breaking news

UFC 267: What’s Next

November 2nd, 2021 | by Lennart Van Arendonk
UFC 267: What’s Next
UFC
0

Afgelopen weekend waren wij getuigen van een zeer spectaculair evenement van de Ultimate Fighting Championship (UFC). Tijdens een schappelijk moment op de zaterdagavond zagen wij atleten als Glover Teixeira, Petr Yan, Islam Makhachev en Khamzat Chimaev de winst pakken. Nu de blauwe plekken beginnen te genezen is het tijd om te kijken naar de toekomst. Wie worden de volgende tegenstanders van bovengenoemde heren?

Glover Teixeira: Met het behalen van zijn titel zal zijn eerste verdediging hoogstwaarschijnlijk tegen Jiří Procházka zijn. Dit omdat Glover zijn naam zelf al noemde tijdens het Octagon interview en omdat Jiří een zeer indrukwekkende overwinningsreeks heeft van twaalf partijen. Daarnaast staat hij ook hoog in de UFC Light Heavyweight rankings.

Het gevecht zal nog wel even op zich laten wachten. Zo geniet Glover eerst van een welverdiende vakantie. Fans zullen het gevecht waarschijnlijk pas in de lente van 2022 zien.

Het respect tussen beide vechters is aanwezig. Zo feliciteerde Jiří de nieuwe kampioen met zijn winst:

Petr Yan: Ook hierop kan men maar één antwoord geven. Uiteraard zal dit een rematch worden tegen Aljamain Sterling. Dit omdat Sterling nog altijd de UFC Bantamweight kampioen is. Petr won tijdens UFC 267 enkel de interim titel.

Terwijl de blessure van Sterling spoedig en goed voorloopt verwacht hij pas in december van dit jaar volledig hersteld te zijn. Daarna kan zijn training beginnen zodat hij in het eerste kwartaal van 2022 klaar is voor de strijd.

Islam Makhachev: Deze vechter lijkt keer op keer zijn plek voor een titelgevecht te moeten afstaan aan een grote Amerikaanse naam. Zo staan vechters als Michael Chandler, Justin Gaethje en Dustin Poirier nog boven hem in de UFC Lightweight rankings. Met het geplande gevecht tussen de kampioen Charles Oliveira en de uitdager Dustin Poirier en Michael Chandler vs. Justin Gaethje, blijft enkel en alleen Beneil Dariush nog vrij. Het is aan de promotie om de lastige keuze te maken tussen al deze Lightweight vechters voor het volgende titelgevecht.

Khamzat Chimaev: Deze enorm populaire vechter breekt record na record. Zo heeft hij de afgelopen vier UFC gevechten slechts één stoot ontvangen. Daarnaast weet hij keer op keer zeer dominant en spectaculair te winnen. Zelf vraagt Chimaev om een gevecht tegen Nate Diaz of Jorge Masvidal. Met zijn aantrekkingskracht voor kijkers en populaire positie binnen de promotie zal het niet verbazen als zijn naam aanstaande 6 november in de Madison Square Garden van New York City wordt geroepen. Daarnaast wil Neil Magny wel tegen hem vechten op een kaart in december.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »