breaking news

UFC debuut voor Ben Askren tegen Robbie Lawler tijdens UFC 233 in Anaheim

November 28th, 2018 | by Marcel Dorff
UFC debuut voor Ben Askren tegen Robbie Lawler tijdens UFC 233 in Anaheim
UFC
0

De ongeslagen Ben Askren kwam vorige maand via een ruildeal over van ONE Championship naar de UFC. “Funky Ben” zal tijdens zijn UFC debuut te maken krijgen met voormalig Welterweight Kampioen Robbie Lawler. Brett Okamoto van ESPN wist dit te melden, inmiddels is de partij bevestigd. Beide vechters treffen elkaar op 26 Januari 2019 in het Honda Center te Anaheim, Californië. Het gevecht maakt uiteraard deel uit van de Main Card van UFC 233.

Robbie Lawler (MMA 28-12-0-1/UFC 13-6-0-0) maakte als groot talent in 2002 zijn debuut in de UFC. Maar werd pas 12 jaar later kampioen bij de organisatie. Lawler verliet de UFC in 2004 nadat hij te vaak in een kort tijdsbestek had verloren. Pas 9 jaar later door de fusie van Strikeforce en de UFC keerde hij terug in de Octagon. Met succes!!! Lawler won acht van zijn tien gevechten in de UFC, waaronder een titeloverwinning tegen Johny Hendricks. Vervolgens verdedigde Lawler met succes zijn titel tegen Rory MacDonald en Carlos Condit alvorens in Juli 2016 KO te gaan tegen Tyron Woodley. Lawler zou het vervolgens in New York opnemen tegen Donald Cerrone, maar raakte geblesseerd. Het gevecht werd vervolgens herboekt voor UFC 213. Echter was het ditmaal Cerrone die wegens een infectie het gevecht niet kon halen. Hierdoor werd het gevecht verplaatst naar UFC 214 drie weken later. In een zeer aan elkaar gewaagd gevecht was het uiteindelijk Lawler die meer overtuigend was en de overwinning via Unanimous Decision naar zich toe trok. Lawler vocht vervolgens in December 2017 tijdens het Main Event van UFC Winnipeg tegen Rafael Dos Anjos. Dos Anjos won het gevecht via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Ben Askren (MMA 18-0-0-1/UFC 0-0-0-0) is al jaren een van de beste Welterweights ter wereld. “Funky Ben” begon zijn Pro-MMA carrière in 2009 in het regionale Amerikaanse circuit. Na drie overwinningen werd hij al door Bellator MMA gecontracteerd. Askren deed mee aan het Welterweight toernooi. Na drie overwinningen in dit toernooi mocht hij voor de belt vechten tegen Kampioen Lyman Good. Askren bleek te sterk en won via Unanimous Decision. Hiermee pakte Askren in zijn zevende MMA partij al de Bellator MMA titel. Askren zou de titel liefst viermaal verdedigen. Onder meer Jay Hieron, Douglas Lima en Andrey Koreshkov beten zich stuk op de taaie worstelaar uit Iowa. Askren verlengde vervolgens niet bij Bellator MMA maar tekende bij het Aziatische ONE Championship. Ook daar liet Askren zien hoe sterk hij was. Al in zijn tweede gevecht pakte de Amerikaan de Welterweight titel door Nobutatsu Suzuki via TKO in de eerste ronde te stoppen. Tijdens zijn eerste titelverdediging raakte Askren de Braziliaan Luis “Sapo” Santos met een eyepoke en eindigde het gevecht in een No-Contest. Askren won vervolgens een non-titlefight tegen Nikolay Aleksakhin. Iets minder dan drie jaar na het winnen van de titel verdedigde Askren met succes zijn belt. In Mei 2017 was Askren te sterk voor de op dat moment ongeslagen Agilan Thani. Askren won via Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Vier maanden later verdedigde Askren opnieuw zijn titel. Ditmaal was de Zweed Zebaztian Kadestam de tegenstander. Askren won in de tweede ronde via TKO. Hierna kondigde Askren aan dat hij nog eenmaal wilde vechten voor ONE Championship om vervolgens te stoppen. Die partij werd gevochten in November 2017 tegen de Japanse BJJ specialist Shinya Aoki. Askren had geen enkele moeite met de Japanner en won via KO in de eerste ronde. Askren leek vervolgens dus te stoppen, maar toen gebeurde er iets waar Askren al jaren op zat te wachten. Eindelijk klopte de UFC aan de deur. ONE Championship ruilde Ben Askren voor Demetrious Johnson waardoor Askren op korte termijn zijn UFC debuut zal maken.

Embed from Getty Images

Welcome to the UFC! Ben Askren gets his first test against Robbie Lawler at #UFC233!

Geplaatst door UFC op Woensdag 28 november 2018

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »