breaking news

UFC Debutante Alexa Grasso ontmoet Heather Jo Clark tijdens de TUF Latin America 3 Finale.

August 12th, 2016 | by Marcel Dorff

De ongeslagen Mexicaanse Alexa Grasso (MMA 8-0/UFC 0-0) zal tijdens de TUF Latin America 3 Finale (5 November 2016) haar lang verwacht UFC debuut maken tegen de Amerikaanse Heather Jo Clark (MMA 7-5/UFC 1-1).

Het is een debuut waar menig MMA fan al een tijdje op zit te wachten. Samen met Irene Aldana wordt Alexa Grasso gezien als de twee grootste Mexicaanse talenten in het MMA voor vrouwen. Grasso vocht twee weken geleden voor het laatst. Tijdens Invicta FC 18 won ze het Main Event gevecht tegen Jodie Esquibel. Hierdoor bracht ze haar Invicta FC record op 4-0. In September 2015 zou ze het gaan opnemen voor de Invicta FC Strawweight Titel tegen Livia Renata Souza. Helaas kon Grasso in verband met een blessure niet vechten.

Heather Jo Clark is een echte MMA veterane. Zo vocht ze in XFC & Bellator. Ze deed vervolgens auditie voor het TUF 20 seizoen. Ze werd gekozen als een van de 16 deelneemsters. Clark verloor haar eerste gevecht tegen eeuwige rivale Felice Herrig. Tijdens de TUF Finale wist ze echter zich te revancheren en versloeg ze Bec Rawlings via Unanimous Decision. In haar laatste gevecht tegen (nu topcontender) Karolina Kowalkiewicz ging Clark onderuit. In een zeer competitief gevecht wist de Poolse Kowalkiewicz er uiteindelijk met de overwinning vandoor te gaan.

 

Leave a Reply

Translate »