breaking news

UFC debuut voor Chase Hooper tegen Daniel Teymur tijdens UFC 245 in Las Vegas

November 2nd, 2019 | by Redactie
UFC debuut voor Chase Hooper tegen Daniel Teymur tijdens UFC 245 in Las Vegas
UFC
0

Het lang verwachte debuut van de ongeslagen Chase Hooper gaat plaatsvinden op 14 December 2019. De Amerikaan treft die dag in de Featherweight divisie de Zweed Daniel Teymur. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card van UFC 245.

Chase Hooper (MMA 8-0-1/UFC 0-0-0) startte na een ongeslagen amateur carrière van een jaar in 2017 zijn Pro-MMA carrière. Hooper imponeerde in zijn eerste vijf gevechten met overwinningen op onder meer Brett Malone en Drew Brokenshire. Hooper wist eveneens titels te winnen bij de Dominate FC organisatie en de Combat Games promotie. Met minder dan een jaar pro ervaring werd Hooper uitgenodigd om mee te doen aan het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Hooper nam het op tegen Canaan Kawaihae. Hooper imponeerde met een Unanimous Decision overwinning. UFC president Dana White achtte Hooper echter nog niet klaar voor de UFC en bood hem een developmental deal aan. Dit houdt in dat de UFC zijn matchmaking doet in regionale organisaties en dat Hooper van alle faciliteiten gebruik mag maken van de UFC Performance Institute. Hooper kwam in zijn eerste gevecht na de Contender Series niet verder dan een Draw tegen Lashawn Alcocks. Echter wist hij vervolgens tweemaal te winnen met als hoogtepunt zijn overwinning tegen Luis Gomez in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission. Nu zal Hooper bijna anderhalf jaar na zijn Dana White’s Contender Series gevecht zijn UFC debuut gaan maken.

Embed from Getty Images

Daniel Teymur (MMA 7-3/UFC 1-3) maakte in Juli 2017 in Glasgow zijn debuut voor de UFC. Teymur was al geen onbekend gezicht binnen de UFC. De Zweed staat vaak in de hoek van zijn broertje David Teymur die eveneens in de UFC vecht. Teymur wordt gezien (net als zijn jongere broer) als een zeer groot talent in Zweden. Zo wist hij voordat hij de UFC binnen kwam al zijn zes gevechten te winnen. Teymur heeft een 100% finishratio met drie KO’s en drie Submissions allemaal in de eerste ronde. Tijdens zijn debuut vocht hij tegen de Schot Danny Henry. Henry die als Featherweight Kampioen van de EFC organisatie kwam maakte eveneens zijn debuut. In een zeer attractief gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Teymur voor het eerst in zijn carrière via Unanimous Decision. Teymur traint net als zijn broertje bij de grootste en bekendste MMA gym in Zweden : Allstars Training Center. De gym waar ook Alexander Gustafsson, Jimi Manuwa en Ilir Latifi trainen. Teymur maakte voor de tweede maal zijn opwachting in de UFC tijdens UFC Utica. Helaas voor Teymur ging ook dit gevecht verloren. Julio Arce was via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde te sterk voor de Zweed. En ook in Februari 2019 kon Teymur niet zijn eerste overwinning in de Octagon pakken. Tijdens UFC Praag was Chris Fishgold via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde te sterk. Teymur wist vervolgens dat hij zijn daarop volgende gevecht moest winnen. De Zweed deed dit. Tijdens UFC Stockholm in Juni 2019 werd de impasse doorbroken door Sung Bin Jo via Unanimous Decision te verslaan.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »