breaking news

UFC debutanten Don Madge en Te Edwards vechten tijdens UFC Moncton

August 31st, 2018 | by Redactie
UFC debutanten Don Madge en Te Edwards vechten tijdens UFC Moncton
UFC
0

De UFC heeft een Lightweight gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 138 card in Moncton, New Brunswick, Canada. De Zuid-Afrikaan Don Madge treft DWTNCS’ Te Edwards in de Octagon van het Moncton Events Centre. Dit wist Nolan King via FloCombat bekend te maken. Beide vechters zullen het tegen elkaar opnemen op 27 Oktober 2018 op de Preliminary Card.

Don Madge (MMA 7-3-1/UFC 0-0-0) werd begin 2018 door de UFC gecontracteerd. De Zuid-Afrikaan kwam over van de EFC organisatie waar hij al zijn partijen vocht. Madge begon zijn Pro-MMA carrière in 2011. Madge had een moeilijk begin met een 3-3-1 record na zeven gevechten. Echter verloor Madge niet meer sinds 2015 en heeft hij een winstreak van vier gevechten inmiddels. In April 2017 vocht Madge om de EFC Lightweight titel tegen Dave Mazany (de broer van UFC vechtster Gina Mazany). Madge won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde en pakte de titel. Madge zou deze titel verdedigen op 31 Maart 2018 tegen Gavin Hughes, echter klopte de UFC aan en bood Madge een contract aan. Madge tekende het contract en zou zijn UFC debuut gaan maken tijdens UFC Liverpool tegen David Teymur. De Zuid-Afrikaan raakte echter geblesseerd waardoor het debuut uitgesteld moest worden.

Afbeeldingsresultaat voor don madge ufc

Te Edwards (MMA 6-1/UFC 0-0) is een MMA vechter die uitkomt voor het bekende MMA LAB uit Glendale, Arizona. Edwards maakte in 2013 zijn Pro-MMA debuut bij de Shogun Fights organisatie. Edwards won via TKO in de eerste ronde en mocht dus spreken van een succesvol debuut. Edwards verloor vervolgens via Unanimous Decision zijn daarop volgende partij. Echter is Edwards sindsdien aan een hele sterke reeks bezig. Zo werd gewonnen bij de Tachi Palace Fights, RFA en Bellator MMA organisaties. Alle gevechten werden via TKO in de eerste ronde beslist. Nadat Edwards vervolgens ook bij de Iron Boy MMA organisatie een TKO in de eerste ronde wist te winnen klopte de UFC aan. Edwards werd uitgenodigd voor het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Zijn tegenstander was de sterke Austin Tweedy. Edwards was echter niet onder de indruk en stopte Tweedy na slecht 28 seconden in de eerste ronde. Edwards maakte meteen een gebaar naar Dana White van ”waar kan ik tekenen”. White was onder de indruk en beloonde Edwards met een contract.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »