breaking news

UFC boekt Khaos Williams vs. Michel Pereira op 19 december

November 21st, 2020 | by Lennart Van Arendonk
UFC boekt Khaos Williams vs. Michel Pereira op 19 december
UFC
0

De Ultimate Fighting Championship (UFC) heeft het gevecht tussen Khaos Williams en Michel Pereira ingeroosterd op Fight Night 185. Deze kaart gaat plaatsvinden in het UFC APEX centrum van Las Vegas, Nevada. Andere atleten die deze avond in actie komen zijn onder andere Leon Edwards, Khammzat Chimaev, Matt Schnell en Tyson Nam.

Khaos Williams (MMA 11-1/UFC 2-0) maakte na een amateur carrière van anderhalf jaar waar liefst vijftien keer werd gevochten in 2017 de overstap naar de professionals. Williams vocht zijn gevechten vooral in zijn thuisstaat Michigan. Williams kwam onder andere uit voor de KOP en de King of the Cage organisaties. Tijdens zijn vijfde pro gevecht wist hij Roufusport talent J.P.Saint Louis via KO in de eerste ronde te stoppen. Vervolgens werd bij de Total Warrior Combat organisatie gewonnen van PJ Cajigas waardoor hij voor de titel mocht vechten tegen Tony Hervey. Williams won de titel via Unanimous Decision. Williams verliet vervolgens de organisatie en vocht nog drie gevechten bij andere promoties. Alle drie die gevechten wist hij om te zetten in winstpartijen. Vervolgens maakte hij op short notice zijn UFC debuut in Februari 2020 tegen Alex Morono. Het zou een debuut worden voor Williams om nooit meer te vergeten. Zo versloeg hij Morono vroeg in de eerste ronde via KO. Het leverde Williams de Performance of the Night bonus op. Williams pakte vervolgens een maand later wederom een short notice partij aan, ditmaal tegen Laureano Staropoli. Echter werd de partij gecanceld in verband met COVID-19. Williams keerde in November 2020 terug in de Octagon tegen Abdul Razak Alhassan. Via een keiharde KO wist hij wederom de Performance of the Night bonus te pakken.

Embed from Getty Images

Michel Pereira (MMA 24-11-0-2/UFC 2-2-0-0) is een Braziliaanse MMA vechter die sinds 2012 te vinden is in het professionele circuit. Pereira heeft bij heel veel organisaties zowel in Brazilië als over de hele wereld gevochten. Zo vocht de Braziliaan voor Jungle Fight, XFC, WFCA, Shooto Brasil en Kunlun Fight. Zijn beste tijd had hij echter bij de Servische SBC organisatie waar hij zowel de titel won als deze verdedigde. Tijdens zijn twee recente gevechten voor de ROAD FC organisatie imponeerde Pereira met twee KO finishes in de eerste ronde. Mede door zijn spectaculaire manier van vechten dwong hij een contract af bij de UFC. Pereira debuteerde voor de UFC in Juni 2019 tijdens UFC Rochester tegen de Engelsman Danny Roberts. Pereira wist Roberts in de eerste ronde via een Flying Knee en stoten te finishen. Pereira kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus en zal meedingen voor “UFC debut of the year” aan het einde van het jaar. Pereira zou vervolgens tijdens UFC Vancouver in September 2019 vechten tegen Sergey Khandozhko. Helaas kreeg Khandozhko zijn visum niet rond waarna Pereira werd gekoppeld aan Tristan Connelly. Pereira verloor als grootste favoriet op het evenement van de nieuwkomer via Unanimous Decision. Pereira werd vervolgens in Februari 2020 tijdens UFC Rio Rancho gekoppeld aan Diego Sanchez. Pereira vocht sterk, maar verloor via diskwalificatie in de derde ronde. Daarna pakte hij de winst weer met een submission tijdens UFC Fight Night: Overeem vs. Sakai.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »