breaking news

UFC actie voor Tatsujin Dojo vechter Marcin Prachnio

February 21st, 2018 | by Lennart Van Arendonk
UFC actie voor Tatsujin Dojo vechter Marcin Prachnio
UFC
0

Aanstaande 24 januari 2018 het is aan de Tatsujin Dojo Deventer/ Tatsujin Dojo Indonesia vechter, om zijn Ultimate Fighting Championship (UFC) debuut te maken in de wereldberoemde Octagon van de UFC. Dit evenement wordt georganiseerd onder de naam UFC on Fox 28 in de Amway Center van Orlando, Florida. De Poolse Prachnio staat ingeroosterd om te strijden tegen Sam Alvey.

Marcin Prachnio is een 29-jarige vechter uit Warschau, Polen. Hij kent een professioneel record van 13 om 2 en is vooral bekend bij de grootste Mixed Martial Arts (MMA) promotie van Azië, ONE Championship. Helaas is Prachnio door een blessure nooit in aanmerking gekomen voor de ONE Middleweight titel, maar hij heeft wel gewonnen van onder andere Gilberto Galvao, Jake Butler en Alexandre Machado. Prachnio heeft momenteel acht partijen achter elkaar gewonnen. Een indrukwekkende reeks dat hem een contract bij de UFC heeft opgeleverd.

Onder andere Martijn de Jong begeleidt Prachnio voor, tijdens en na het gevecht:
https://www.instagram.com/p/BfdkdLaFhCO/?taken-by=martijn_dej

Aan de andere kant komt de bekende Sam Alvey te staan. Alvey (MMA 30-9-0-1/UFC 7-4-0-0) is een van de meest actieve Middleweights in de UFC. Zo vocht hij in een tijdsbestek van amper een jaar liefst zesmaal. De 31-jarige Amerikaan begon zijn MMA carrière in 2008 waar hij vooral vocht in de staat Wisconsin. Nadat hij een record had opgebouwd van 14 winstpartijen en 2 verliespartijen werd hij opgepikt door Bellator. Alvey vocht 2 partijen voor Bellator (1-1) en stapte uiteindelijk over naar MFC. Ook daar verging het hem goed waarna hij uiteindelijk werd opgepikt door de UFC in 2014. Alvey vocht begin dit jaar tegen Nate Marquardt in Denver en won via een Unanimous Decision. Daarna was het aan Alvey om het op te nemen tegen Thales Leites in Nashville, Tennessee. Alvey wist de groundgame van Leites niet te neutraliseren en verloor via Unanimous Decision. Alvey kwam vervolgens tijdens UFC Mexico City terug om het op te nemen tegen voormalig Light-Heavyweight Kampioen Rashad Evans. Evans kon geen vuist maken tegen Alvey, waardoor Alvey uiteindelijk via Split Decision het gevecht naar zich toe wist te trekken. Alvey keerde vervolgens in Oktober 2017 terug op short notice als vervanger van Trevor Smith tegen voormalig M-1 Global Kampioen en UFC debutant Ramazan Emeev. In een uitermate teleurstellende partij van beide kanten was het uiteindelijk Emeev die het gevecht via Unanimous Decision wist te winnen. Nu zal Alvey opnieuw op short notice aantreden, ditmaal een gewichtsklasse hoger namelijk in de Light-Heavyweight divisie.

Tegenstander Sam Alvey:

Volg MMA DNA voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »