breaking news

UFC debutant Kennedy Nzechukwu treft Paul Craig tijdens UFC Philadelphia

January 23rd, 2019 | by Redactie
UFC debutant Kennedy Nzechukwu treft Paul Craig tijdens UFC Philadelphia
UFC
0

DWTNCS’ vechter Kennedy Nzechukwu gaat zijn lang verwacht UFC debuut maken op 30 Maart 2019. Tijdens UFC on ESPN 2 treft hij in de Light-Heavyweight divisie Paul Craig. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Wells Fargo Center op de Preliminary Card.

Kennedy Nzechukwu (MMA 6-0/UFC 0-0) is een Nigeriaan die bij Fortis MMA in Texas traint. Nzechukwu begon in 2016 zijn Pro-MMA carrière in de Heavyweight divisie, maar maakte al snel de overstap naar de Light-Heavyweight divisie. Nzechukwu won twee gevechten in het regionale circuit waarna hij al werd uitgenodigd voor het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. In een vrij matig gevecht wist Nzechukwu echter wel te winnen van Anton Berzin via Split Decision. De UFC was niet onder de indruk en ook Nzechukwu was niet te spreken over zijn eigen prestatie. De Nigeriaan ging terug het regionale circuit in en pakte twee overwinningen waaronder een overwinning tegen Corey Johnson tijdens het LFA 40 evenement. De UFC gaf Nzechukwu wederom de kans, ditmaal tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Nzechukwu vocht zéér sterk en won via KO in de eerste ronde van Dennis Bryant. Nzechukwu kreeg hiervoor ditmaal wél een contract aangeboden.

Embed from Getty Images

Paul Craig (MMA 10-3/UFC 2-3) werd in 2016 aan de UFC Light-Heavyweight divisie toegevoegd. De Schot kwam als ongeslagen vechter en BAMMA Light-Heavyweight Kampioen in December 2016 de UFC binnen. ”The Bearjew” zoals de bijnaam van Craig luidt nam het op in zijn UFC debuut tegen de ongeslagen Luis Henrique da Silva. Craig die dus ook nog nooit had verloren bleek sterker dan zijn Braziliaanse opponent en finishte Luis Henrique da Silva via Armbar Submission in de tweede ronde. Daarmee wist Craig de Performance of the Night bonus in de wacht te slepen. Helaas voor Craig was zijn tweede UFC gevecht minder succesvol. Tijdens UFC 209 stond Craig tegen de eveneens ongeslagen Tyson Pedro. Pedro was sterker en versloeg Craig via TKO in de eerste ronde die daarmee zijn eerste Pro-MMA verlies leed. Craig keerde vervolgens in Juli dit jaar terug in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night in Glasgow vocht Craig voor eigen publiek tegen Khalil Rountree Jr. Rountree Jr. wist Craig laat in de eerste ronde zwaar KO te slaan en zodoende Craig zijn tweede achtereenvolgende verlies toe te brengen. Craig werd vervolgens ingepland tegen UFC nieuwkomer Magomed Ankalaev tijdens UFC Londen in Maart 2018. In een van de grootste comebacks in UFC historie wist Craig in de allerlaatste seconde van het gevecht Ankalaev via een Triangle Choke Submission tot aftikken te dwingen. Craig werd het volledige gevecht gedomineerd. Later liet de Schot weten dat hij zijn afscheid aangekondigd zou hebben als hij verloren had. Maar niet was minder waar aangezien Craig een vernieuwde verbintenis tekende bij de UFC. Craig nam het vervolgens in December 2018 op tegen Jimmy Crute. In een zeer spectaculair gevecht werd uiteindelijk vlak voor het einde van de derde ronde verloren via Kimura Submission.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »