaar. Dit leverde haar in Februari 2018 een titelgevecht op bij de Fight Nights Global organisatie tegen meervoudig Combat Sambo Kampioene en ongeslagen MMA vechtster Marina Mokhnatkina. Jojua was echter niet onder de indruk en vocht zeer sterk. De Georgische pakte de titel via Majority Decision. Jojua tekende in Maart 2019 bij de UFC.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »