breaking news

UFC contracteert oud Bellator & M-1 kampioen

September 29th, 2016 | by Redactie

Zwaargewicht Alexander “Drago” Volkov begon zijn professionele carrière bij M-1 en zou hier 11 maal vechten en een record van 8-3 vergaren.

Na deze mooie reeks was hij lange tijd een absolute ster in de zwaarste klasse bij Bellator MMA. Waar hij na een hard zwaargewicht toernooi als winnaar uit de bus kwam en hierdoor de vacante zwaargewicht titel om zijn middel mocht dragen.

Hij verloor zijn eerste gevecht als kampioen van de taaie Vitaly Minakov en zou weer aan een nieuw toernooi moeten deelnemen om de kans op de titel te verdienen. Ook het 2e toernooi werd gewonnen door de Rus en een rematch tegen Minakov leek hierdoor veilig gesteld.

Dat gevecht zou er nooit meer van komen en Volkov verloor achtereenvolgens van Tony Johnson en Cheick Kongo. ‘Drago’ hield het voor gezien bij Bellator en keerde terug naar M-1 waar tijdens zijn eerste comeback fight ook hier de vacante titel won.

Zijn weg naar UFC goud begint op 19 november, als hij zijn UFC debuut tegen de taaie Timothy Johnson maakt tijdens UFC Belfast.

Leave a Reply

Translate »