breaking news

UFC contract lijkt kwestie van tijd voor ACB Flyweight Kampioen Askar Askarov

May 4th, 2018 | by Marcel Dorff
UFC contract lijkt kwestie van tijd voor ACB Flyweight Kampioen Askar Askarov
ACB
0

De Dagestani Askar Askarov is een man met een verhaal. De 25-Jarige MMA vechter werd in 1992 deels doof geboren. Askarov heeft zich inmiddels opgewerkt tot een van de beste vechters in de Flyweight divisie die nog niet is gecontracteerd door een Noord Amerikaanse organisatie. Askarov heeft echter laten weten dat zijn titelgevecht van aankomende zaterdag tegen Rasul Albaskhanov zijn laatste gevecht is op zijn ACB contract. Askarov is in vergaande onderhandeling met de UFC en het lijkt dan ook een kwestie van tijd alvorens we Askarov in de Octagon zullen zien vechten.

Askar Askarov (MMA 9-0) begon zijn MMA carrière in 2013. Na drie overwinningen voor kleinere Russische organisaties werd de Dagestani in 2015 getekend door de ACB organisatie. Tijdens zijn debuut versloeg hij Vyacheslav Gagiev via TKO in de tweede ronde. Na vervolgens ook de ongeslagen Israëliër Kirill Medvedovsky, Marcin Lasota en Ruslan Abiltarov te hebben gefinisht mocht Askarov voor de vacante Flyweight titel vechten tegen de Braziliaan Jose Maria Tomé. De titel was vacant nadat Kampioen Magomed Bibulatov bij de UFC tekende. In Oktober 2016 pakte Askarov de titel door Tomé via een Brabo Choke Submission in de vijfde ronde te finishen. In April 2017 verdedigde Askarov zijn titel voor het eerst tegen de Amerikaan Anthony Leone. Wederom zette Askarov een zeer sterke prestatie neer door Leone via een Twister Submission in de derde ronde te finishen. Askarov pakte vervolgens in de zomer van 2017 een gouden medaille bij de Deaflympics in de discipline worstelen. Askarov zou eigenlijk begin Januari 2018 zijn titel voor de tweede maal gaan verdedigen, ditmaal tegen Rasul Albaskhanov. Echter werd Askarov getroffen door Angina waardoor het gevecht op een later moment plaats zou vinden. Dat moment is morgen tijdens ACB 86 in Moskou.

Bekijk hieronder de zeer indrukwekkende Twister Submission van Askarov.

Het evenement ACB 86 in Moskou is op papier het grootste evenement in de historie van de organisatie. Met drie titelgevechten en verder een hele sterke line-up lijkt de card een absoluut spektakel te gaan worden.

Het evenement is gratis te bekijken op de ACB Facebook pagina, maar ook wij van MMA DNA zullen de stream morgen op de Facebook pagina zetten.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »