breaking news

UFC Comeback voor Christos Giagos tegen Charles Oliveira tijdens UFC São Paulo

August 28th, 2018 | by Marcel Dorff
UFC Comeback voor Christos Giagos tegen Charles Oliveira tijdens UFC São Paulo
UFC
0

De UFC maakte vanavond bekend dat BJJ specialist Charles Oliveira op 22 September 2018 terugkeert in de Octagon. De Braziliaan treft Christos Giagos in de Lightweight divisie. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van Ginasio do Ibirapuera tijdens UFC Fight Night 137 in São Paulo. Giagos keert terug bij de UFC nadat hij drie jaar geleden geen contractverlenging kreeg van de UFC.

Charles Oliveira (MMA 23-8-0-1/UFC 11-8-0-1) heeft er inmiddels alweer ruim 7 jaar opzitten binnen de UFC. Oliveira kwam binnen als ongeslagen vechter en had een flitsend debuut in de UFC. Darren Elkins werd binnen een minuut gefinisht via Submission (Armbar). Vervolgens pakte Oliveira hier en daar zijn overwinningen, maar bleven echte grote overwinningen uit. Zijn meest bekende naam die Oliveira versloeg is waarschijnlijk Jeremy Stephens. Mensen als Donald Cerrone, Max Holloway en Cub Swanson waren allemaal te sterk. In zijn gevecht in Augustus 2016 vocht Oliveira tegen Anthony Pettis. Pettis die van een 3-fight losing streak afkwam doorbrak de neerwaartse spiraal tegen Oliveira door de submission specialist te finishen via Guillotine Choke in de derde ronde. In November 2016 maakte Oliveira het heel erg bont door maar liefst 9 lbs te zwaar te verschijnen op de weging tegen Ricardo Lamas. Lamas nam het gevecht ondanks het verschil in gewicht toch aan. Lamas won uiteindelijk in de tweede ronde via Guillotine Choke Submission waardoor Oliveira tweemaal verloor. Door de grove gewichtsoverschrijding moest Oliveira verplicht van Featherweight naar Lightweight verhuizen. Echter liet Oliveira zien in de Lightweight divisie ook zeker een ”force” te zijn. Zo versloeg hij vroeg in de eerste ronde voormalig Bellator MMA Lightweight Kampioen Will Brooks via Rear Naked Choke Submission. Dit leverde ”Do Bronx” de Performance of the Night bonus op. Echter kon hij deze prestatie in December 2017 geen goed vervolg geven. Paul Felder versloeg Oliveira via KO in de tweede ronde. Oliveira pakte vervolgens in Juni 2018 een short notice gevecht aan tegen MMA veteraan Clay Guida. Oliveira wist het gevecht vroeg in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission in zijn voordeel te beslechten. De Braziliaan kreeg voor deze prestatie de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Christos Giagos (MMA 15-6/UFC 1-2) is een Amerikaanse vechter van Griekse komaf die in 2010 zijn professionele MMA carrière startte. Nadat hij in drie jaar tijd een record van 8-2 had neergezet mocht Giagos vechten voor de Tachi Palace Fights titel tegen Sevak Magakian. Giagos won het gevecht via Triangle Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens maakte hij zijn debuut voor de RFA organisatie waar hij wederom voor de titel mocht vechten, ditmaal tegen Dakota Cochrane. Giagos pakte ook deze titel door Cochrane via TKO in de tweede ronde te finishen. De UFC bood Giagos vervolgens een contract aan om het op te nemen tegen de op dat moment ongeslagen Gilbert Burns. Burns was te sterk en versloeg de Amerikaan via Armbar Submission in de eerste ronde. Giagos wist echter in zijn tweede gevecht wel de winst te pakken. Tegen Jorge de Oliveira werd in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission de overwinning gepakt. Helaas verloor Giagos door middel van Unanimous Decision zijn daarop volgende partij tegen Chris Wade en werd zijn contract niet verlengd. Giagos keerde terug in de RFA organisatie waar hij overwinningen pakte tegen Karen Darabedyan en Arthur Estrazulas. Vervolgens werd hij gecontracteerd door het Russische ACB. Giagos won twee van zijn drie gevechten waaronder een knappe Unanimous Decision overwinning tegen Herdeson Batista. Giagos keert nu terug in de UFC.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »