breaking news

UFC contracteert EFC “Champ-Champ” en Tsjetsjeense ongeslagen belofte

February 7th, 2019 | by Marcel Dorff
UFC contracteert EFC “Champ-Champ” en Tsjetsjeense ongeslagen belofte
UFC
0

Vandaag is bekend geworden dat de UFC twee nieuwe vechters heeft toegevoegd aan het inmiddels al uitpuilende roster. EFC Light-Heavyweight & Heavyweight Kampioen Dalcha Lungiambula kondigde aan via Social Media middels een persconferentie dat hij de overstap maakt van het Zuid-Afrikaanse EFC naar de UFC. Lungiambula zal uit gaan komen in de Light-Heavyweight divisie. Ariel Helwani maakte zojuist bekend dat de Tsjetsjeense Welterweight vechter Zelim Imadaev bij de UFC heeft getekend. Imadaev is nog ongeslagen in acht gevechten en komt over van de Fight Nights Global organisatie.

Lees hieronder meer over beide vechters.

Dalcha Lungiambula (MMA 9-1/UFC 0-0) is een vechter uit de Democratische Republiek Congo. Lungiambula startte zijn MMA carrière in 2014 bij de EFC organisatie. Tijdens zijn eerste twee jaar als professioneel vechter wist Lungiambula een record bij elkaar te vechten van vijf overwinningen en een verliespartij. Onder meer de sterke Yannick Bahati werd verslagen. Halverwege 2016 kreeg Lungiambula de kans om de Interim Light-Heavyweight titel bij de EFC organisatie te winnen. Lungiambula slaagde in die opzet door Tumelo Maphutha via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens werd voor de undisputed titel gewonnen tegen de ongeslagen Alan Baudot. Binnen 30 seconden besliste Lungiambula de partij via KO. Na vervolgens Stuart Austin verslagen te hebben tijdens zijn eerste verdediging mocht Lungiambula vechten om de Heavyweight titel tegen Andrew Van Zyl. Lungiambula won in Juni 2018 via Split Decision van Van Zyl en was de dubbel Kampioen. Lungiambula zal nu zijn UFC debuut gaan maken.

Afbeeldingsresultaat voor Dalcha Lungiambula

Zelim Imadaev (MMA 8-0/UFC 0-0) is een Tsjetsjeense MMA vechter die sinds 2016 actief is in het Pro-MMA. De talentvolle Imadaev startte zijn carrière bij de Gage Fighting organisatie in Dagestan, Rusland. Vervolgens vocht hij voor de Octagon Fighting Sensation waar hij driemaal won via spectaculaire finishes. Hierdoor werd hij opgemerkt door de Fight Nights Global organisatie. Imadaev maakte in 2017 met een 5-0 record zijn debuut voor Fight Nights Global tegen Kenan Guliev. Imadaev won via TKO na iets meer dan anderhalve minuut. Echter was zijn partij vier maanden later nog iets spectaculairder. Via een Spinning Back Elbow in de eerste ronde werd Yuri Izotov via KO gefinisht. Zijn 100% finishratio via KO hield Imadaev ook intact tijdens zijn laatste gevecht voor Fight Nights Global. Ditmaal werd de Kroaat Ivan Gluhak via KO na 13 seconden verslagen. Imadaev zal nu op korte termijn zijn UFC debuut gaan maken.

Afbeeldingsresultaat voor Зелим Имадаев

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »